čtvrtek 9. června 2016

Zavařování jablek na štrůdl

Pokud máte nějaký šikovný robot, můžete (ale nemusíte) loupat. Pak z nastrouhaných jablíček vymačkejte šťávu. Podle kyselosti jablek a vaší chuti posypejte cukrem (já dávala asi lžíce na 4ml sklenici) a plňte do větších čistých a suchých sklenic. Pořádně to uhňácejte - neměly by tam být vzduchové bubliny.


Jak zavařovat jablka na štrůdl už rozebírají maminky na webu eMimino.

Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Tématické fráze: zavařování strouhaných jablek jak zavarit strouhana jablka jak zavařit jablka jak zavařit jablka na štrůdl zavarovani nastrouhanych jablek zavarovani jablek jak zavařit nastrouhaná jablka strouhana jablka zavařená jablka na štrůdl zavařená jablka zavaření jablek zavaření strouhaných jablek zavařování. Nejlepší recepty na zavařování jablek. Vybrali jsme několik vyzkoušených a osvědčených receptů.


Připravíte si podle nich nejen chutné kompoty, ale i vynikající džemy. Na konci najdete i recept na oblíbenou přesnídávku, výbornou jablečnou čokoládu, čatní a také jeden tip, jak se v zimě jablky zahřát. Tématické fráze: zavařování jablek na štrůdl zavařování jablek zavařená jablka zavařujeme strouhana jablka zavařování strouhaných jablek zavařená jablka na štrůdl jak zavařit jablka na štrůdl strouhaná jablka zavařování zavařené jablka jablka zavařujeme jablka zavařujeme jablka na štrůdl zavaření jablek.

Zavařování jablek na štrůdl recepty, které budete milovat. Jablka na štrůdl zavařování recepty, které budete milovat. Na každé straně musí zůstat kus volného těsta na svinutí.


Záviny zavineme, okraje přehneme a závin přesuneme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech tak, aby spoj byl dole. Upečený jablečný štrůdl z listového těsta posypeme moučkovým. Měli jste letos velkou úrodu jablíček a rádi byste si nějaká jablka zavařili na zimu? Báječně jednoduché je zavaření strouhaných jabl.


Nejprve si oloupeme a nahrubo nastrouháme jablka. Z jablek vymačkáme šťávu. Tuk nastrouháme na hrubém struhadle, těsto se pak lépe zpracovává. Poté si připravíme z mouky, vejce, tuku a vody těsto, které si rozdělíme na dílů. Z každého dílu vyválíme obdélník, posypeme trochou strouhanky, přidáme jablka a posypeme.


Inspirace k dobrému uskladnění jablek. Možné zavařovat v myčce na nádobí, vložit sklenice, pustit umývací program 70°C, teplé obrátit dnem vzhůru - do vychladnutí. Nakrájené plátky jablek vložte do velké nádoby.


Přiveďte k varu a nechte vařit minut.

Jablka dejte do předem připravených zavařovacích sklenic – sterilizujte je před zavařováním. Připravit nádivku na štrůdl není určitě nic složitého. Když si najdete pomocníky na strouhání jablek , lze ji připravit i celkem rychle. Já jsem si ji pro jistotu rozhodla udělat více do zásoby.


Podzim sice přeje jablečným koláčům, štrůdlům a jiným závinům, ale zavařená jablka vám určitě přijdou vhod i v. Nejběžnější variantou, která je velmi oblíbená také v České republice, je jablečný závin, či chcete-li jablkový štrůdl. Jeho základem je většinou listové těsto. Ne každý ví, že zavařování ovocei zeleniny je možné také v troubě – elektrické, plynové či horkovzdušné. A teď přichází trik, díky kterému se štrůdl dobře upeče, neroztrhne se nám a navíc po vytažení z trouby a zchladnutí nesplaskne.


Do těsta totiž musíme před pečením udělat na vrchu otvory, aby při pečení mohla odcházet pára z jablek a těsto nám neprasklo. Pak ještě štrůdl posypeme velkým množstvím cukru. Podobný štrůdl dělám často – fajn jsou i “kapsičky” s náplní – je to praktické třeba na cesty atd.


Všichni, co jí “normálně”, jsou obvykle překvapení plnou a výraznou chutí celozrnné mouky – nejraději mám asi žitnou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky