pátek 10. června 2016

Odšťavňování červené řepy

Přidání šťávy nebo celé červené řepy do jídelníčku může představovat krok správným směrem. ED však nejsou zatím potvrzeny. V jiných případech nemusí být cesta ke zbavení se ED tak snadná. Každý, kdo se potýká s ED spolu s dalšími symptomy, jako je např. Když jsme s odšťavňováním začínali, tak jsme občas k mrkvi přidali jednu či dvě červené řepy.


Postupným zkoušením jsme si ale vypilovali recept, na kterém si zaručeně.

Pěstování červené řepy. Pomazánka z červené řepy a mrkve. Daniela Leave a comment. Také řešíte, co se zbytky po odšťavňování a nechce se vám je vyhazovat? Recept na jeden salát či pomazánku jsem už v minulosti přidávala , ale tentokrát jsem vyzko.


Toto zjištění je také důležité u populární trojkombinace při odšťavňování: červené řepy , jablka a mrkve. U mrkve je v pořádku oranžová varianta, která je označována jako „západní mrkev“. Ta totiž za svou barvu vděčí karotenoidům.


Uskladnění červené řepy.

Pokud chceme, aby nám červená řepa dlouho vydržela, měli bychom ji dobře uskladnit. Každý zahrádkář má svoji vlastní metodu, která mu pomůže, aby mu řepa vydržela třeba až do jara. Tyto těstoviny jsou názornou ukázkou, jak výrazná chuť pečené červené řepy umí zaujmout a dojmout. Pokud nechcete za mascarpone utrácet, můžete ho. Sušení zázvoru a červené řepy v sušičce.


Podobně jako česnek připravíte i sušený zázvor. Kořeny dobře oloupejte a nakrájejte na kolečka, lze ho také nastrouhat. Poté už jen zbývá naklást zázvor na plata a nechat sušit na ºC. V tomto případě vás překvapí rychlost, zázvor může být usušený už za 2-hodiny. Vaříme a rozvážíme veganské obědy Slušovice-Zlín.


Nabízíme jídla pro zdraví a štíhlou linii. Při vaření a pečení nepoužíváme ani bílou mouku a cukr. Taktéž konzervanty, chemická dochucovadla a jiné uměliny jsou pro nás neznámé pojmy.


Všechno nakrájejte na drobné kousky a postupně je dávejte do odšťavňovače: nejprve červenou řepu, pak zázvor a nakonec jablka (pomůžou přístroj vyčistit od řepy ). Džus můžete před podáváním zředit studenou vodou. Tip Apetitu: Pokud použijete mixér, pak řepu oloupejte a nasekejte a jablka zbavte slupek i. K výsevu červené řepy dochází v období od dubna až do začátku června. Později již vysévejte jen kultivary s lahůdkovými bulvičkami, které vyrostou rychle.


Ty se konzumují i syrové.

Semena by měla být od sebe vzdálena. Nakrájené kousky červené řepy přeneste do tlakového hrnce. Přidejte trochu vody – podle potřeby pro tlakové vaření.


Jakmile je červená řepa uvařená, kousky vložte do mixéru spolu s citronovou šťávou. Rozmixujte vše do hladka. V případě potřeby přidejte vodu z řepného vývaru.


Pokud však chcete využít co nejvíce její prospěšné účinky ve větším množství, nabízí se odšťavňování. Stačí 3-střední řepy a máte zhruba 5ml řepné šťávy, to není špatné. Jeden nejdůležitější prvek v červené řepě, který má velký význam právě pro.


Je považovaná za přírodní lék na chudokrevnost nebo na dostatek železa. Vymačkat z červené řepy všechny tekutinu je nejlepší prostředek, jak absorbovat všechny živiny, které denně potřebujete doplnit. Já bych vám však chtěla ukázat ještě jinou možnost jejich využití.


Pokud tedy nejste na šťávu z červené řepy zvyklí, začínejte pozvolna – denně si připravte jen 1ml a určitě je smíchejte ideálně s mrkvovou šťávou, která musí ve směsi převládat (min. 3ml). Teprve později množství šťávy z červené řepy opatrně zvyšujte. Když to totiž přeženete, může se objevit.


V experimentu, prováděném se atlety, kde jedna skupina pila před extrémní zátěží šťávu z červené řepy bez nitrátů (v tomto případě placebo) a druhá šťávu z řepy , kde byly tyto látky ponechány. Kromě předtréninkové dávky popíjeli sportovci řepnou šťávu po dní v množství cca litr denně. Další super zdravá dobrůtka, která se hodí na koupaliště nebo na cesty, protože ti vydrží i ve velkém vedru. Tento zdravý recept na karbanátky z červené řepy mi poslala moje kamarádka Evča.


Evčo, moc ti za tento zdravý recept děkuji :-). Velkou sklenici (cca na litry), pokud máte hliněnou nádobu, je pro tento způsob přípravy ještě lepší, 7g syrové oloupané červené řepy , kterou pokrájíte na menší kousky, lžíce mouky nebo dva kusy staršího žitného chleba, 2g cukru (můžete nahradit medem nebo jiným sladidlem), 1g rozinek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky