Nejtradičnější a jedna z nejstarších metod pro uchování masa. Recepty se v rodinách dědí z generace na generaci. Sousedé se dohadují a předhánějí v tom, kdo má lepší uzené maso či klobásky. V dnešní době se domácí uzení vrací do módy. Nedivíme se, je super dát si uzené maso, domácí klobásy.
Tyhle fortelný udírny u nás v Křižanově sami stavíme šroubek po šroubku.
Využijte dopravy zdarma a vychutnejte si nejlepší klobásky i maso z nové udírny. DOMÁCÍ UDÍRNY THERMOWIND - 1 ZDRAVÉ UZENÍ. Snili jste o tradiční domácí výrobě uzených ryb, klobás, masa nebo sýrů?
Zdálo se Vám to nedostupné? Mysleli jste, že pro dokonalé vyuzené výrobky je potřeba profesionální udírny za stovky tisíc? V tom případě máme pro Vás ideální řešení, domácí elektrické. Domácí udírny Zní to skvěle a taky že to je skvělý nápad. Vlastní domácí udírna, vlastní uzené speciality Vaší vlastní výroby- víte, co jíte.
Samozřejmostí je možnost použití i dřevěných štěpek nebo pelet.
V typu paliva jsou domácí dřevěné udírny zkrátka nedostižné. Domácí dřevěná udírna s topeništěm a kovovým podstavcem je určená pro uzení masa, ryb nebo sýrů. Jídla připravená v udírně mají úžasnou výraznou chuť,kterou při domácím uzení. I proto se na zahradách a pozemcích u domů stále častěji objevují domácí udírny , ve kterých si každý může pokrm upravit sám.
Výsledné chuti se totiž běžně dostupné komerční výrobky ani nepřibližují. Jak postavit nejběžnější typ udírny ? O tom se dozvíte to nejpodstatnější na následujících řádcích. Rozšíří možnosti přípravy pokrmů a může být nepřehlédnutelnou dominantou dvora či zahrady. Ke stavbě pořádné domácí udírny lze přistoupit několika způsoby. Vyberte si co potřebujete z 1aktuálních inzerátů udírny.
Nebo zadejte inzerát zdarma a rychle prodejte nepoužívané zboží na největším internetovém bazaru. Milé dámy, milí páni, plísňový sýr, to je pochutnání! Chcete-li zvolit nekompromisní řešení, které vám umožní udit velké množství masa, klobásy, ryby a sýry a zpracovat třeba rovnou celé prase, postavte si regulérní „domeček“ s plechovou vnitřní udicí komorou, obezděnou cihlami, které dají. A že vim, jak máte mlsný jazýčky, ještě jse.
Uvnitř udírny jsou dřevěné podpěry na zavěšení masa. A dost možná, že nám jsou udírny i tak nějak bližší, protože na rozdíl od grilování, uzení má v Česku tradici. Udilo se tu asi odjakživa.
To může být přímo pod udící komorou, mnohem vhodnější je však udit takzvaným „studeným kouřem,“ kdy je komora umístěna alespoň metry od ohniště a kouř je do ní odváděn kouřovodem.
Udírny rozlišujeme podle umístění ohniště. Představuje zcela nové kulinářské možnosti a také příležitost k vytváření vlastních receptur. Je to také výrazný obrat ku zdraví - pokud máte udírnu, máte přístup k 1 přírodním produktům, bez konzervačních látek, alergenů a jakékoli chemie.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.