pátek 13. dubna 2018

Český ráj

Böhmisches Paradies) je název pro území ve středním Pojizeří, které vyniká vysokou koncentrací přírodních i historických památek. Název Český ráj původně označoval oblast Litoměřicka (dnes zvanou Zahrada Čech), osídlenou německy mluvícím obyvatelstvem. Bohemian Paradise (Czech: Český ráj ) is a Protected Landscape Area and a region in Bohemia in the Czech Republic.


This area is in the north of Bohemia and north-eastward from the capital city Prague. About kms north-east of Prague, the Český ráj is a natural preservation area covering about 180sq kms and stretching from Jičín in the south to Malá Skála in the North.

A současně přitom nesdílejí ambice vrcholových sportovců. Vaše děti budou z výletů do skalních divadel, plných zákoutí, prolézaček, oblých balvanů a kořenů stromů nadšené. Na žebřících, schodech a. Ojedinělost krajiny spočívá ve spojení přírodních krás s kouzlem a romantikou historických památek.


Ráj na východě přechází v Podkrkonoší a na severu je ohraničen pásmem Jizerských hor a Krkonoš. Z hlediska různorodosti krajiny a výskytu chráněných a ohrožených biologických druhů v Českém Ráji mají význam nejen hluboké lesy, ale i systémy rybníků a vodních toků a přilehlé fragmenty mokřadních ekosystémů. Chráněná krajinná oblast Český ráj je nejstarší chráněnou krajinnou oblastí v Česku.

Zaujímá území o rozloze cca 18km². Tento web společnosti Český ráj outdoor s. Setrváním na tomto webu a jeho používáním s tímto vyjadřujete souhlas. Romantický kraj Český ráj se nachází severovýchodně od Prahy. Mezi pozoruhodná místa, která bychom měli s dětmi určitě navštívit, patří např. Vzhledem k dnešnímu nařízení Bezpečností rady státu překládáme dvěstěpadesátku na podzim.


Nový termín pro COMPRESSPORT 2ČESKÝ RÁJ je 11. Všechny registrace zůstávají v platnosti. The most distinctive feature of Český ráj is the rash of sandstone rock cities (skalní města) within its boundaries.


These quirky ensembles, clusters of curvy grey sandstone pillars contorted into strange shapes and riven by fissures, are the result of erosion. Getting to the Český ráj. The Český ráj (Bohemian Paradise) protected natural area is about 90km north-east of Prague.


The main hubs for transport, services and accommodation are Jičín in the south, Turnov in the centre and the township of Malá Skála in the north. Region Českého ráje na východě přechází v Podkrkonoší a na severu je ohraničen oblastí Jizerských hor a Krkonoš. O jedinečnosti a krásy přírody Českého ráje.

U chalupy pohodlný bazén, spousta zeleně a příjemné posezení. Ať se vydáte kamkoli, všude narazíte na nádhernou přírodu, romantické výhledy. Cyklotrasy v oblasti Český ráj vedou členitým terénem, ať již po vedlejších silničkách či lesních komunikacích. Pro vyznavače cykloturistiky je tak Český ráj opravdovým rájem. Za jeden den můžete poznat tolik zajímavostí a jedinečných pozoruhodností zdejší přírody, že nebudete moci díky nabytým zážitkům ani.


Olešnice u Turnova, Kacanovy, Mašov u Turnova, Vyskeř a Bukovina u Turnova jsou chovány krávy bez tržní produkce mléka. Níže najdete mapu s vymezením hranic turistického regionu Český ráj. Podrobnější mapu s konkrétními turistickými cíli a atraktivitami pro vás připravujeme.


Tematické mapky najdete rovněž v některých propagačních materiálech, které jsou rovněž ke stažení na našem webu. Penzion Slunečno to není jenom ubytování Český ráj , ale především aktivní dovolená se spoustou zážitků. V penzionu Slunečno je náš personál připraven zajistit pořádání firemních akcí, svatby, večírků, plesů a zábav. Náš sál pojme přibližně 1hostů a jsme schopni pro Vás zajistit velikou svatební hostinu.


Středisko ekologické výchovy Český ráj.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky