úterý 12. ledna 2016

Předsmažené hranolky příprava

Prostě ty nejlepší hranolky na světě. Má smysl na ně hledat recept, nebo vždycky vyhrají ty mražené? Aby nedošlo k mýlce, vůbec se teď nehodlám zabývat hranolky pečenými v troubě — jakkoli mohou být skvělé. Je to jako péct v troubě řízek.


Ušetříte tím pár kalorií a zvýšíte tak výživnou hodnotu, ale není. Když se trouba rozehřeje, vložíme do ní hranolky. Po deseti minutách plech vyndáme.


Zastříkneme olejem (asi lžíce) a promícháme. Hranolky vrátíme zpátky do trouby a dopečeme. Asi za - minut jsou zlatavé a křupavé. Osolíme, promícháme a necháme si chutnat.


Předsmažené hranolky recepty, které budete milovat. Nechte je dobře osušit na utěrce a pak je v míse promíchejte s olejem a solí, případně dalšími dochucovadly. Přesuňte je na plech lehce potřený olejem a pečte asi minut.


Plech vyjměte, hranolky promíchejte a pečte je ještě minut. Udělejte si své domácí hranolky. Recept na domácí bramborové hranolky , které si dochutíte podle vlastní chuti. Na přípravu domácích hranolek budete potřebovat jen brambory, sůl a olej. Předehřejte troubu na 20 horkovzdušnou na 1stupňů.


Brambory oloupejte a nakrájejte na silné hranolky. Opláchněte je a osušte kuchyňským papírem. Vím že se dají koupit předsmažené hranolky na dodělání v troubě,bývá to na nich napsané. Asi na půl hodiny na plechu a jsou hotové. Dnes jsem je v obchodě sháněl,ale měli jenom hranolky na kterých to napsané nebylo,byla tam jenom příprava ve fritéze.


Proto jsem se chtěl zeptat jestli se i tyto. Do mísy nalejte olej, přidejte nasekaný česnek, mletou papriku, sůl, pepř a hranolky ve směsi důkladně obalte. Troubu předehřejte na 2stupňů, hranolky rozprostřete po zapékací misce či plechu s pečicím papírem a pečte je 25–minut dozlatova. Máte rádi hranolky , ale nejste příznivci zmraženého zboží? Těžko můžeme vědět, jak skutečně vypadaly brambory, z nichž jsou vyrobeny.


Kromě toho se také stane, že si přineseme v sáčku více ledu než hranolků. Bramborové hranolky jsou velmi oblíbenou přílohou, a to nejen u dětí. Objevují v různých tvarech a velikostech a podávají se s různými omáčkami nebo dipy. Olej necháme znovu rozehřát na teplotu asi 180C. Kdo má fritézu nastaví si.


Smažení dokřupava je pak věcí tak 2-4. Na plyňáku bych to popsal asi takto: střední hořák, poloviční plamen – ve výsledku dokonalost. Domácí hranolky jsou nesporně lepší a chutnější než hranolky mražené, které koupíte v každém supermarketu.


Pokud se doma chcete vytáhnout, přinášíme tipy šéfkuchařů, jak na to. Připravit domácí hranolky tak, aby nebyly gumové a vysušené, nemusí být nutně tak složité. Záleží na tom, jaký postup zvolíte.


Pokud si pomfrity nechcete připravovat sami doma, kupujte kvalitní předsmažené určené do trouby. Obsahují málo oleje: pět až osm procent. Dušená rýže má ještě o něco víc (8kJ), a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky