čtvrtek 9. ledna 2020

Regulace otáček motoru z pračky

Pokus o regulaci stejnosměrného komutátorového motoru z pračky se sériovým buzením. Lze regulovat na konstantní otáčky. Moment je v rozsahu regulace konstantní. Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli lze zapojit tento motor k nějakému regulátoru otáček a jestli ano, tak k jakému.


Homemade wood-burning stove for camping! Secondary combustion heatsink upgrade and review!

Mám motor z pračky Ardo a mám ho zapojený tak aby jel (tedy spojený uhlík s cívkou a zbylé dva dráty, jeden od druhé cívky a druhý od druhého uhlíku zapojené na zástrčku). Kdyby měl potřebných znalostí, tak nepřemýšlí o roztáčení řemenice čerpadýlkem z pračky. Kdyby měl tak ví, že je rozdíl mezi běhovým a rozběhovým kondíkem a dokázal by u toho prvního motoru posoudit sám, jestli je použitelný nebo ne. Ten člověk to očividně nedá.


Tohle je úkol tak na diplomku a věřím. Analogový snímač otáček. This feature is not available right now.

Please try again later. Jak zmenit smer otaceni motoru v rozbrusovacce Narex? Jak zapojit elektromotor jako generátor proudu? Co znamená na svorkovnici motoru označení Z C, U Za U2?


Co se stane pokud si spletu u motoru modrý vodič s fázovým? Ako zapojit motor na frekvencny menic? Hledáte levné Moduly online? Pračky jsem opravoval a regulátory otáček taktéž. Jestli ten motor (ať už asynchronní nebo komutátorový) má snímač otáček , bylo by možné upravit některý z existujících regulátorů otáček pro pračku na plynulou nebo skokovou regulaci.


A mimoto, já si z Paypalu to mohu vybrat v jakékoli měně-Eura, či US dolary, což mi moje banka bez poplatku neumožňuje. Regulace otáček třeba ve vrtačce se dřív dost řešila třeba v Amatérském rádiu. Taková regulace udržuje otáčky i při změně zatížení. Jde o to, jestli je to motorek s komutátorem, tam se to dá řešit tyristorovým regulátorem s potenciometrem, většinou otočným, ve vaší vrtačce je asi lineární, nebo jestli je to asynchronní motor s kotvou nakrátko, tam v případě třífázového motoru je nejlepší frekvenční měnič.


V dílně mám už dlouho dvě normální brusky. Ještě z doby, kdy nikdo nevěděl, že zde bude nějaký Lidl. Pořiďte si nebo postavte pulzní regulátor.


On ten potenciometr tam bude taky, ale nebude se na něm ztrácet energie ve formě tepla.

Obklopuje jej cívečka a při otáčení motoru se vytváří napětí,které je přiváděno do řídícího modulu otáček. Slouží to jako zpětná vazba aby motor měl stále stejné a konstantní otáčky,jelikož má měkkou otáčkovou charakteristiku. Elektromotor,který mám doma a mám ho prozatím z pračky vymontován,protože ji mám rozdělanou skrz prasklou nádobu bubnu. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu.


Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Jednoduchý způsob regulace používali komedianti ( lunapark ) vodivá nádrž rozdělena do tří izolovaných komor,naplněna vodou s obsahem kuchyňské soli ,to byl jeden pól druhý pól byly měděné segmenty,které obsluha ponořovala do nádrže pomocí špagátu. Dnes by to asi ale neprošlo přes kontroly revizních techniků.


Získáte tak možnost regulace otáček i bez tachodynama, samotná charakteristika motoru ztvrdne a tyto vlastnosti pak oceníte zejména v situacích, kdy bude te potřebovat udržet velmi malé otáčky (třeba otáčku vřetene za sekundy), například při řezání krátkých závitů s velkým průměrem. Jak mohu zapojit motor z aut. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky