Tyto domácí houstičky jsou velmi jednoduché a zamiluje si je každý. Jemné domácí houstičky , které se na jazyku jen rozplynou. Tématické fráze: domácí housky recept na domácí housky domácí housky recept houstičky recept houstičky domácí housky bez droždí kynuté houstičky slané domácí housky ze sušeného droždí kynuté houstičky recept na houstičky domací housky rychlé rychlé domácí housky housky recept domácí rohlíky recept nejlepší. Pak přendáme upletené na plech vyložený peč.
Na velké housky vám to vyjde na dvanáct kusů, na malé píďalky jsem jich z jedné várky udělala 25.
Housky jsou hezčí, když je pleteme od středu ke krajům a tam zahneme konce pod. Je také lepší si neválet válečky stejně tlusté, ale mít je uprostřed silnější než na krajích. Houstičky pak mají hezčí tvar. Pokud se obáváte, že nevstanete včas, abyste zadělali těsto (pak si můžete jít zase v klidu lehnout), nemáte domácí pekárnu a vaše rodina nemiluje pozdní snídaně, připravte těsto před tím, než půjdete spát, a nechte ho kynout v lednici. Až vstanete, vyndejte těsto z chladničky, propracujte ho (půjde to ztuha), nechte.
Domácí housky, Foto: FOODLOVER. Dobrý den, tak já také nedělám domácí droždí. Jsem velmi spokojená se sušeným droždím, ale používám i droždí klasiku.
Mám jenom domácí kvásek. Když rozbalíte tu kostičku droždí, tak hned poznáte jestli není špatné, hlavně staré, to zapáchá hodně, ale mě se to snad ještě nestalo. Hodí se na malé bankety, zabíjačky, silvestrovské hostiny, grilovací party. Nabízíme recept a popis pracovního postupu na výtečné sváteční domácí houstičky a jiné banketové pečivo.
Někde je tu, myslím, máme, u některého receptu na housky. Nejen že jsou o hodně vláčnější, chutnější a poctivější, ale rozhodně si při jejich výrobě užijete daleko víc zábavy než při výletu do nejbližších potravin. Pokud těsto stále lepí, přidejte více mouky, ale opatrně s ní, aby těsto nebylo moc tuhé. Těsto zpracujte do podoby bochánku, na povrchu poprašte moukou a nechejte pod utěrkou kynout asi hodinu až hodinu a půl, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Na kynutí má vliv teplota v místnosti, čím tepleji. Recept na perfektní domácí chléb, který se zaručeně povede. Krok za krokem Luštěninové klíčky plné vitaminů máte za tři dny. Do hrnku dám opravdu malou špetku cukru a špetku soli, přidám rozdrobené kvasnice a zaliju vlažnou vodou tak, aby kvasnice byly potopené a necháme chvilku nakynout. Necháme na plechu ještě asi minut vykynout.
Poté potřeme housky rozšlehaným vejcem a posypeme podle chuti solí, mákem, sezamem, nebo strouhaným sýrem. Dobré domácí housky pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C zhruba minut. Pak ho rozdělte na stejných dílů a každý ještě na tři díly.
Uválejte z nich tenčí válečky a upleťte houstičky (ze tří pramenů jako copy). Konce stiskněte a zastrčte dospodu, aby se nerozpletly. Housky klaďte s rozestupy na plech s pečicím papírem, zakryjte utěrkou a nechte ještě minut kynout. Určitě byste měli ochutnat i bramborové houstičky , na které se hodí strouhaný sýr nebo lněné a slunečnicové semínko a mohou být hvězdou vaší silvestrovské party.
Jen tak bez ničeho vám pak budou chutnat i houstičky se sýrem a slaninou, které mají to nejlepší už přímo v těstě. Největší terno s nimi ale rozhodně uděláte s příchodem grilovací sezóny. Každý opravdový gurmán totiž ví, že správný burger chutná nejlépe s poctivou domácí houskou. Tyto malé houstičky mi téměř vyrazily dech.
Moc jsem od nich nečekala. Nad domácí pečivo prostě není :-) Navrchu křupavé a uvnitř měkké houstičky se už takřka nikde nedají sehnat, proto nezvýbá nic jiného, než si je sami vyrobit. A ty tvoje, s korpvou tvarohovu pomazánkou a uzeným lososem vypdají skvěle, hned bych si zakousla.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.