středa 29. června 2016

Pečení chleba v mikrovlnce

Peceni v mikrovlnce recepty, které budete milovat. Pak ho vevnitř utěrkou vysušíme, glazovaný vevnitř slabě potřeme olejem nebo vyložíme papírem na pečení , jak dno, tak i boky. Na neglazované bych asi používala jen ten papír.


Pokud to neuděláme, tak se nám těsto přilepí a chleba bysme pak odtrhávali v kusech. Milí přátelé, zde najdete recept (krok za krokem) jak upéct kváskový chleba. Hodně zábavy při pečení a dalším experimentování!

Je opravdu nutné, pořizovat si kvůli občasnému pečení poctivého domácího chleba pekárnu? Následně pak zkoušet ultrazdravé celozrnné recepty, jejichž výsledku se mnohý muž bojí jako čert kříže? Mikrovlnná trouba je dnes součástí každé domácnosti. Netradiční recepty na bábovku, moučník a nebo smažený sýr vás mile překvapí, stejně jako mnoho dalších receptů z mikrovlnky. Podobně postupujte v případě pečení v nádobě – tu zahřejte bez kamene v troubě na roštu rovněž na nejvyšší možnou teplotu.


Do nahřáté opatrně vložte vyklopený chleba s papírem (lépe se přesouvá), nařízněte a pečte přikrytý asi minut. Pokud nemáte pevný vztah s vaší troubou, plný důvěry a vzájemného pochopení, hrozí domácí krize. Do trouby pak nemůžeme těsto jen tak položit, protože by se nám úplně rozteklo do stran.

S pečením chleba v domácí pekárně jsem začal před cca lety, kdy se objevily na trhu první pekárny, a udělám ho stejně kvalitní jako z pečící trouby s hnětením a kynutím, s tou výhodou, že pekárna má daleko menší spotřebu el. Do mísy se nasype bezlepková mouka a polévkovou lžící se do středu vytlačí důlek. Posledně jsme si řekli, jaké jsou výhody mikrovlnných trub. Dnes si povíme, co bychom měli vědět o vaření v mikrovlnce. Některé základní rady ohledně mikrovlnek máme naučené, ale vlastně nevíme, jaký mají důvod.


Většinou je ale využíváme pouze pro ohřívání a ne pro pečení. Jarní kopřivová nádivka s uzeným masem - V mléce máčené, pak vymačkané rohlíky promíchané s mladými výhonky kopřiv, bylinkami, kostičkami uzeného masa, vaječnými žloutky, cibulí, sněhem z bílků a kořením, směs zapečená v troubě ve formě na srnčí hřbet, v zapékací misce nebo v klasickém pekáčku. Domácí pekárna - recepty na každý den.


Lavaš - tradičný arménsky chlieb. Bez kvásku - Duration: 12:18. Grill v mikrovlnce pouzivam velmi casto a jsem s nim moc spokojena. Griluji v tom uplne stejne jako v klasicke troube s grilem, ja tam griluji i cele kure na te otaceci jehle.


Pokličkový chleba s olivami a škvarky - Pod pokličkou v troubě upečený chleba ochucený olivami a škvarky, ke konci pečení dopečený odklopený, pěkně dozlatova. Hrníčkový recept bez vážení! V jiné misce smíchejte rozklepnuté vejce, mléko, skořici, vanilkový extrakt, jestliže ho máte rádi. Nalijte směs na chleba v hrníčku a nechejte nasáknout.


Dejte naplněný hrníček do mikrovlnky a nechte ji zapnutou po dobu, než dosáhnete požadované konzistence.

Typický čas přípravy v mikrovlnce je minuta a vteřin. Doporučujeme pečení chleba vyzkoušet předem doma v troubě, aby byla jistota, že těsto je dobře připravené. Při nevyzkoušené přípravě těsta a pečení v táborové peci zároveň, je mnohem větší nebezpečí, že se vloudí chybička.


Nebo na táboře můžeme péct kontrolní pecen chleba pod kotlíkem. Bez lepku, bez sacharidů. Jen sami si připravíme dietní chleba , v pekárnách přidají lněné semínko do pšeničného chleba a nazvou ho lněný. Chleba úplně bez mouky.


K pečení není potřeba pekárna. Těsto na tento chléb kyne nejméně hodin. Proto je vhodné si těsto připravit před odchodem do práce a po příchodu z práce už jen chleba upéct. Nebo těsto připravit večer, nechat kynout přes noc a upéct v sobotu ráno.


Výborným pomocníkem jsou domácí pekárny. Pečení chleba v pekárně. Při jejich výběru ale záleží na tom, co umějí. Zda mají programy nastavené na několik běžných druhů chleba či dovolují manuální nastavení jednotlivých kroků během pečení. Ale i tak mělo kovářské pečení úspěch.


Popravdě řečeno, když se tomu dá péče, tak se chleba v peci upeče líp, protože je tam vyšší teplota, ale nějaký zásadní rozdíl v chuti tomu ta pec nedá. Myslel jsem si že ano, ale nestalo se.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky