čtvrtek 27. února 2020

Zavařování masa na dovolenou

Obdivovala jsem vždy svoji sestru,když před dovolenou zavařovala spoustu jídel,aby na dovolené nemusela vařit. To jsem si vždy říkala,že to bych raději na tu dovolenou nejela. Nyní se zaměříme na správný postup při zavařování syrového masa.


Zavařování syrového masa do sklenic. Mnozí jsou k této metodě přípravy skeptičtí, protože mají obavy z toho, že by maso zůstalo syrové. Pokud ale dodržíte postup zavařování masa do sklenic a doporučené doby vaření, maso se dokonale tepelně.

Na dovolenou , chatu, výlety a jiné příležitosti. Můžete podávat jen tak s chlebem, nebo maso ohřát a udělat rychlý oběd když Vás překvapí návštěva! Domácí zavařování masa. Nezbytná je čistota všech nádob, ale také rukou a pomůcek. Pokud by na nich byla špína, obsah by se brzo zničil, a to by byla velká škoda.


Většinou se zavařuje do sklenic. K zavařování syrového masa jsou mnozí skeptičtí, protože mají obavy z toho, že by maso zůstalo neuvařené. Pro dvouleté dítě rozhodně jídlo na dovolenou nezavářet, je to šílený risk, navíc otravy botulotoxinem jsou strašlivě nebezpečné.

Co když byste jí třeba do polévky z konzervičky pro děti nalámali rohlík, nepomohlo by to? Ale zavařování jídel na dovolenou je o malér. Já nejsem typ maminy, co by stál věčně u. Zavařené pečené maso je už tradičním pokrmem pro trávení spokojené rodinné dovolené. Nestojí moc, jeho příprava nedá téměř žádnou práci a jde o 1 bezpečný postup, pokud dodržíte několik základních pravidel. Díky zavařování masa do sklenic s sebou na dovolenou může členná rodina za týden ušetřit až tisíc korun.


Pojďte tedy zavařování vyzkoušet s námi. Základní pravidla pro zavařování masa do sklenic. Bylo to ovšem z jiného důvodu, a tím bylo uchování přebytků (zejména masa ) na pozdější dobu.


Jednoduchá, rychlá a chutná večeře nebo snadné řešení pro dovolenou na chalupě – to je zavařované maso. Jeho příprava nemusí být nijak složitá, přestože se recepty na zavařování masa do sklenic různí. Někdo píše bez cibule, ale mně to. Předpokladem ale je, že zaavříte opravdu kvalitní potraviny a suroviny. Tak jsem zkusila zavařit pár sklenic masa ,některé libové,některé libovější bůček.


Nakrájela jsem syrové maso na větší špalíčky,prosolila,dala do sklenic,zavíčkovala a od začátku varu vařila 2hod. Je postupů vícero,já zkusila tenhle,bez rychlosoli a můžu říct,že. Nedělám si iluze, co všechno je v ní namleté, bohužel do ní nevidíte.

Ale údaje na štítku typu obsahuje masa mnohé napoví …. Jelikož doma nemáme stroj na zavírání konzerv (což mi teda velmi mrzí a hledám nějaký z druhé ruky) tak zavařování masa do sklenic je pro nás celkem jasná volba. Jak zavařit maso na dovolenou ? Chystáte se na dovolenou do kempu, k vodě nebo pod stan a budete si sami zajišťovat stravu? Jarní kopřivová nádivka s uzeným masem - V mléce máčené, pak vymačkané rohlíky promíchané s mladými výhonky kopřiv, bylinkami, kostičkami uzeného masa , vaječnými žloutky, cibulí, sněhem z bílků a kořením, směs zapečená v troubě ve formě na srnčí hřbet, v zapékací misce nebo v klasickém pekáčku. Cuketové zelí,zavařené na zimu i jiné roční období. Recepty na zavařování masa - dovolená už rozebírají maminky na webu eMimino.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Dobrý den, paní Ivanko,mám dotaz ohledně víček twist na šroubovací sklenice při zavařování masa. Při nákupu jsem si všimla, že na etiketě je napsáno, že nejsou vhodná na zavařování masa.


Vy na videu tato víčka používáte, tak nevím, jestli máte nějaká speciální, nebo jestli můžu bez obav použít ta, co jsem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky