pondělí 3. září 2018

Jablečný sirup

Tématické fráze: jablečná šťáva recept domácí jablečný mošt jablečný mošt recept sirup z jablečného moštu jablečný mošt domácí domácí jablečná šťáva domácí výroba jablečného moštu domácí jablečný mošt recept sirup z moštu domácí sirup domácí jablečná štáva recept domácí štáva z jablek. Jablečný sirup dělám už léta. Ale bojím se plnit při nižší teplotě než 75st.


Naliju do předehřátých láhví,zavíčkuji a položím do vychladnutí,pak skladuji normálně,nastojato. Zpracovávám větší množství jablek a tak pro změnu chuti do části sirupu přidávám ananasové aroma. Letos zkusím i citronové a.

Vylisovanou šťávu necháme několik hodin ustát a pak nejraději hadičkou opatrně stáhneme, ale pozor na usazený kal na dně. Odměříme, zahřejeme zhruba na 7°C a přidáme cukr a kyselinu citrónovou. Vložíme do hrnce s meduňkou a skořicí. Jablka zbavíme jádra, citron kůry a nakrájíme. Zalijeme do litrů vodou a vaříme do měkka.


Scedíme přes plátno a vymačkáme. Postup přípravy receptu. Vyberte si recept na jablečný sirup a připravte si chutný a výjimečný jablečný sirup pokrm, lahůdku nebo nápoj.

Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší jablečný sirup ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci recepty. Množství cukru ale hlídáme, jsou-li jablka sladká, dáme méně cukru. Přidáme ještě 2-lžičky kys. S cukrem mošt mícháme opět do teploty 80°C, a to tak dlouho, dokud se cukr zcela rozpustí.


Horký sirup nalijeme do lahví a zavíčkujeme. Zůstaňte v bezpečí a chraňte své zdraví. Projděte si naše materiály o tom, jak tuto situaci zvládnout. Z čerstvé jablečné šťávy (moštu), kterou získáte způsobem uvedeným v našem receptu, můžete připravit skvělý sirup. Během vaření naběračkou průběžně odstraňujte z povrchu tvořící se pěnu.


Nevíte co s úrodou jablek, došly vám už nápady? Zkuste si přichystat jablečný sirup. Jeho příprava je rychlá a snadná a zachováte si tak trochu z chutí podzimu na chladnější části roku. Jablko v sobě skrývá skutečně téměř vše, co potřebuje náš organismus, aby si zachoval zdraví.


Dodá nám energii, pročistí organismus, uhasí žízeň, posílí imunitu, pomůže nám v prevenci proti mnoha nemocem. Mixujte do konzistence směsi při vysoké rychlosti cca vteřin. Přelijte směs do sklenice a uložte do lednice na dnů – po této době je sirup připraven ke konzumaci.

Pro svůj příznivý vliv na pokožku je jablečný ocet doporučován také na problémy s akné. Na pozoru byste se však měli být. Tento sirup vložíme do lednice na cca dní a za občasného promíchání necháme odležet.


Po pěti dnech je elixír hotový. Podáváme nejlépe ráno na lačný. Klinické studie prováděné na lidech i na zvířatech potvrzují, že jablečný ocet a kyselina octová mohou snižovat chuť k jídlu a zvyšovat pocit sytosti a plnosti po jídle.


Med je oproti tomu sladký sirup vyrobený včelami z nektaru květin. To, že obsahuje draslík, vápník, hořčík, železo, zinek a měď, je informace zcela známá. Ovšem kromě těchto důležitých minerálu, je med plný i vitamínu C, riboflavinu, vitamínu Ba kyseliny pantotenové. Barva medu je poté ovlivněna tím, jak je med.


Extra hustý sirup , s bezkonkurenčním poměrem ředění 1:14. Výhradně český produkt. Jeho účinky znali naši předci už po staletí.


Vzhledem k tomu, že je jeho výroba až překvapivě snadná, můžete ho mít k dispozici pořád. Největší výhodou domácí verze je, že si sami určíte intenzitu kyselosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky