pátek 8. ledna 2016

Jak odstranit vodní kámen ze sprchy

Odstranění vodního kamene ze sprchové hlavice: pro nerušenou radost ze sprchy Budete-li vodní kámen odstraňovat z Vaší dešťové sprchy nebo sprchové hlavice správně, bude Vám přinášet radost při sprchování velmi dlouho. Vzniká hlavně tam, kde je tvrdá voda a kde její teplota nepřesáhne 1˚C. Kyselina citrónová obsažená v citronech je látka kyselá, čímž vodní kámen naruší. Jak odstranit vodní kámen ze sprchy , umývadla nebo vodovodní baterie? Svým působením vyčistí nejen vodní kámen ale i veškeré usazeniny.


A mnohdy vlastně ani nevypadá jako kámen.

Je to spíše bělavý nebo zašedlý povlak, který se usazuje na všech místech, která přichází do styku s vodou. Odstranit vodní kámen z WC zkuste tak, že ocet v noci nalejete přímo do splachovací nádržky a necháte působit několik hodin. Ideálně pokud byste vodu z nádržky vypustili, zastavili přívod vody a nalili čistý ocet. Jak vyčistit sprchový kout - vodní kámen Mám takový problém, máme nový sprchový kout (dveře z průhledného plastu a stěny takový černý lesklý materiál vypadá to jak černé sklo). Teď jsem ho asi po měsících chtěla vyčistit, ale zůstaly mi tam jakoby zaschlé kapky vypdá to jako vodní kámen.


Přemýšlíte, jak odstranit vodní kámen ? Vodní kámen se usazuje i na kvalitní sanitární technice. Pokud si myslíte, že nad ním vyzrajete pořízením kvalitní a prvotřídní sanitární techniky, bohužel ani tak nebudete mít vyhráno. Důležitá je prevence a včasné odstranění.

S tím souvisí i pravidelná údržba. Na spodní části skleněné plochy se mohou tvořit nazrzlé či žluté vrstvy, které na první pohled vypadají jako vodní kámen. Ale jak nám z vlastní zkušenosti poradila kolegyně, většinou jde o plíseň.


Víte, jak vodní kámen odstranit ? Jak se zbavit vodního kamene ze sprchy , umývadla nebo vodovodní baterie? Zcela jistě se ani vám nelíbí pohled zašedlé sprchové kouty a vodní kohoutky, které kvůli působení vodního kamene ztratily původní vzhled. Na odstranění takových nedostatků však nemusíte kupovat žádné drahé čističe - postačí obyčejný citron. Stačí se řídit návodem na použití, dodržet bezpečnostní opatření a vyzkoušet prostředek nejdřív jen na malé ploše, než se pustíte do celkového čistění. Poněkud neobvyklým způsobem odstranění vodního kamene ze záchodové mísy je použití Coca-Coly a jedlé sody.


Použít můžete jednotlivě nebo obojí dohromady. Mám na hadici u sprchového koutu vodní kámen. Na té koncovce co rozprašuje tak mezi těma dirkama. V každé domácnosti jsou místa, která používáte denně, ovšem s jejich údržbou je trochu problém. Zamyslete se, jak často používáte vodovodní kohoutek.


A určitě ho po každém zavření vody neutřete dosucha. Voda pak zanechá na kovu viditelné stopy v podobě vodního kamene. V kuchyni pokud obklady zastříká,,přetřu houbičkou s Cifem,opláchnu vodou a vyleštím utěrkou z. Pravidelně odšroubujte sítko kohoutku a hlavy sprchy a namočte je v octě.

Bílý povlak se rád zabydlí hlavně v domácnosti, kde teče tvrdá voda. Pokud se vám nedaří nečistoty odstranit obyčejnou houbičkou a saponátem, pak si připravte obyčejnou sodu. Vložte do hrnce nádobí a nechte minut působit.


Poté nádobí vyndejte a opláchněte čistou vodou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky