pondělí 10. září 2018

Hranolky ze syrových brambor v troubě

Hranolky z brambor v troubě recepty, které budete milovat. Většinou každý má svůj osvědčený recept, díky němuž vytvoří opravdu skvělé hranolky , ať už pečené v troubě , smažené na pánvi nebo ve friťáku. Vyzkoušejte také celerové hranolky. Podívejte se na zajímavé recepty, s nimiž si můžete zpříjemnit každý oběd.


Upečte si tyto netradiční hranolky ze sladkých brambor a budete překvapeni, jak vám budou chutnat. Recepty se liší v přípravě hranolů ze syrových či předvařených brambor.

Dále se mohou hranolky připravovat smažením v oleji nebo pečením v troubě. Tématické fráze: hranolky v troubě domaci hranolky v troubě bramborové hranolky v troubě mražené hranolky v troubě hranolky v horkovzdušné troubě hranolky z brambor v troubě jak upéct hranolky v troubě jak udělat hranolky v troubě pečené hranolky domáčí bramborové hranolky v troubě pečení hranolek v troubě příprava. Jsou křupavější a tolik neprskají.


Do oleje můžeme také ze stejného důvodu přidat špetku soli. Smažené hranolky necháme na ubrousku okapat od oleje a potom osolíme. Syrové smažím na oleji a nechávám odkapat. Ty dělám jen když potřebuji malé množství. Před smažením je propláchnu teplou vodou, aby se odstranil přebytečný škrob.


Pak je osuším v utěrce a suché vkládám do oleje.

Jestliže se ale pečou plátky syrových brambor (třeba se slaninou), tak proč ne i hranolky ? POZNÁMKA: Tento recept v mikrovlnce na crispu tu není a byla jsem požádána o vyzkoušení. Ovšem do podobných jsem přidala recept od Aničky Kočíkové, která to dělala ze syrových brambor. Nechám je minut louhovat ve vodě, aby se vyplavil škrob. Plech vyložím papírem na pečení, poskládám na něj hranolky , mírně je posolím. Peču v troubě při 2°C asi minut- až se nafouknou a udělá se na nich zlatavá.


Jak uvařit doma hranolky v troubě bez tuku z čerstvých brambor ? Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky. V igelitovém sáčku je promíchejte s troškou oleje a vysipte na pečící papír. Sůl budeme používat až po upečení. Vytahovala by z brambor vodu a to nechceme. Vložte hranolky fo trouby a pozvolna pečte do.


Jednoduché hranolky s olivovým olejem a kořením, pečené v troubě. Kromě brambor si můžete se skvělými výsledky upéct i jiné druhy kořenové zeleniny, z u nás jsou zvlášť oblíbené hranolky ze sladkých brambor (batátů) či kořene petržele. Budete-li chtít obměnu, můžete připravit domácí hranolky v troubě ze sladkých brambor - batátů.


Domácí hranolky z friťáku. Pokud si chcete připravit domácí hranolky ve fritéze, máme pro vás několik rad. Olej držte okolo 1stupňů, aby se olej nepřepálil.

Při této teplotě se také vytvoří krásně křupavá. Batáty dobře omyjte (houbičkou nebo kartáčkem) a i se slupkou nakrájejte na stejné hranolky (tenké, nebo o něco tlustší “steakové”, podle toho, jak je máte rádi). Pak už jen stačí smíchat olej s kořením, hranolky v něm obalit, rozložit na plech vyložený pečícím papírem a strčit do trouby.


Upéct brambory v troubě není žádná věda, ne pokaždé se ale povedou tak, jak bychom si představovali. Záleží na odrůdě, na tloušťce slupky, na způsobu pečení. Zkuste si je připravit třeba takto a věřím, že se povedou. Příprava těchto brambor je nenáročnou záležitostí. A tak jestliže se řekne, že bramborák je placka ze syrových brambor , je tím míněn pouze tvar, forma bramboráku.


Základní těsto na bramborák se skládá ze strouhaných syrových brambor , vajec, mouky. Typickým kořením pro bramborák jsou sůl, česnek, majoránka a pepř. Těsto má řidší konzistenci. Dobrý den, otázka je daná, ještě přidám - jaké hranolky kupujete, do trouby nebo do friťáku nebo si děláte hranolky doma ze syrových brambor ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky