středa 1. února 2017

Křížaly v troubě

K Vašemu receptu jen že píšete že lidé nevědí co s časem a Vy zase s penězi. Udělal jsem rám ze sítí. Křížaly osuším v sušičce nebo troubě aby se k sobě nelepily a dosušuji na sítě na radiátorech. Do týdne mám třilitrových sklenic. Jablka dáme na plech vystlaný pečicím papírem a sušíme v elektrické troubě rozehřáté na až °C.


Jablka sušíme s pootevřenými dvířky trouby, aby mohla unikat pára.

Křížaly jsou usušené, když plátky jablek pěkně křupou. Sušení jablek v troubě jako levnější varianta. Křížaly rozložte na plech vystlaný pečícím papírem a během sušení je několikrát otočte.


V troubě s pootevřenými dvířky sušíme křížaly pozvolna, nejprve při - °C. Když se část vody odpaří a plátky či kousky ovoce zaschnou, zvýšíme teplotu na °C, po otočení je dosušíme znovu při °C. Náš tip: Sušit křížaly můžete i na topení.


Stačí je nakrájet na kolečka stejně velká jako při sušení v troubě a navléknout je na provázek nebo horizontálně zavěšenou špejli. Za pár dní budou akorát. Co nezanedbat při přípravě křížal.

Základem chutné jablečné svačinky je pečlivý výběr používaných. Vybírejte vyzkoušené recepty na Domácí křížaly v troubě , Grilovaná zelenina v troubě , Křížaly , Brambory pečené v troubě , Kuřecí placičky pečené v troubě nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj. Komentář k receptu Sušená jablka - křížaly nahlásit komentář křížaly nemají chybu, výborné, dělám jak v sušičce tak v troubě a na topení až potom na lehké dosušení.


Křížaly lze použít jako zdravé mlsání k televizi, na přípravu kompotu nebo nádivky. Nebo trošku zhřešit a namáčet je v čokoládě. To má vliv na mikroorganismy, které dále nemohou žít a ovoce kazit.


Zároveň se snižuje také hmotnost, což má vliv na následné skladování. Křížaly můžeme sušit v sušičkách na ovoce, v ideálním případě i na slunci, dále pak na radiátorech ústředního topení nebo v klasické elektrické, popř. Ahoj u nás doma by se křížaly mohly dělat pořád máme sušičku, a musím říct že koupit si jí se vyplatí vše se ti suší rovnoměrně spotřebuje méně energie než trouba a vjde se do ní více křížal ale jinak v troubě se dělají jednoduše jablka krájíš na tenké plátky a dáváš na plech stršíš do trouby my máme horkovzdušnou a tu jsem zapínala na 180. Křížaly sušené v troubě recepty, které budete milovat. Přemýšlíte jak připravit zdravou svačinku dětem, nebo jak nahradit nezdravé chipy?


Vyzkoušejte skvělé jablečné křížaly. V následujícím textu si popíšeme jak s křížaly připravit jednoduše v sušičce ovoce nebo v troubě. V takovém případě je nutné vymyslet, jak jej „zakonzervovat“, aby se rychle nezkazilo.


Dvířka jsou přiotevřená, aby mohla unikat vlhkost. Sušte ideálně na plechu vyloženém pečicím nebo pergamenovým papírem, i tak však počítejte s tím, že křížaly se v troubě budou přichytávat a budete je muset obracet. Na kolik stupňů myslíte sušit tří milimetrové plátky nakrájených jablek a hrušek v troubě ? Všeobecná poradna - auto moto - dům a byt - zahrada - vaření - zdraví - sport - PC - kutilství - společnost - móda - zvířata.

Sušte je v troubě při 60–°C asi hodinu a půl, poté plátky otočte a dosušte. Uchovávejte v uzavřené dóze. Asi nejoblíbenějším procesem je sušení ovoce v troubě. Křížaly z jablek usušených právě v troubě jsou chuťově vynikající.


Regulovat si můžete pohodlně teplotu a není problém využít i horkovzduchu. Zaručeného výsledku se dočkáte se sušičkou ovoce. Koupit si lze v současnosti hned několik typů. Usušit švestky v troubě je poněkud zdlouhavé, ale výsledek rozhodně stojí za to! Takto usušené švestky skladujeme nejlépe ve skleněných dózách s víčky.


Základem úspěšné výroby domácích křížal je pečlivý výběr ovoce. Není to jako pálení alkoholu, kam mohou přijít padavčata či jinak esteticky nevzhledné plody. Naopak, na křížaly jsou potřeba jablka dokonale zralá bez hnědých flíčků, otlačenin, nahnití. Jarní kopřivová nádivka s uzeným masem - V mléce máčené, pak vymačkané rohlíky promíchané s mladými výhonky kopřiv, bylinkami, kostičkami uzeného masa, vaječnými žloutky, cibulí, sněhem z bílků a kořením, směs zapečená v troubě ve formě na srnčí hřbet, v zapékací misce nebo v klasickém pekáčku. Lupínky jsou jedním z nejoblíbenějších slaných pamlsků, nemusí se ale vyrábět jen z brambor.


V podstatě i obyčejné křížaly lze považovat za chipsy. Skvěle chutnají nepravé brambůrky ze zeleniny. Například mrkev nakrájená na kolečka, kterou orestujete v olivovém oleji.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky