pátek 7. září 2018

Sušená jablka v troubě

Zpočátku pár hodin při 70°C, posléze při 40°C. Je to sice estetické, ale jejich sušení na roštech je neekonomické. Sušení jablek v troubě jako levnější varianta. Postupujeme stejným způsobem jako při sušení jablek v sušičce, akorát nakrájená jablka pokládáme na plech pokrytý pečicím papírem a vložte do trouby.


Slaninové vdolečky s cibulí a sýrem.

Bruschetta s karamelovou cibulí a sušenými rajčaty. Dušená stehna na cibuli a sušených rajčatech s celerovými hranolkami. Dvířka jsou přiotevřená, aby mohla unikat vlhkost. Sušte ideálně na plechu vyloženém pečicím nebo pergamenovým papírem, i tak však počítejte s tím, že křížaly se v troubě budou přichytávat a budete je muset obracet. Můžete sušit v troubě (dvířka nechte pootevřená, aby vlhkost mohla odcházet, strčte do nich například vařečku), v sušičce nebo i na kamnech (pokud máte například staré elektrické „akumulačky“).


Malé dávky můžete sušit i na radiátorech. Základní pravidlo ale zní, že nesmíte nic uspěchat.

Jablka k sušení dáváme na radiátory. Křížaly - sušená jablka - recept: Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a natlučených částí. Teplo v troubě se udrží minimálně hodinu a půl. Takže po nakrájení zapnu ten ventilátor, vysuším sklo a pak si odejdu minimálně na minut. Ventilátor má odběr asi 15W což.


Vykrojíme část s jádry. Rozehřejme troubu na teplotu cca 5-6°C. Nakrájíme jablka na tlusté plátky, cca m. Urban život nemůže sušit v troubě , jako naše babičky za starých časů, a sušení na balkoně přitahuje hmyz. Pokud nemáte speciální elektrický sušička je vhodná i konvenční troubou. Příprava na sušení Všimněte si, že sušená jablka ztratí hmotnosti.


Takže kilogram čerstvých jablek bude jen 1g se suší. A až po této době je trouba pevně zakryta a sušena jablka při teplotě ° C po dobu hodiny. V troubě můžete také vyrobit sušené ovoce z jablek a hrušek. Chcete-li to provést, vyberte mírně zralé hrušky, nakrájejte je na talíře a vysušte je v troubě stejně jako jablka.


Při procesu sušení je třeba několikrát.

Já jsem do loňska sušila také na radiátorech, dělalo se tak u nás odjakživa. Doba sušení je podle topení, ale v průměru za dne. Letos jsem si udělala radost a koupila sušičku a nemůžu ji vynachválit. Nestačím sušit, jak mizí pod. Pokud se trouba ohřeje silněji, otevřete její dveře tak, aby unikal horký vzduch.


Sušicí jablek na zimu do trouby na pečení jablka Pravidla sušení v troubě na pečicím. Lidé milují tento výrobek pro své blahodárné vlastnosti a ani samozřejmě za to, že síla každého člověka připravit na zimu, tyto voňavé plody. Hlavní věc je zajistit, aby jablka nespálily. Doporučuje se, aby je čas od času protřepávaly nebo otřásly. Připravenost je určena podle barvy.


Sušená jablka by měla být světle krémová a jemná na dotek. Všechny odrůdy jablek jsou bez výjimky vhodné pro sušení. Ale když je výběr velký, je lepší dát přednost ovoce s malou semennou krabicí a tenkou kůží. Na patře by měla být jablka sladká, kyselá a voňavá.


Před sušením se ovoce omyje a vysuší. Opatrně vypeckujeme (natrhneme co nejméně a prstem vytáhneme pecku). Dáme je na plech a začneme v troubě sušit na 50°C. Kdo má v troubě ventilátor, zapne si program s ventilátorem.


Kdo nemá, musí nechat mírně pootevřené dvířka, aby mohla vlhkost z ovoce odcházet. V takovém případě je nutné vymyslet, jak jej „zakonzervovat“, aby se rychle nezkazilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky