pondělí 16. dubna 2018

Tepelná izolace kouřovodu

Kominické sklotextilní šňůry, izolace kouřovodů žáruodolný papír, keramická rouna pro těsnění a izolaci kouřovodů. Dobrá tepelná izolace kouřovodu zlepšuje, speciálně při velmi malých topných výkonech, tah komína. Izolace sopouchu Tec Minerální izolace sopouchu zabraňuje vzniku tepelného mostu kolem místa připojení kouřovodu a hlavně vytváří pružnou dilataci, kdy umožní komínovým vložkám pohyb vlivem tepelné roztažnosti. Otvory v kouřovodech musí být dostatečně přístupné k jejich kontrole i údržbě. Průřez kouřovodu není nikdy větší než průřez komínu, jehož je součástí.


Kvalitní tepelná izolace kouřovodu zlepšuje tah komínu. Nabízíme Vám poradenství v instalaci komínových systémů. Přehle materiály, druhy a způsoby použití. Izolace jsou jednou ze základních součástí stavby, neobejdeme se bez nich, jejich vhodným výběrem i aplikací významným způsobem ovlivníme kvalitu celého objektu. Rozměry izolace (tloušťka desky a velikost vyfrézovaných drážek v závislosti na průměru kouřovodu ) jsou dodávány podle požadavků zákazníka.


Pro nesystémové použití, tj. Orstech DP nebo desky Orstech pro obdélníkové průřezy kouřovodů. Už více než let vyrábí společnost UNILIN střešní panely s polyuretanovou izolací pro šikmé střechy. Tepeln á izolace od UNILIN.


Na základě svých rozsáhlých zkušeností a technologického know-how rozšířila společnost UNILIN svůj sortiment o holé izolační desky z polyisokyanurátu (PIR). Izolace je určena pro tepelné, akustické a protipožární izolace objektů pro bydlení (B RD), veřejnosprávní budovy (administrativní budovy, kina, divadla, nemocnice), objekty pro komerční využití nebo průmyslové objekty, apod. Následně vás budeme kontaktovat na zadané kontakty k projednání objednávky nebo vyřízení dotazu. Se zaslanými daty budeme nakládat podle zákona o ochraně osobních údajů. Data nebudou poskytována dalším třetím osobám.


EXTRUDOVANÝ POLYSTYREN. Izolace oddělovací pro průchod stropem zajišťuje oddilatovaný, protipožární průchod komínového tělesa nehořlavou stropní konstrukcí či dilataci mezi. Vás poprosit o radu, jak vyřešit izolaci kouřovodu. Stavíme komín , ke kterému budou v budoucnu připojeny samostatně. Bohužel v tom shonu, jsem při stavbě komína opomenul vložit okolo kouřovodu izolaci a aby to nebylo málo, tak jsem ji tam zapoměl dát i před omítáním, protože jsem otvor zadělal,aby omítka nelítala dovnitř.


Komínová izolace Komínová izolace je důležitým prvkem každého třívrstvého komína. Slouží jako tepelná izolace komínového tělesa, brání rychlému ochlazování spalinové cesty (minimalizuje kondenzaci, dehtování) a pomáhá zachování optimální funkci komína. Energetické ztráty jsou totiž s jejím použitím minimální, což je při cenách energií velmi důležité. Investice do kvalitní tepelné izolace se vrátí už za jednu topnou sezónu.


Existuje řada řešení pro vnitřní i venkovní zateplení domu, bytu i dřevěné chaty – izolace základů, střech, příček, fasá a také všechno. Knauf Insulation je jedním z hlavních a nejrychleji rostoucích firem v izolačních materiálech s více než letou historií. Zaměřujeme se na komplexní řešení ve snižování energetické náročnosti pro bytové a nebytové stavby a průmyslové zákazníky. Je určená především do rámových konstrukcí, šikmých střech a obvodových plášťů roštových konstrukcí dřevostaveb.


POLYPROPYLENOVÁ, KAUČUKOVÁ A ŽÁRUVZDORNÁ IZOLACE Technické izolace kaučuk je univerzální pružná izolace pro vzduchotechnické, topné a sanitární rozvody. Při použití SupeFOIL SFokolo zápustných bodových svítidel je nutné ponechat mm volné dutiny. SuperFOIL SFnepoužívejte k izolaci kouřovodu. Doporučuje se použít protipožární armatury nebo protipožární odsavače.


Je žádoucí maximálně utlumit hluk z okolí domu, jiných místností podkroví nebo třeba hluk od deště dopadajícího na střechu (to je zvláště důležité u plechových krytin). Jak tepelná izolace drží tvar se projeví hned při montáži. Jak se vkládá do připraveného.


Podílejí se velkou měrou na celkové energetické bilanci při spotřebě energie na vytápění, přípravu teplé vody a chlazení (klimatizaci) ve stavebních objektech, ale i mimo ně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky