pátek 3. února 2017

Domaci kutr

Po uležení maso pomelu na nejmenší šajbě - desce nejméně třikrát ( je to piplačka, ale vyplatí se), aby směs byla co nejjemnější konzistence a potom v robotu řádně vymísím. Ti, co mají kutr , nebo větší mixér, mají práci usnadněnou. Je celokovový a plně funkční.


Vhodný hlavně na domácí zabíječky. Ke kůtr jsou matrice různé velikosti (jemný na lanšmíd a paštiky, střední na maso a zeleninu a velký na mletí škvarků) a nástavec na výrobu jitrnic a klobás. Na kútru je možno mleti i strouhanku. Určen pro menší gastronomické provozy – restaurace, bistra, lahůdkářství a cukrárny s max.


Prodám doma vyrobený kútr na maso a zeleninu. Doba dodání: ihned Až doposud se „horko-těžko“ upravovaly některé více či méně vhodné plastikové kity lodí na RC modely. KY Model nyní přichází se sérií plastikových stavebnic od počátku konstruovaných jako plně funkční lodi s dálkovým ovládáním. V tomto videu ukazujeme postup výroby Delikates Tlustý. Kutr je moc hezká věc, ale pro domácí použití je pouze sen.


Cena kutru používaného ve výrobnách se pohybuje kolem milionu a výš. Upozorňuji ve výrobnách ne na jatkách kde jsou mnohem větší. Koukněte se na net a ty ceny jsou úplně mimo.


Známý byl kdysi v německu a tam prodávali kutr na dvě kila hmoty. Vybírejte si Kuchyňské roboty podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece. Kutr – je stroj pro mělnění materiálu, typicky používaný v potravinářském průmyslu. Kutry jsou vybaveny mělkými otáčivými mísami a sadou srpovitě zahnutých nožů, osazených na společné hřídeli.


Rychlost otáčení nožů i mísy je regulovatelná v širokém rozsahu otáček. Směs dobře promísíme tak, aby koření bylo opravdu všude. Takže jestli jste na tom jako my a nemáte řeznický kutr , bude to klasická ruční práce. Klidně deset minut tomu věnujte, opravdu se to vyplatí. Solíme před promícháním směsi, dáváme g pragandy na kilo masa.


Na rozdíl od klobás salámy plníme rovnou na mlýnku. Nabízím zcela nový řeznický kutr stolní 5L Výroba Technologis 5L skvělý malý stroj výkonný rozměry 60cm x 50cm x 67cm váha 58kg stabilní! Na druhý den masovou směs ručně promícháme (v profi výrobě uzenin mají na mělnění masa tzv. kutr ). Mělnění masa spočívá v rozestření mletiny mezi prsty. Ovšem pozor, nastat může malý zádrhel. Teplota masa by při mělnění musí být nízká, nanejvýš °C.


Ovládání kutru je s plynulou regulací otáček zvlášť pro mísu i nože. Součástí je také nová sada nožů. Náklady na repasi: elektro 30tis. Kutry na maso umožňují zpracování masa, zeleniny a ovoce, přípravu těsta, paštik, majonéz, pyré, pomazánek a strouhanky a rovněž sekání bylinek a koření a drcení ořechů a mandlí.


Jistě to lze, ale je to pracné. V Tunisku používají kulových mlýnech na přášek jemnější než mouka. Možná by ty šly listy v troubě při teplotě kolem 60° C pořádně vysušit na pokud máte domácí kutr -sekáček, tak by to tam mohlo jít. Určitě si myslím že se ty trošku větší kousky rozvaří.


Teď by se hodil kutr – stačil by domácí kutřík, nepředpokládám ale, že ho při první výrobě domácích párků budete vlastnit. Můžete použít food procesor, klidně i ponorný mixér. V tom případě je třeba zpracovávat masovou směs po částech. Nebo zadejte inzerát zdarma a rychle prodejte nepoužívané zboží na největším internetovém bazaru. Máslová pěna s uzenou rybou - recept: Máslo a rybu používáme zhruba v množství 100g másla na 150g rybího masa.


Uzenou rybu zbavíme kůže a kostí, cibuli oloupeme a obojí dáme do mixeru. Speciální řezný kotouč pro dosažení nejlepších výsledků. Beeketal řeznický kutr BFKje ideální pro zpracování masa na výrobu párků a klobás různých druhů.


Kutr je vhodný pro zpracování ovoce, masa, sýrů, bylinek apod.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky