pátek 17. června 2016

Hranolky v horkovzdušné troubě

Předehřejte troubu na 20 horkovzdušnou na 1stupňů. Brambory oloupejte a nakrájejte na silné hranolky. Opláchněte je a osušte kuchyňským papírem. Hranolky rozložte v dostatečné.


Tématické fráze: hranolky v troubě domaci hranolky v troubě bramborové hranolky v troubě mražené hranolky v troubě hranolky v horkovzdušné troubě hranolky z brambor v troubě jak upéct hranolky v troubě jak udělat hranolky v troubě pečené hranolky domáčí bramborové hranolky v troubě pečení hranolek v troubě příprava.

Recept, jak v troubě udělat z mražených hranolek stejně křupavé jako ty na oleji. Ochucené hranolky z trouby. Zmrazené hranolky v horkovzdušné troubě recepty, které budete milovat. Teda ne že by to bylo zdravé, ale dělá se to v té naší nové troubě parádně dozlatova.


Nechte je dobře osušit na utěrce a pak je v míse promíchejte s olejem a solí, případně dalšími dochucovadly. Přesuňte je na plech lehce potřený olejem a pečte asi minut. Plech vyjměte, hranolky promíchejte a pečte je ještě minut.

Malé ozdoby vykrajované z tenkého těsta pečeme v horkovzdušné troubě při teplotě 1°C cca - minut, větší kusy, vykrajované z tlustšího plátu, je třeba. Připravte si doma chutné domácí hranolky v troubě , které jsou mnohem lepší než ty kupované. Není na tom nic těžkého a navíc si na nich skvěle pochutnáte. Když doma připravené hranolky upečeme v troubě na pečicím papíře, nebudou obsahovat žádný tuk. Podobně jako v horkovzdušné troubě.


Problém je, že většině lidí začnou připadat suché. Můžeme to trochu vylepšit přidáním tuku na plech, alobal nebo tefal, prostě na povrch, na kterém budeme v troubě péct. Syrové brambory oloupu, protlačím přes mřížku na lisu na hranolky. Nechám je minut louhovat ve vodě, aby se vyplavil škrob. Plech vyložím papírem na pečení, poskládám na něj hranolky , mírně je posolím.


Peču v troubě při 2°C asi minut- až se nafouknou a udělá se na nich zlatavá. Pečeme v troubě cca minut při 180°C nebo v horkovzdušné fritéze na lžičce oleje. Multifunkční fritéza má u nás časté využití. Díky lopatce, která se sama otáčí není nutné jídlo míchat, nepřipálí se to.


Ale já nemám v normální horkovzdušné troubě míchací lopatku, která by mi míchala hranolky , guláš, čínu a podobně Prostě potraviny šoupnu do hrnce a jdu na zahradu.

Přijdu, jídlo je hotové a hrnec vypnutý. Tomu já říkám úspora času a hlavně tuku. Nebudeme si mazat med kolem pusy: takové hranolky , jaké připravíte předvařením a dvojím smažením, v troubě neuděláte. Máme pro vás ale pár vychytávek, jak se jim opravdu přiblížit a pochutnat si na jedničku. Pusťte se do toho s námi a nebudete litovat!


Zbavíte se tak přebytečného škrobu. Jestliže se rozhodnete pro mraženou variantu, vyberte z regálu v obchodě ty hranolky , které jsou určené pro přípravu v troubě. Fritézám, ze kterých prská olej a line se pach přepáleného tuku už odzvonilo.


Jídlo dnes dokážete usmažit také bez kapky oleje, zdravě, jen s využitím horkého vzduchu. Přečtěte si, jak nová technologie funguje a inspirujte se třemi recepty pro horkovzdušnou fritézu. S horkovzdušnou fritézou si snadno a rychle a téměř bez oleje připravíte zdravé hlavní jídlo i moučník. S pouhou jednou lžící vámi vybraného oleje, si za pomoci cirkulace horkého vzduchu připravíte křupavé hranolky , dozlatova propečené řízky, koláče i muffiny.


Tabulky pro pečení osahují následující způsoby pečení. Vyberte si způsob podle vybavenosti Vašeho spotřebiče.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky