pondělí 9. dubna 2018

Jak odstranit vodní kámen ze záchodové mísy

Opět mísu spláchněte a zastavte přívod vody. Ocet nalejte do mísy a nechte působit, nejlépe přes noc. Následně můžete mísu vydrhnout kartáčem a spláchnout. Některé hospodyňky jdou na vodní kámen s parním čističem. Moderní čističe mají speciální nástavce, se kterými se snadno dostanete i pod okraj záchodové mísy.


Pak stačí jen trpělivost a pomalu parním čističem vyčistit záchodovou mísu kousek po kousku. Pára a vznikající vlhkost by měla vodní kámen odstranit. Odstranění vodního kamene z vnitřku záchodové mísy a zpod jejího okraje je zapeklité a vyžaduje trochu jiný přístup: Použijeme výkonnější přípravek na odstranění vodního kamene – ať už gelový čistič, nebo bělidlo speciálně určené pro použití v záchodové míse – a naneseme jej co nejblíže k vodnímu kameni. Podívejte se na tento článek, ve kterém najdete užitečné rady, jak jej odstranit , a zároveň vyčistit vaši toaletu od nebezpečých bakterií. Nejúčinnější způsob je použit kyselinu solnou (také kyselina chlorovodíková).


Aplikace funguje tak, že kyselinu opatrně nalijete do mísy. Pokud v míse zůstala rezavá stopa, je to nejspíše způsobeno tím, že se tam usadil vodní kámen , který byl rezavou vodou zbarven do. I když máte ale doma tvrdou vodu, nemusíte se s ním smířit. Naučte se, jak se vodního kamene zbavit rychle a levně.


Do čištění záchodu a záchodové mísy se nikomu moc nechce. Tvrdá voda v míse způsobuje nepěkné usazeniny vodního kamene, který je třeba odstranit. Je celá řada způsobů, jak porcelánovou mísu usazenin zbavit. Víte, jak vodní kámen odstranit ? Vodní kámen vzniká pak při změně teploty a vyloučením vody. Poněkud neobvyklým způsobem odstranění vodního kamene ze záchodové mísy je použití Coca-Coly a jedlé sody.


Použít můžete jednotlivě nebo obojí dohromady. Nechte několik hodin působit a dočistěte toaletu štětkou na záchod. Mnozí nedají na tuto neotřelou metodu dopustit.


Ocet sice jakž takž zabral,ale do těch drážek nevlezu ani zubním kartáčkem. Usazeniny vodního kamene se samozřejmě netýkají jen záchodové mísy nebo nádržky. Dokonce v koupelně patří vodní kámen mezi největší nepřátele. Pokud se nám však objeví problém s usazeným vodním kamenem v záchodové míse nebo splachovací nádržce, může nám způsobit různé problémy.


Kromě zápachu či estetiky. Máme na chalupě vápenitou vodu, teď jsme tam od září nebyli a mezitím se v záchodové míse usadil vodní kámen. Lila jsem tam a čistila vším možným i nemožným, kousek se mi podařilo odstranit. Nejúčinější a levný prostředek na odstranění vodního kamene a dalších usazenin ze záchodu je kyselina chlorovodíková (koupíte v drogerii). Re: Čím odstranit vodní kámen ze záchodové mísy ? Jak vyměnit splachovač wc?


Harpic max, ocet a pak ještě tablety Domol tuším z Rosemana - ty jsou fakt super, hodím tabletu večer do mísy a ráno štětkou očistím,všechen kamen je pryč! Dvě až tři tabletky vhoďte do mísy , po několika hodinách vyčistěte štětkou a opláchněte. WC , jak jsem se opravovat těsnění. Pak jsem prohlédl mísu a zjistil že je na výtoku vodní kámen , takže jsem vzal kudlu a odtranil velký nános, Jaké bylo moje překvapení když jsem zjistil že pod obrubou vzadu je ještě plochá dírka kterou se pouští voda na plochu WC.


Ahoj,nevíte prosím někdo jak odstranit vodní kámen ze záchodové mísy ? Ať už je to pračka, myčka, nebo varná konvice, dokáže vodní kámen spotřebič lehce zničit. Měl by odstraňovat rez, vodní a močový kámen a nánosy mechanických nečistot. Saponátový čistič nalijeme zejména pod okraj záchodové mísy , kde se drží nejvíce nečistota, a necháme několik minut působit. Nejlépe je použít štětku s nástavcem, jež se snadno dostane pod okraj (límec) mísy.


Doma se mi nedaří vyčistit řádně WC. Normálně mísu drhnu štětkou, kolikrát nechám čistič v míse přez noc a zas je tam ta špína.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky