Recept jsem zkoušela s bezlepkovou moukou a také se špaldovou celozrnnou moukou. Recept funguje stejně, jen myslím, že korpus tolik nevyběhne a není tolik nadýchaný. Já takhle peču výjimečně, tak už si bohužel přesně nepamatuji co a jak je třeba vychytat. Každá trouba taky peče jinak, chce to zkoušet.
Ja tento recept poznám z kuchárskej knihy Hájková recepty z r. Korpus sa po vychladnutí prereže na časti.
Plnka pozostáva z vanilkového krému do ktorého po vychladnutí dáme. Chcete-li mít korpus takový dokonalý musíte dodržet postup do puntíku, aby se podařil :) Pekla jsem na 1st. Po upečení jsem nechala minut stát v klidu a pak vyklopila. Dortový korpus pro začátečníky - recept.
Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty. Recept je opravdu dobrý, ale chtěla bych dodat, že můžete použít menší počet vajec nemusíte oddělovat žloutky od bílků, protože to není nutné. Zkusila jsem to tak a vyšel mi z toho skvělý korpus.
Chtěli byste upéct výborný dort, ale bojíte se korpusu?
Vyzkoušejte můj mnohokrát osvědčený postup. Záhy uvěříte, že je to opravdu nejlepší dortový korpus. Ať už budete péct ovocný dort, nebo třeba ten s oříškovým krémem, budete potřebovat připravit světlý dortový korpus.
Jak ho udělat jako profesionál? Zajeli jsme se zeptat k Martinu Polaneckému do cukrářství Viktoria v Praze, kde pečou denně desítky takových dortů. Tak jednoduchý a tak nadýchaný.
I začátečnice v pečení už nemusí mít strach upéct jednoduché těsto na dort. Někdy to je opravdu dilema, upéct něco na narozeniny někomu, koho máte rádi. Chcete potěšit a upéct něco i vy, tak určitě nepřehlédněte tento recept na základní těsto. Těsto je bez prášku do pečiva, je jednoduché na přípravu a zaručeně se vám.
Celá vejce šleháme s cukrem v ponorném robotu nebo i ručním šlehačem minut naplno. Až vznikne hustá světlá pěna, zmírníme šlehač na minimum, přidáme vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Ohodnoťte recept : Piškotový dortový korpus. Ale při tvorbě dortu jsem to vybrala lžící a vycpala odřezky, takže ve výsledku to vidět nebylo. Měla jsem plátů, tak jsem to různě.
Výborný piškotový korpus na dorty. Ze začátku jsem dělala korpus z těsta na bábovku, kdy se šlehají zvlášť žloutky s cukrem, bílky v sníh, přidává se k mouce mléko a olej. Tento recept je jako bábovka naprosto vynikající, ale pro účely dortového korpusu to pořád nebylo ono.
Jednak měl tendenci se zdrcnout a tedy byl nízký a navíc proces výroby je. Chcete-li upéct tmavý piškotový korpus , vmíchejte do těsta lžíce kakaového prášku a uberte lžíce mouky. Pokud chcete mít korpus opravdu vysoký, zdvojnásobte množství surovin nebo upečte těsto na plechu, vykrojte z něj stejně velká kola a spojte je dohromady krémem. Postup přípravy receptu.
V menší mističce smícháme žloutky, olej, mléko a vanilku. Bílky s cukrem vyšleháme do pevného sněhu. Mixuji na střední rychlost cca 3-min.
Jakmile máme sníh krásně pevný, odložíme mixér, vezmeme metličku a vmícháme opatrně žloutkovou směs. Ak sa vám nedarí upiecť dobrý piškótový korpus , ktorý je základom chutnej torty, vyskúšajte nasledujúci recept na cesto na tortu, ktorý pochádza priamo od profesionálov. Svetlý piškótový korpus.
Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty. Dorty se připravují na slavnostnější příležitosti, různé rodinné oslavy nebo svátky. Dort si samozřejmě můžete objednat v cukrárně nebo u známé cukrářky.
Upravila jsem jen množství cukru, kterého bylo.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.