středa 16. října 2019

Křížaly v horkovzdušné troubě

Suším v troubě kdeco, a nemyslím, že by to bylo nějak extra drahé, pokud se v tak malém prostoru udržuje teplota kolem stupňů, trouba zapne sotva na pár minut za hodinu. Křížaly rozložte na plech vystlaný pečícím papírem a během sušení je několikrát otočte. Když se část vody odpaří a plátky či kousky ovoce zaschnou, zvýšíme teplotu na °C, po otočení je dosušíme znovu při °C.


Křížaly lze použít jako zdravé mlsání k televizi, na přípravu kompotu nebo nádivky. V troubě s pootevřenými dvířky sušíme křížaly pozvolna, nejprve při - °C.

Nebo trošku zhřešit a namáčet je v čokoládě. Dvířka jsou přiotevřená, aby mohla unikat vlhkost. Sušte ideálně na plechu vyloženém pečicím nebo pergamenovým papírem, i tak však počítejte s tím, že křížaly se v troubě budou přichytávat a budete je muset obracet. V klasické troubě (nejméně vhodná je plynová, špatně se u ní reguluje teplota, naopak horkovzdušná s ventilátorem je vynikající). Na radiátoru, ústředním topení či kamnech (tato metoda je využitelná spíše v zimě).


V sušičce (ideální způsob zaručující profesionální výkon). Křížaly sušené v troubě recepty, které budete milovat.

Podrobný návod najdete v článku. Sušení jablek v troubě jako levnější varianta. Ahoj u nás doma by se křížaly mohly dělat pořád máme sušičku, a musím říct že koupit si jí se vyplatí vše se ti suší rovnoměrně spotřebuje méně energie než trouba a vjde se do ní více křížal ale jinak v troubě se dělají jednoduše jablka krájíš na tenké plátky a dáváš na plech stršíš do trouby my máme horkovzdušnou a tu jsem zapínala na 180.


Tématické fráze: rizky z trouby obalované vepřové řízky pečené v troubě řízky v troubě řízky do trouby řízek z trouby vepřové řízky z trouby vepřové řízky z trouby řízky v horkovzdušné troubě kuřecí řízky z trouby řízky pečené v troubě řízky z krkovice v troubě pečení řízků v troubě vepřový. Já vyrábím křížaly na rámečcích,potažených zednickou perlinkou a na balkoně vystavím sluníčku. Je to v současném létě ideální a zdarma. V období topné sezony položím pruh perlinky na radiátor topení a za hodin dávku usuším.


Opatrně vypeckujeme (natrhneme co nejméně a prstem vytáhneme pecku). Stejně suším i zeleninu a houby. Dáme je na plech a začneme v troubě sušit na 50°C.


Kdo nemá, musí nechat mírně pootevřené dvířka, aby mohla vlhkost z ovoce odcházet. Kdo má v troubě ventilátor, zapne si program s ventilátorem. Děrovaný sušící tác nebo rošt namastíme zlehka kokosovým olejem – stačí kapky. Jablka naskládáme na podložku a sušíme nejméně hodin v sušičce na program raw nebo v horkovzdušné troubě na 42°C. Výsledné křížaly by měly být vláčné, ale ne mokré, aby se nám nezkazily.


Na perfektně vysušené ovoce nemusíte mít sušičku.

Pokud nechcete kupovat sušené ovoce, které je často přislazené, máme zde podrobný návo jak ovoce usušit v obyčejné elektrické troubě. Takže když všechno ostatní selže, ale vy stále chcete se svým vysněným receptem žít, zkuste se zamyslet nad tím, zda by. Já na vše používám tu „vrtulku“, tedy pečení pomocí proudícího horkého vzduchu v troubě Ty „spirálky“ jsou normální pečení ze strarších typů troub, tedy pečení zespoda a zespodu i zeshora pomocí tepelných spirál. Každá trouba peče jinak, je potřeba to vyzkoušet.


Mám vyzkoušeno, že při horkovzuchu je. V klasické (obyčejné) elektrické troubě sálá teplo z topného tělesa umístěného v horní a dolní části trouby. Elektrická trouba je určena na pečení jednoho plechu.


Pro pečení dvou plechů najednou musíme pamatovat, že v polovině pečení je vyměníme, aby se vše propeklo rovnoměrně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky