úterý 18. září 2018

Moštování ovoce

Postup moštování jsme si již popsali a nyní musíme přistoupit k charakteristice drtiče ovoce, který je nezbytný při moštování větších objemů ovoce (jablka, hrušky…). Princip je jednoduchý, drtič neboli šroťák má za úkol nadrtit, roztrhat nebo chcete-li rozcuchat ovoce na malé kousky, ze kterých následně lisujete. Rámové moštovače na ovoce – jsou určeny na větší množství lisované šťávy, jsou prodávány v objemech: 20L a 30l. Na jeden koš se vymačka 10litru moštu.


CzUJ_BHYSIIfeature=plc.

Palírna Pod lipou nabízí také moštování a drcení ovoce. Výroba ovocného moštu přímo z Vaší zahrady s naší tradiční technologií. Každoročně moštujeme různé druhy ovoce, abyste přes zimu získali dostatek vitamínů a tím si udrželi svoje zdraví v dobré kondici. Palírna Pod lipou se stala pro mnohé pěstitele a zahrádkáře místem kvalitního zužitkování své píle, práce a úsilí. Navázali jsme na dlouholeté zkušenosti a pokračujeme tak v tradiční výrobě kvalitní pálenky.


Poskytujeme co nejvíce služeb spojených s palírenskou činností - moštování ovoce a prodej demižónů. Pokud máte více než 1kg ovoce, rezervujte si termín moštování předem. Ovoce přivážejte čisté, zbavené shnilých a plesnivých částí.

Základní rozdělení lisů na ovoce: Šroubové lisy na ovoce – určené pro lisování a moštování menšího množství ovoce, objemy moštovačů jsou vyráběny v následujících velikostech: 6l, 12l, 20l, 30l. Rámové lisy – jsou určeny na větší množství lisované šťávy, jsou prodávány v objemech: 20L a 30l. Zpracováváme pro vás také zajímavá témata a rady týkající se všeho kolem pěstování, moštování , lisování a drcení ovoce. V případě jakéhokoli dotazu či připomínky nás prosím kontaktujte na tel. Zákazník si dodá ovoce a je přítomen celému procesu moštování.


Ovoce - jablka by neměla být přezrála, nahnilá, nebo znečištěná. Na hotový mošt budete si pěstitel přiveze vlastní nádoby, nebo mu prodáme nové 5-ti litrové PET lahve. Výlisky z moštování lze.


Stolní lis na ovoce Sje určen pro malé objemy ovoce. Při zpracování citrusů je potřeba krájení na menší kusy, jádroviny je vhodnější nadrtit, výtěžnost šťávy je tak vyšší a lisování je snazší. Jako u každého moštovače je potřeba dokoupit filtrační roušku pro získání čisté šťávy bez kousků ovoce. Vážení zákazníci, tento rok byla sezona více než příznivá, jsme velmi rádi, že jste využili služeb naší palírny.


Jelikož se urodilo velmi mnoho ovoce , máme spousty práce. Proto bychom Vás chtěli požádat, aby jste vyčkali na telefonát od nás, že máte pálenku hotovou. Pro velmi malé objemy by bylo moštování neefektivní.


Ale ve dny, kdy moštujeme pro veřejnost, je možné se spojit s jiným zákazníkem, aby se lis naplnil a moštování mělo smysl.

V sezóně Vám vyrobíme čerstvý mošt z Vašich jablek, stočíte si jej do vlastních nádob. Rádi Vám připravíme i pasterovanou verzi. Moštování pro veřejnost. Jablka nesmí být nahnilá!


Provádíme moštování ovoce , konkrétně jablka. Prosíme, na samotné moštování si nenoste malé nádoby ale nádoby větší, mošt si přelijete doma. Samostatné pálení menšího množství ovoce nebo kvasu jednoho zákazníka na přání (- 1kg švestky, 1- 1kg ostatní ovoce ) příplatek. Destilace ovoce ve sdružených kvasech na přání zákazníka. Nechte si ze svého ovoce vyrobit kvalitní mošt nebo ovocnou pálenku.


Nabízíme Vám možnost zpracování vašeho ovoce na mošt. Je možno si nechat vylisovat vaše ovoce pouze na surový mošt s krátkou dobou trvanlivosti (max. 3dny), jak do vašich obalů, tak.


Kompletní výroba pálenky z dodaného ovoce , pálení doma vyrobených kvasů, drcení a moštování ovoce pro domácí výrobu kvasu. Začátek moštování je třeba ověřit telefonicky, většinou se začíná v září. Pro domácí moštování jsou potřeba drtič a lis na ovoce.


Současným standardem příručních drtičů je nerezová nádoba pro snadné čištění a nerezové řezací nože. Princip drcení je podobný jako u nožového drtiče větví. Je dobré na drtiči nešetřit, zvolit alespoň kilowattový pohon a bytelnou konstrukci s.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky