čtvrtek 16. června 2016

Kevlarová látka

Kevlarová vlákna jsou zapředena do provazů, šňůr nebo látek. Lze ho také použít jako takový nebo jako příměs do vícesložkových materiálů. Para-aramidové syntetické vlákno Kevlar je registrovanou ochrannou známkou.


Pružná voděodolná látka s podlepeným předním středovým švem Rozsáhlé 360. Technologie kevlaru kombinuje pevnost materiálu společně s jeho nízkou hmotností, čímž mu dává široké uplatnění od průmyslu až po běžné použití. Firma Teijin (která vyrábí konkurenční paraaramidové vlákno Twaron) organizuje sběr a recyklování použitých textilií s obsahem aramidových vláken všeho druhu.


Nema nekdo kontakt na obcho kde by se dala sehnat kevlarova tkanina? Chtel bych si usit oblek na psa. Jak pak pracovat s takovym materialem, jde to vubec prosit, nebo byt potreboval neco spec? Nomex a Kevlar sú dve extrémne silné látky, ktoré dokázali za desaťročia svojej existencie zachrániť tisíce životov práve tých, ktorí ich nasadzujú pre bezpečnosť a pohodlie ostatných.


Obe látky sú známe z filmov, policajných záťahov a kevlarová vesta je v podstate zaužívaný názov pre nepriestrelnú vestu ako takú. Je díky své pozoruhodné pevnosti (5x pevnější než ocel při stejné hmotnosti) v kombinaci s vysokou teplotní odolností vyhledávaným materiálem v celé řadě náročných aplikací. Koukni SEM,Dragginy jsou ušitý fakt dobře a kvalitně,mají přizpůsobený střih pro jízdu na motorce a spodní kevlarová tkanina je poctivá. Vybrat by si měl asi každý. Na vložené chrániče se vybodni,je vysoká pravděpodobnost,že se při pádu přetočí a veškerá ochrana bude fuč.


Daleko lepší varianta je externí. Napriek svojej nízkej hmotnosti je výsledný materiál výnimočne pevný, odolný voči vysokej teplote, oderu či rezu. A u rukavic nebo bot nevadí, že se tento materiál dodává jen v malých čtvercích.


Přesně takhle jsem dopadnul i já- jenom kalhoty byli s BlocVentem- HP Free Fall. Ale zkusit můžeš, hlavně bych se zeptal kolik to bude stát, aby nebylo levnější koupit si jiné kalhoty s kevlarem. Moc děkuji, že myslíte i na začínající švadlenky! Nit odolává teplotám do cca 480°C.


Je vhodná pro ruční i strojové šití. Vnitřní podšívku tvoří kombinace kevlarové látky a CoolMaxu (velmi chladivá a prodyšná látka od DuPontu). Zápěstí tradičně kryje plastový protektor. Armacor je pevnější a odolnější proti prodření a roztržení, protože má vetkávaná extrémně pevná kevlarová vlákna do čtvercové sítě, která je poměrně hustá.


Pokud se vezme mjedné nebo druhé látky, tak bude mít stejnou hmotnost bez ohledu na to, jestli je to bunda výrobce X nebo Y nebo Z. Discover the limited edition of the Ecoffee machine dedicated to cycling. A new body and a customizable panel in different. Nový profesionální luxusní kávovar v super designu vynikající osvědčené legendární značky Faema ELEGEND EPU 2gr. Nehořlavé krycí tkaniny jsou vyrobeny z tepelně odolnýchnbsp;a žáruvzdorných materiálů. Krycí tkaniny zajišťují ochranu proti rozstřiku a jiskrám, které vznikají při svařování či broušení.


Nabízíme širokou škálu krycích látek různých vlastností a velikostí. V podstatě všechny ty hračky jsou udělaný tak, že je to kevlarová látka namotaná na nějakou tyč, která je namočená v lampovým oleji. Takže je to prostě čirý lampový olej, kterej hoří a má výhodu, že není tak nebezpečnej jako benzín.


Nechytá tak moc, takže není tak teplej, když hoří, ale je to příjemný.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky