středa 29. ledna 2020

Přívod vzduchu k plynovému kotli

Přívod vzduchu k plynovému kotli Od:. Prý se změnily normy a protože kotel nemá přímý přívod vzduchu z venku, tak nám nikdo neudělá revizi. Bohužel jsem u toho nebyla a informace mám jen zprostředkované od babičky - dost mně to vyd.


K zafixovánípolohy kouřovodu se používá závěsných třmenů. Menší sklon přívodu vzduchu a odvodu spalin může v nepříznivém případě způsobit korozi nebo poruchy provozu zařízení.

Byl u nás revizní technik na plynový kotel. Krom toho, že našel dost velký úniky plynu kolem šroubení tak nám sdělil, že nemáme přívod vzduchu. Mám prý udělat okamžitě díry do fasády.


Bydlíme v bytovce, kde každá partaj má svůj plynový kotel na TUV a topení. Před půl rokem nám vyměnili okna. Dnes je ovšem situace naprosto jiná. Moderní okna jsou téměř hermeticky těsná, do domu nikudy netáhne a kamna tedy mají jen málo vzduchu k hoření.


Kdybychom v novostavbě nebo v domě s vyměněnými okny neměli přívod spalovacího vzduchu , tak zpočátku (řekněme hodinu) by kamna hořela normálně.

Jednoduchý komín s jedním průduchem neumožňuje přívod spalovacího vzduchu. Kotel je tehdy závislý na vzduchu z místnosti a ochlazuje místnost studeným vzduchem přiváděným zvenku. Další možností, jak neochlazovat místnost vnějším vzduchem, je připojit na kotel samostatné potrubí k nasávání vzduchu. Nyní chceme vyměnit stará okna za lepší plastová. Mám ale strach, že tím zamezíme kotli v přísunu vzduchu.


Proto bych chtěl ke kotli přivést nějakou trubku z venku kudy by mohl nasávat vzduch. Nevím ale, zda kotli nebude vadit studený vzduch v mrazivých dnech? Děkuji velmi za vaše rady. Minimální objem místnosti stanovíme tak, aby intenzita výměny vzduchu byla alespoň jednonásobná (h-1). Výměnu vzduchu pomocí provzdušnosti okenních spár volíme pouze výjimečně a to u oken opatřených zaručenou a trvalou spárou v konstrukci okna.


Plastový koaxiální odvod a přívod vzduchu ke kondenzačnímu kotli Geminox (Foto: autor) Kotel je ale téměř dokonalý, je malý, zvenku i pod krytem elegantní , pěkně provedený, má malé tepelné ztráty do okolí a dá se ovládat z PC nebo tabletu přes webové rozhraní. Dobrý den,chtěl bych se zeptat, jak vyřešit přívod vzduchu k plynovému kotli. Problém nastává v mrazivých měsících, když je venku chladno tak mam v koupelně zimu, kvůli přívodu vzduchu ke kotli.


Nejkratší by byl přísun vzduchu přímo u kote, ale to je zed k sousedovic na zahradu a do budoucna nemohu spoléhat, zda tam něco nepostaví. Je to z důvodu dostatečného zředění škodlivin, kdyby došlo k nějaké události. Druhá věc je přívod vzduchu pro spalování.

Stejně tak musím mít ve sklepě pootevřené okno, aby měl regulátor odkud brát a dopadá to tak, že je v kotelně kosa, jak to táhne dovnitř. Izolace kotle nenní samospásná, tak koumám. Má někdo řešen externí přívod vzduchu k ventilátoru automatu případně do regulátoru tahu? Měnili jste pak nastavení lufťáku.


Tento termostat k patří aktuálně k nejprodávanějším na našem trhu. Jedním z důvodů jeho oblíbenosti je přehledný LCD displej s dotykovým ovládáním, který rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co se dá v současnosti pořídit. Design termostatu je v neutrální bílé, takže je vhodný do většiny interiérů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky