čtvrtek 10. října 2019

Restovaná zelenina na másle

Tématické fráze: restovaná zelenina restovaná zelenina jako příloha restovaná zelenina na pánvi zelenina na masle restovaná zelenina recept zelenina recepty recepty ze zeleniny restovaná zelenina recepty mražená zelenina na másle zelenina na másle recept mražená zelenina recepty recept restovaná zelenina recepty zelenina. Na rozehřáté pánvi je smažíme, až začne vonět. Pak přidáme worcesterskou omáčku, zeleninu osolíme, opepříme a ještě asi minuty prudce restujeme. Nakonec přidáme med a zeleninu již jen dosmažíme, aby zkaramelizovala.


Na tento recept je nejlepší zelenina čerstvá, pokrájená na větší tenké plátky, kolečka nebo nudličky. Výborné jsou v orestované zeleninové směsi i houby, jak lesní, tak koupené žampiony.

Na restování se hodí cibule, česnek, paprika, zelí, kukuřice, řapíkatý celer. Mrazena zelenina na masle recepty, které budete milovat. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Až začne zelenina být opečená (jak moc, záleží na preferencích), dáme pánev pryč z ohně a přidáme k ní olivový olej, osolíme a případně okořeníme podle chuti.


Mnoho lidí to dělá naopak, restuje zeleninu na rozpáleném oleji, ale díky tomuto postupu bez oleje na sucho dostaneme chutnější a zdravější výsledek. Když se na nich začnou tvořit zlatavé ostrůvky, jsou hotové a připravené přendat do kastrolu. Hotovou zeleninu rozdělíme na talíře a podáváme samotné nebo s pečivem. Směs je ale výborná také do těstovin.


Až bude zelenina jemná, přidejte několik lžic omáčky a zatřeste s pánví, aby se omáčka dostala ke všem kouskům zeleniny.

Za několik minut bude restovaná zelenina hotová. Nalejte omáčku na jednu stranu pánve, aby bylo dno stále horké. Nepřehánějte to s omáčkou, aby zelenina nebyla příliš vlhká.


Filety očistěte, osolte a opepřete. V hlubší pánvi rozehřejte máslo, do kterého vložte pstruha směrem kůží směrem dolů a opékejte z obou stran asi 4-minut dozlatova. Tofu jako restovaná játra.


Den předem si namočíme krupky asi do litru studené vody a sušené houby rovněž do studené vody, ale do jiného hrnku. Restovana zelenina ,recept, návod na vaření,suroviny. Na ďalšej panvici si medzi tým pridám 2-polievkových lyžíc oleja zo sušených paradajok ktoré mám v ňom naložené. Jemně nakrájenou zeleninu osmahněte v jiné pánvi na zbylém oleji s máslem, pět až osm minut.


Na druhé pánvi na oleji orestujeme plátky lehounce osolených plátků lilku a cukety. Pak vše posypte petrželkou, osolte, poprašte špetkou cukru a bílého pepře, dvěma lžícemi vína a nechte asi pět minut odvářet, aby šťáva zhoustla. Na masle si osmažíme cibuľku, pridáme nakrájaný pór a mrkvu.


Pridáme mleté korenie, soľ a papriku a dusíme, kým mrkva nezmäkne. Na záver pridáme uvarený hrášok a pár ružičiek karfiolu a ešte chvíľu podusíme. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode.


Poznámka: ide to aj bez karfiolu, no s ním je. Na oleji oparžíme cinuľu s cenakom, prdiáme papriku, chvíľu podusíme, pridáme cukinu.

Zeleninu očistíme a nakrájame. Paradajkám stačia dve minúty. Rybu posolíme, okoreníme čiernym korením, červenou paprikou rascou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky