úterý 28. ledna 2020

Domácí marmeláda z třešní

Použití domácí marmelády. Taková výborná domácí marmeláda má samozřejmě mnohé využití. Můžete jí jen tak namazat na pečivo, přidat jí do nejrůznějších koláčů, dortů a jiných dezertů, ale také do palačinek a na lívance.


A to obsahuje hřebíček, badyán, skořici a špetku chilli. Na půl kila třešní dávám malou čajovou lžičku tohoto koření a marmeláda dostane výborný šmak i vůni. Chilli navíc podtrhne skvělou chuť třešní , takže se jí všichni mí známí nemohou nabažit.

Tématické fráze: marmeláda z třešní džem z třešní recepty z třešní marmeláda s třešní třešně marmeláda recept marmeláda z třešní marmeláda z třešní recept nejlepší třešňový džem třešnový džem z třešní recept džem z třešní marmeláda ze třešní džem z třešní recept třešně džem dzem z. Z rybízu, třešní , meruněk, jahod nebo snad broskví? Všechny domácí marmelády chutnají báječně, když je připravíte z dobrého ovoce. Pokud se chystáte na třešňovou marmeládu a rádi byste se vyhnuli želírovacím prostředkům, přidejte červený nebo černý rybíz.


Tématické fráze: třešňová marmeláda marmeláda třešňová třešňová marmeláda recept třešňový džem recept na třešnovou marmeládu trešnova marmeláda z třešní třešňová zavařenina recept tresnova marmelada recepty třešnová marmeláda třešňový džem recept marmelada z tresni třešňová marmeláda s. My máme na zahradě velkou třešeň a naposledy jsme měli dost třešní asi před lety. Od té doby buď zmrznou,nebo komplet shnijí. Tématické fráze: třešňová marmeláda z pekárny zpracování třešní domácí třešňová marmeláda jak zpracovat třešně třešňová marmeláda z domácí pekárny recept na třešňovou marmeládu třešňový džem z domácí pekárny třešňová marmeláda v domácí pekárně domácí marmeláda z třešní vypeckování.


Marmeláda z třešní recepty, které budete milovat.

Naproti tomu marmeláda se připravuje z rozvařeného nebo rozemletého ovoce a znatelné kousky ovoce vlastně neobsahuje. Umí ho i pekárna Nejenže už dnes nemusíme stát hodinu u plotny a zahřívat ovocnou směs s cukrem tak dlouho, než se odpaří alespoň třetina – tak to dělaly naše prababičky. Vařte čtvrt hodiny, občas promíchejte a nechte ovoce úplně změknout. Do jahodové směsi přilijeme šťávu z poloviny citronu a za stálého míchání pět minut prováříme. Sběračkou sbíráme pěnu.


Když začne marmeláda rosolovatět, přidáme do ní pokrájené jahody a provaříme ještě asi dvě minuty. Jsou-li červivé, namočíme je na hodinu do solného roztoku (g soli na litr vody). Pak je opláchneme ve vodě.


Mělo by být vždy omyté, vypeckované, čisté a do formy pekárny dáváme malé kousky - podle druhu, tedy aspoň pokrájíme na půlky. Třešně zbavíme stopek a řádně opereme. Když jsem před pár lety začala cukr vytěsňovat z mojí kuchyně, logicky na řadu přišly i marmelády a kompoty. Domácí marmelády není nikdy dost! Marmelada z třešní recepty, které budete milovat.


Džem a marmeláda jsou dvě dost odlišné věci a vyžadují různé použití. Džem je řidší, rosolovitější s kousky ovoce, třeba vhodný na chleba apod. To jen stručně, aby byl jasný rozdíl. Džem z třešní recepty, které budete milovat.


Takže stručně: džem se vaří z celého nebo na kousky nakrájeného ovoce, základem marmelády je ovocný protlak (prolisované ovoce).

May This Pin was discovered by Alena. Já nenechávám nic náhodě a snažím se přebytky v létě zpracovat – milujeme domácí marmelády! Pokud si myslíte, že je jejich výroba zdlouhavá a navíc do nich potřebujete dát hromadu cukru, želírovacích éček a konzervantů, takže se to ani nevyplatí – mám pro vás dobrou zprávu! Jde to i bez toho a navíc je to fakt rychlovka.


Prostě super lesanský recept i pro. Klementinky jsou velmi oblíbený druh mandarinek, jejich plody jsou typicky sladké, šťavnaté, snadno loupatelné a bez pecek. Při vaření už sam želíruje to poznáte želírovací zkouškou(kápnout na talířek a nechat chvilku vychladnout, pokud nestéká je to v poho).


Ještě nikdy se mi nestalo že by do druhého dne neztuhnul. Za tu chvilku, kterou tomu věnujete, bude odměnou výborná rybízová marmeláda , se kterou se ty kupované nedají vůbec srovnat. U nás doma se marmelády a kompoty dělaly odjakživa. Ale vždy se tam přidávalo, na můj vkus, šíleně moc cukru. Tak jsem pátrala, zkoušela a bála se, že vše budu muset nakonec vyhodit, že přece bez cukru to nejde.


Jahodová marmeláda s obyčejným cukrem - recept: Tady, kde žiji, nemají želírovací cukr atd. Jsem z mladé generace a začala jsem se zavařováním loni z toho co si můžu volně nasbírat. Po loňské zkušenosti s gelfixem, jsem od tohoto „ulehčení“ upustila.


Letos jsou první třešně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky