Po týdnu kvašení se mošt doplní co nejvíce cukerným roztokem. Hned jakmile se víno začně čistit stočíme ho do menší nádoby nebo opět dolijeme cukerným roztokem. Tento postup můžeme opakovat několikrát dokud se víno zcela vyčistí (po několka měsících), načež ho můžeme stočit do lahví. Jablečnou šťávu vlijeme do demižonu a zasypeme cukrem v uvedeném poměru. Na l šťávy budeme potřebovat kg cukru.
Demižon uzavřeme a necháme kysat zhruba měsíce.
Až víno vykysá, stáhneme ho do lahví. Víno z jablečné šťávy je sice podle opravdu starého receptu, ale je pěkně silné. Z jablek si necháme v lisovně připravit mošt. Do litrové láhve nalijeme litru moštu, přisypeme cukr, kvasinky a živnou sůl.
Bezinkové víno recept, domácí víno kolik čeho, domácí víno tabulky, hruškové víno recept, jablečné víno recept, jablkové víno recept, jak dlouho domácí víno , jak kvasit ovocné víno , jak udělat víno z bezinek, jak udělat víno z jablek, jak udělat víno z šípkových plodů recept, jak vyrobit domácí víno , kolik cukru do vína, kolik kvasinek. Zátky vsuneme jen volně, nebo dáme jen vatové špunty, neboť víno nám bude ještě dokvašovat 8. Neplné doléváme stejným vínem z některé jiné láhve 9. Usadí-li se u dna vína ještě kal, znovu víno přetočíme nebo čistíme gaminem a želatinou. Na l vína stačí až 5g taninu a až 1g želatiny 10.
Pokud se na dně usadí kal, lze čistý obsah lahve přelít bez kalu do jiné lahve nebo víno vyčistit taninem a želatinou. Váženi,jestliže chcete dělat dobré víno a ne bolehlav a pod. Návod na jeho přípravu je snadný. Věděli jste, že z plodů šípkové růže se dá připravit nejen zdraví prospěšný čaj, ale také chutné víno ? Potřebovat budete jen tři ingredience. Dezertní víno : l moštu (z kg rybízu), kg cukru, l vody, l zákvasu z hlubokoprokvášejících kvasinek , živiny pro kvasinky Příprava teplým nakvašeníBobule otrháme ze střapců, zalejeme dvěma třetinami dávky vroucí vody s cukrem, necháme zchladnout na °C, přidáme zákvas a živiny a necháme kvasit za občasného promíchání šest až osm dnů.
Jablka nemyjte a kůru nelepte, protože obsahují kultury kvasinek , které přispívají k procesu fermentace. Nejlepší pro výrobu domácího vína vhodné podzimní a zimní odrůdy jablek. Od letních odrůd jablek se víno zatopí, bez výrazné chuti a není určeno pro dlouhodobé skladování. Chceme-li vyrobit podomácku nejen chutné,ale i čiré jablečné víno bez zákalu,pak musíme použít pouze plně zralá a zdravá jablka. Máte doma na zahrádce jabloně a je vám líto spadaná jablka vyhodit?
Připravte si z něj skvělé jablečné víno. V tomto článku si popíšeme, jak na to. Poté scedíme do demižonu (l) a dolijeme po spodní část hrdla převařenou vodou, nasadíme zátku s kvasným uzávěrem a necháme vykvasit. Když je víno stabilní, stočíme je do láhví. Fóra › Vinařská sekce › jablečné víno Zvolené téma obsahuje celkem odpovědi.
Do diskuze (diskutujících) se naposledy zapojil uživatel pepaP a poslední změna proběhla 17. Chutná‑li takto vyrobené víno mdle, přidáme na litr 1‑g kyseliny citrónové a může se též přidat malé množství koňaku nebo araku.
Protože jahodové víno je velmi citlivé, přísada kvasinek je nutná, aby hlavní kvašení proběhlo pokud možno rychle. Je též nutné udržovat kvasnou teplotu kolem 20° C. Zákvas přírodními kvasinkami bez přidání čistých kultur kvasinek , dále označovaný pouze jako zákvas, si můžeme sami velice snadno připravit. Přiměřené menší množství šťávy z plně zralého a zdravého ovoce zahřejeme na 25°C a necháme je v láhvi s vatovou zátkou na teplém místě bouřlivě rozkvasit.
Tím se důkladně vyluhuje barvivo, víno se dobře zabarví a víno nadobude příjemnou chuť červeného hroznového vína. Po vychladnutí zkvasíme čistou kulturou kvasinek a necháme h stát.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.