úterý 14. února 2017

Grilování v horkovzdušné troubě

Tabulky obsahují dále uvedené způsoby grilování. Vyberte si způsob, který má vybavení Vašeho sporáku. Je vhodné pro menší a tenčí kusy potraviny.


Takže se rozloučím s klasickou poučkou jako z manželské poradny. Pravidlo číslo pro pečení v troubě zní: Umějte (se) překvapovat.

Grilovat v troubě není žádná věda. Funguje to podobně jako venku na ohni, jen s tím rozdílem, že teplo nejde zespodu, ale shora. O kouřovou příchuť se sice ochudíte, ale o zlatou kůrčičku rozhodně. Připravit vepřovou panenku v troubě je velmi snadné, musíte jen dát pozor, abyste ji nepekli příliš dlouho, jinak bude suchá.


Před pečením je vhodné maso nechat marinovat, aby získalo chuť, křehkost, a bylo šťavnatější. Pak ho můžete v troubě buď. Vaření v páře °C, čas minut.


Poklice grilu nám umožňuje rovnoměrné proudění teplého vzduchu, stejně jako je tomu v horkovzdušné troubě.

Pro tuto metodu jsou vhodné pokrmy, které vyžadují dlouhodobější tepelnou úpravu (velké kusy masa) a potraviny, které jsou velmi jemné a přímé grilování by je mohlo vysušit nebo připálit. No já mám gril v troubě , knoflíkem se otočí na takovou značku která je na grilování - u mě je to na knoflíku poslední v řadě a nastavím si na 250°, počkám asi minut, za tu doba se trouba náležitě vyhřeje. Pečení v horkovzdušné troubě kure recepty, které budete milovat.


Při úpravě hermelínu v klasické nebo horkovzdušné troubě nebudeme Hermelím grilovat, ale péct. Tepelné záření bývá vyvolané elektrickou topnou. Metoda nepřímého grilování. Je naopak dobrým způsobem, jak si rychle připravit chutné kuře nebo kachnu v celku, zapéct sýr či chutnou zeleninu.


Nepřímou metodu grilování můžeme přirovnat k pečení v horkovzdušné troubě , která však nedokáže vykouzlit chuť a vzhled grilovaného pokrmu tak dokonale, jako gril sám. Teplo vydané briketami nebo uhlím z grilu neuniká a díky poklopu se odráží a rovnoměrně griluje potraviny, tudíž. Podívejte se na rady k vaření a pečení a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Ne každý ví, že zavařování ovocei zeleniny je možné také v troubě – elektrické, plynové či horkovzdušné. Zavařování v troubě má ale svá pravidla a také úskalí, proto se mnozí potýkají s nezdary. Pokud si ale správný postup pečlivě nastudujete, informujete se o hlavních nevýhodách zavařování v troubě a budete experimentovat, úspěchy se brzy dostaví. V klasické (obyčejné) elektrické troubě sálá teplo z topného tělesa umístěného v horní a dolní části trouby.


Elektrická trouba je určena na pečení jednoho plechu. Pro pečení dvou plechů najednou musíme pamatovat, že v polovině pečení je vyměníme, aby se vše propeklo rovnoměrně.

Pečeme v troubě cca minut při 180°C nebo v horkovzdušné fritéze na lžičce oleje. Multifunkční fritéza má u nás časté využití. Díky lopatce, která se sama otáčí není nutné jídlo míchat, nepřipálí se to.


Největší výhodu vidím v přípravě hranolek, které jsou úžasně křupavé s použitím lžičky. Rychlá akce rychlé roty. To je skvělá představa. Když uvážíme, že všechno se odehraje v jediném pekáčku, můžem si začít tleskat. Má to snad jenom jeden zádrhel.


Nesmíte mít u stolu strávníka, kterému vadí citron. I brambory totiž dostanou příchuť citronu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky