úterý 24. dubna 2018

Kvašená červená řepa

Kvašená červená řepa

Výborná pochoutka a vitamínová bomba! Pickles se dá dělat skoro z každé zeleniny, ale třeba z červené řepy je to docela věda, pokud nechcete mít hustou, lepivou červenou kaši nevábné konzistence. Moje maminka, mimochodem přebornice na kvašenou zeleninu, vymyslela způsob, jak udělat výborný pickles z červené řepy a ráda se se mnou o své zkušenosti podělila. Kvašená řepa je to pravé do boršče. Vedle toho je děsně zdravá.


Kvašená červená řepa

Výčet jejího kladného působení by byl na stránku. Někdy si myslím, že po ní rostou i vlasy a mizejí bradavice. Je velmi silným antioxidantem, který efektivně chrání před volnými radikály, které se spolupodílí na zhoubném nádorovém bujení v našem těle. Největší nevýhodou je to, že člověk většinou kupuje zajíce v pytli. U zeleniny se nedozvíte, jak dlouho je kvašená a spíš se vám dostane do rukou zelenina s přídavkem cukru, rafinované soli a stabilizačních látek.


Proto je nejlepší si fermentovat zeleninu doma. Navíc je to velmi rychlé a snadné. Konec sporů, jestli do boršče patří nakládaná řepa a čerstvé zelí nebo kysané zelí a čerstvá řepa. A kdyby ho všichni lidi pili pravidelně a. Základem pořádného boršče je totiž řepný kvas. Stačí se jen zbavit předsudků z dětských let a rázem se stane nepostradatelnou součástí mnoha jídel.


Kvašená červená řepa

Působí proti kornatění tepen, podporuje činnost žaludku a jater. Možností jak řepu upravit je nepřeberně. Jedna, která se nám osvědčila hlavně v zimě, kdy potřebujeme zahřát, je restovaná řepa.


Kysaná červená řepa recepty, které budete milovat. Mléčně kvašená červená řepa recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na Kysaná červená řepa , které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Kysaná červená řepa. Tepelná úprava sice zničí některé biologicky aktivní látky, na stranu druhou se ale potravina stane snadněji stravitelnou.


Hledejte na netu téma košer kuchařka nebo waršavský baršč (boršč). Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Na dnu je červená řepa také dobrá. Při dně se dá jíst mnoho zeleniny, jako je zelí, červená paprika, červená řepa , ale doporučuje se omezit konzumaci zeleniny se středním purinovým obsahem, jako je chřest, špenát, květák a houby.


Potlučte je vhodným tloučkem, velkou vařečkou, dřevěnou paličkou na maso (pozor, řepa dost barví) - asi minut. Pak přidejte koření a bylinky podle chuti. Ochucenou směs nacpěte do sklenice se širokým dnem. Směs by měla dosahovat asi 5cm pod okraj - nepustí-li dost šťávy, přidejte vodu, aby byla ponořená. Díky velikosti Římské říše se červená řepa rozšířila do Španělska a Francie a pak postupně na celý evropský kontinent – kolem století čtrnáctého se nepěstovala jen v nejsevernějších částech Evropy.


Paradoxně, ve srovnání s dnešní dobou, v kuchyni byl užíván stále hlavně list mladé zeleniny, s postupem. Tématické fráze: kvašená červena řepa s křenem pickles recepty pickles recept recept na pickles zelí s červenou řepou a křenem recepty na pickles kvašák na pickles kvašené zelí s červenou řepou kvasena cervena repa pikles z červené řepy pickles kvašená červená řepa recepty kvašené zelí s řepou picles z červené. Tématické fráze: kvašená zelenina kvašená zelenina recept nakládaná kvašena zelenina recept kvašená zelenina recepty mléčně kvašená zelenina recepty mléčně kvašená zelenina recept recept na kvasenou zeleninu kvašená zelenina do sklenice recept kvašená červená řepa - recepty recepty na kvašenou zeleninu recept.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky