pondělí 17. února 2020

Domaci tresnovy kompot

Recept na třešňový kompot. Je lékařsky potvrzeno, že slaďounké třešně prospívají lidskému organismu, protože pomáhají čistit krev, játra a ledviny. Abychom si chuť tradičně červnového a červencového ovoce mohli dopřát i po zbytek roku. Klasický způsob zavařování sezonního ovoce - recept na domácí třešňový kompot.


Konzumace třešní má dokonce blahodárný vliv na léčení cukrovky.

Tématické fráze: třešnový kompot třešňový kompot recept kompot z třešní recept na třešňový kompot kompot třešňový třešně kompot tresnovy kompoty kompot tresne recept třešnový kompot třešňový kompot bez cukru trešnovi kompot kompot tresne recept třešnová zavařenina třešňový kompot recepty třešňový. V létě je všude ovoce nepřeberné množství a málokdo tak myslí na to, že by ho měl nedostatek. Proto myslete na budoucnost a část vaší ovocné úrody si zavařte!


Jestli ráno bude pořád vyboulené směrem ven, musíme kompot skladovat v lednici. V případě, že otočíte kompot dnem vzhůru na vychlazení a on teče, zkuste ještě jednou pořádně zavřít víčko a opět položte dnem vzhůru. Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty.


Kompot z trouby jsem prvně zkoušela před pár lety.

I přes nepřízeň počasí se nakonec sousedovi urodilo třešní, že nevěděl, co s nimi, tak jsem dostala nejen třešně, ale od manžela i bojový úkol - kompot. Prohledala jsem internet, dala hlavy dohromady s mojí starší sestrou - a bylo. Vzhledem k tomu, že třešně ztrácí při zavařování barvu, používáme radši třešně tmavší.


Trochu jsem se tehdy poprvé bála. Příprava nálevu na třešňový kompot : Nálev v třešňovém kompotu upravuje chuť ovoce, vytěsní vzduch mezi plody a umožňuje dobré prohřátí při sterilaci. Ale i kompot ze světlejších chrupek je výtečný. Třešně zbavíme stopek a důkladně je umyjeme. Pokud nechceme kompot sterilovat, zvýšíme množství cukru na dvojnásobek a kompot podáváme ihned po uvaření.


Bílky ušleháme se dvěma lžícemi studené vody a polovinou cukru na pevný sníh. Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Každý môže pridať svoj recept na varenie, hodnotiť recepty, komentovať recepty ostatných kuchárov a kucháriek. Francouzský třešňový koláč. Tresnovy kompot recepty, které budete milovat.


V diskusii sa každý môže podeliť o svoje rady, tipy a nápady pri. Tradičních receptech s dalšími tisíci lahůdek. Oba jsme fanoušci dobrého jídla a vaření nás baví.

Na webu AZ-recepty vás chceme inspirovat tradičními, ale i méně obvyklými recepty. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde. Rady a návody pro každého a pro každou situaci. Cukrový rozktok: na litr vody dáme 2g cukru.


Zalijeme vodou, přisypeme cukr, likér Maraschino, zakápneme brandy. Povaříme minut a odstavíme. Kompot necháme vychladnout, nalijeme do kompotových misek a vychlazený podáváme. Pro uložení oblíbeného receptu se prosím přihlašte. Jednoduché a rychlé zavařování‚ protože není zapotřebí sterilovat.


Irena Ivanova, Ostrava. Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen) Žloutky utřeme s cukrem, vodou, přidáme kokos a prosátou mouku s kypřícím práškem. Doba přípravy minut. Vyzkoušejte tu největší klasiku - kompotované třešně.


Třešňová nadúroda přímo volá po zavaření. Uvidíte, že do oblíbené bublaniny není. Pěkné, velké zralé (nikoliv však přezrálé), tvrdé třešně nebo višně očistíme od stopek, opereme a necháme na sítě okapat. Rovnáme do sklenic a zalejeme vlahým nálevem natolik, aby je dobře zakryl.


Nálev si připravíme tak, že na jeden litr vody dáme – dkg cukru, zavaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky