čtvrtek 21. ledna 2016

Kupované hranolky v troubě

Recept, jak v troubě udělat z mražených hranolek stejně křupavé jako ty na oleji. Připravte si doma chutné domácí hranolky v troubě , které jsou mnohem lepší než ty kupované. Není na tom nic těžkého a navíc si na nich skvěle pochutnáte. Nebudeme si mazat med kolem pusy: takové hranolky , jaké připravíte předvařením a dvojím smažením, v troubě neuděláte. Máme pro vás ale pár vychytávek, jak se jim opravdu přiblížit a pochutnat si na jedničku.


Pusťte se do toho s námi a nebudete litovat!

Tento recept je vhodný pro ty, kteří chtějí zhubnout, mají špatnou slinivku, cukrovku nebo jiné zdravotní obtíže. Kupované hranolky jsou již předsmažené a tudíž nasáklé olejem! Holky prosim vas,jak mam udelat hranolky v troube?


Vzdy jsem je delala ve fritaku. Předehřejte troubu na 20 horkovzdušnou na 1stupňů. Brambory oloupejte a nakrájejte na silné hranolky. Opláchněte je a osušte kuchyňským papírem.


Nechte je dobře osušit na utěrce a pak je v míse promíchejte s olejem a solí, případně dalšími dochucovadly. Hranolky rozložte v dostatečné.

Přesuňte je na plech lehce potřený olejem a pečte asi minut. Plech vyjměte, hranolky promíchejte a pečte je ještě minut. Tématické fráze: hranolky v troubě domaci hranolky v troubě bramborové hranolky v troubě mražené hranolky v troubě hranolky v horkovzdušné troubě hranolky z brambor v troubě jak upéct hranolky v troubě jak udělat hranolky v troubě pečené hranolky domáčí bramborové hranolky v troubě pečení hranolek v troubě příprava. Prostě ty nejlepší hranolky na světě. Má smysl na ně hledat recept, nebo vždycky vyhrají ty mražené?


Aby nedošlo k mýlce, vůbec se teď nehodlám zabývat hranolky pečenými v troubě — jakkoli mohou být skvělé. Je to jako péct v troubě řízek. Ušetříte tím pár kalorií a zvýšíte tak výživnou hodnotu, ale není.


Pokud chceš použít mikro, musíš mít takovou, co má funkci crisp - a i tak to není nic moc. Lilkové řízky pečené v troubě. Sýr nastrouháme do mísy na hrubém struhadle nebo půl na půl s jemnými slzami.


Vybírejte vyzkoušené recepty na Katův šleh s domácími hranolky , Domácí hranolky z trouby, Grilovaná zelenina v troubě , Francouzské hranolky , Kovbojské hranolky nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj. Batáty dobře omyjte (houbičkou nebo kartáčkem) a i se slupkou nakrájejte na stejné hranolky (tenké, nebo o něco tlustší “steakové”, podle toho, jak je máte rádi). Pak už jen stačí smíchat olej s kořením, hranolky v něm obalit, rozložit na plech vyložený pečícím papírem a strčit do trouby. Mrazene hranolky pecene v troube recepty, které budete milovat. Požadované množství zmrazených hranolků rozprostřete na pečicí plech a vložte do středu trouby předehřáté na 2°C (2°C používáte-li horkovzdušnou troubu).


Ačkoli v práci kupujeme kvalitní hranolky , doma se mi líbí, když mají nepravidelný tvar ručně dělaných hranolků. Připravuji je v troubě a kořením je podle chuti, říká šéfkuchař hotelu Corinthia a spoluautor kuchařky Muži sobě Roman Dolejš. V ní je minut vařte, pak vodu sceďte, a když z hranolků uteče pára, dejte je minimálně na hodinu do lednice (ale mohou tam být i přes noc).

Poté rozpalte v pánvi olej a hranolky usmažte dozlatova. Vyjměte je, osušte v papírových utěrkách a osolte. Najlepší plech na hranolky je taký, ktorý je po celej ploche perforovaný.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky