pátek 7. února 2020

Zdravé pečení z jablek

Sladká, voňavá, celý rok snadno dostupná a především levná. Po dobrotách z nich se hned zapráší. A nezáleží na tom, jestli je připravíte k nedělní snídani nebo odpolední kávě. Jablečná sezóna je v plném proudu.


Pokud máte hodně jablek , doporučujeme Vám vyzkoušet tento skvělý a jednoduchý koláček.

A pokud hodně jablek nemáte, tak si určitě pár kupte a připravte si jen z poloviny dávky tento svěží koláček, který si oblíbíte. Nahradí část nebo i celý objem tuku v receptu a zároveň buchtu přirozeně osladí. Pyré si buďto vyrobte vlastní, a to povařením a rozmixováním jablek , nebo kupte takové, které neobsahuje přidané cukry a zbytečné konzervanty a zahušťovadla. Neúroda jablek v Česku zdraží výrobu, dojde i na dovoz z Číny 16.


Do formy vymazané tukem nasypeme g cukru, zahřejeme a necháme dozlatova zkaramelizovat. Stáhneme z plotny a do karamelu naskládáme měsíčky jablek. Vyjmeme z trouby, stáhneme teplotu na 2°C.

Tvaroh patří do každého zdravého a vyváženého jídelníčku. Jedná se o mléčný výrobek, který vzniká srážením mléčné bílkoviny. Publikované recepty z tvarohu nejčastěji využívají odtučněný tvaroh, který bílkovin obsahuje nejvíce. Můžete ale zakoupit i polotučnou nebo tučnou verzi.


Tvaroh je výborný zejména pro přípravu koláčů, buchet a dalších. Postup přípravy receptu. Vše smícháme dohromady, já nalila na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dle potřeby. Objevila jsem tuhle buchtu někde na netu, je výborná, mokrá a nedrobí, což já, maminka 15-ti měsíční dcery velice oceňuji :-D.


Fotku nemám, třeba někdo dodá, třeba já někdy. Chutné a zdravé dezerty bez cukru, bez bílé mouky. Nepečené, raw i pečené. Vyzkoušejte recepty na zdravé sladké pečení a vyrobte moučníky bez cukru. Pečeme bez cukru, pečeme zdravě.


Blíží se Vánoce a většina z vás se mě ptá, jak na zdravé pečení. Konzumace jablek pomáhá snižovat cholesterol, a protože mají nízký obsah cukru a málo kalorií, jsou ideálním ovocem i tam, kde je třeba hlídat váhu.

I proto si je oblíbil náš Bruno :) Na receptech z jablek , které jsme pro vás sesbírali, si vaše děti určitě pochutnají. Nikdy nebylo snazší jíst dobře a být při tom fit. Stačí si vybrat z vyzkoušených receptů. Co tě čeká s receptem na zdravé jablečné muffiny: Muffiny z jablek ti budou trvat asi minut (příprava) a pečení cca až minut.


Z uvedeného množství surovin si upečeš muffínů (vysoké košíčky) a pokud máš ty nízké, tak až muffínů. Každý deň by ste mali pre svoje zdravie zjesť aspoň jedno jablko. Jablkové dezerty si zamilujte. Suroviny Cesto: 3g polohrubá múka , 2g Palmarín , 2g práš.


Chcete péct s celozrnnou moukou, ale nevíte, odkud začít? Tady jsou naše tipy na bezproblémové celozrnné pečení. Touha vyhnout se obchodům, obava z nedostatku, snaha využít volný čas a příprava na Velikonoce. Zdravé moučníky z celozrnné mouky. To všechno jsou důvody, proč lidé doma více pečou, a droždí se u nás tak stává nedostatkovým zbožím.


I když výrobci jedou na plné obrátky. Vynalézaví Češi ho ale vyrábějí doma z jablek nebo rozinek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky