čtvrtek 5. dubna 2018

Pečení vánočky v horkovzdušné troubě

Teplotu pro nakynutí vánočky není dobré uměle zvyšovat. Těsto by pak kynulo až při samotném pečení a vánočka by se rozthla. Vánóčka pečená v horkovzdušné troubě recepty, které budete milovat.


Vánočka pečená v horkovzdušné troubě recepty, které budete milovat. Vaření v páře °C, čas minut.

Funkci pečení horkým vzduchem s ventilátorem a horním topným tělesem je možné současně použít pro rychlý předehřev trouby při pečení horkým vzduchem s ventilátorem. Sháníte ideální spotřebič pro pečení ? Jestli se vám vánočka každý rok bortí, nedaří, je tuhá a nejedla ji by ani ta kočka z koledy Vánoce, Vánoce…, tak jste tu správně. Letos ji díky nám zvládnete bez problémů! Pečení v elektrické troubě recepty, které budete milovat. Stejně tak vánočky a vánoční štoly.


Můžete péci i různé druhy moučníků, které vyžadují sice stejnou teplotu pečení , ale jinou dobu.

Platí sejné pravidlo, že troubu je třeba předem předehřát. Máme tak nižší spotřebu. V horkovzdušné troubě nastavujeme teplotu cca o 20°C nižší než v klasické troubě.


V příručce, kterou jsem si stáhla z netu na pečení v horkovzdušné troubě je psáno ze se plechy dávají na lištu, ale zdá se mi to trošičku tmavší a vypečený. Ale protože jsem ještě nikde nesehnala speciální kuchařku na horkovzdušnou troubu, převážně peču na horní a spodní ohřev. Postup při pečení v multifunkční troubě Electrolux PlusSteaDo zásobníku na dně trouby nalijeme vodu. Správné vlhkosti je dosaženo po minutách, což je ideální čas na vložení těsta do trouby.


Zvláště pak při pečení různého pečiva, dezertových korpusů či vánočního cukroví právě způsob umíchání těsta, jeho případná doba odpočinutí, teplota v troubě a také správná délka pečení vám zajistí skvělý výsledek, nebo také totální krach vašeho počínání v kuchyni. Mam dva měsíce novou trobu a nevím na jaký program se co peče,na kolik stupnů. Pokud vršek vánočky začíná při. Návod k tomu je nulový. A na internetových stránkách firmy Karma,od které ta trouba je ,taky nic není.


Kdyby měl někdo podrobnější návod nebo radu kde to dá zjistit. Budu vděčná za každou radu. Recept na chléb, který mám ještě od mojí maminky.

Když se chléb vytáhne z trouby, krásně voní a připomíná mi mé dětství. Připravit vepřovou panenku v troubě je velmi snadné, musíte jen dát pozor, abyste ji nepekli příliš dlouho, jinak bude suchá. Před pečením je vhodné maso nechat marinovat, aby získalo chuť, křehkost, a bylo šťavnatější. Tu mou třetí pečeni jsem před koncem natřel sádlem a hustě posypal mletou paprikou a nechal vychladnout v troubě , jak je psáno v receptu.


Vznikla lahodná, nepřesolená, debrecínská pečeně. To jsem předtím nevěděl a tápal. Spolehlivě jsem zvládal jen kotlety na šlehačce. Opláchněte je a osušte kuchyňským papírem. Hranolky rozložte v dostatečné vzdálenosti od sebe – pokud je příliš namačkáte k sobě, spíš se podusí, než propečou.


Jak péct v horkovzdušné troubě ? Mamka má asi po letech novou troubu, měla úplně obyčejnou, teď má horkovzdušnou s grilem. V návodu jsou recepty většinou na jídla, která nedělá (pečená rajčata a papriky, paela, jehněčí apod.) ale třeba zapečené brambory nebo sekaná tam není Poradíte, jaké volit programy na jaké maso a pečení , na co použít horkovzduch a na. Ovšem zpět k receptu od Cuketky. Při pečení doporučuje věnovat péči hlavně kvásku na začátku a nechat ho pěkně rozjet.


Klíčové je i dopřát vánočce dostatek času na dokynutí po upletení. V závislosti na velikosti a tloušťce masa pečeme bez poklice od minut do hodin. Při nízkoteplotním pečení maso nepoléváme!


Při tomto způsobu pečení musí být teplota velmi přesně dodržena. Teplota v jádře masa musí být nejméně min nad °C. Pro nízkoteplotní způsob pečení jsou vhodná masa křehčí. Bez příchutí v těstě je samozřejmě vhodné na sladké recepty, jako je závin, nebo kremrole, a tak dál. Troubu předehřívám na 1stupňů, a pustím horkovzduch.


Peču do zezlátnutí, vidím to okem přes okénko v troubě. Ale klidně troubu během pečení i otevřu a nic se neděje. Trouba se nesmí otevírat pouze když se.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky