Někdy se kynuté knedlíky spojují s houskovými knedlíky. Ovšem, nemusí to tak být. Do nekynutých se přidává kypřící prášek. Houskové knedlíky mohou být kynutého i nekynutého typu.
Pro nadýchané knedlíky se někdy používají v receptech burizony.
Dobry den, Ivanko, zkousela jsem dnes poprve v zivote uvarit ovocne kynute knedliky. Vařte je asi osm minut, až vyplavou. Po uvaření je propíchněte vidličkou, aby vyšla pára ven a knedlíky zůstaly nadýchané. Kynuté ovocné knedlíky.
Máslo dejte do malého rendlíku a na mírném plameni rozpusťte. Na kynuté knedlíky si těsto připravíme následovně: Nejprve je třeba udělat kvásek. Do mísy nasypeme mouku, uděláme do ní větší důlek a do důlku nasypeme cukr.
Na cukr poté rozdrobíme droždí a vše zalijeme mlékem.
Kvásek necháme nabobtnat. Na bok mísy rozklepneme ještě žloutek a přisypeme sůl. Dříve jsem knedlíky vařila jen ve vodě,nějak jsem se bála to dělat nad párou. Jsou krásně nadýchané a lehounké.
Můžeme přikusovat k jakékoliv ovocné omáčce, ovšem nejchutnější jsou s rozmačkanými jahodami- Můžeme sypat skořicovým cukrem, podávat s jogurtem, pribináčkem nebo sladkým tvarohem. Tématické fráze: domaci houskovy knedlik houskovy knedlik ze suseneho drozdi kynutý knedlík houskový výborný kynuté knedlíky ze sušeného droždí kynutý knedlík ze sušeného droždí kynutý knedlík houskový ze sušeného droždí kynuté houskové knedlíky ze sušeného droždí domácí knedlík recept na domácí houskový. Nejlepší kynuté ovocné knedlíky. Tvarohové ovocné knedlíky. Ovocné kynuté knedlíky bez vážení vaříme ve vroucí vodě pod pokličkou asi minut, ale záleží na velikosti knedlíků.
Meruňkové knedlíky bez vážení. Po vyjmutí ovocné knedlíky propíchneme špejlí, aby z nich vyšla pára. Obrátíme je a vaříme odkryté ještě minuty.
Ovocné knedlíky z kynutého těsta vaříme v páře asi po – kusech, dle velikosti hrnce, knedlíky při vaření zdvojnásobí svoji velikost, takže mezi nimi necháme mezery. Pokud máme hrnec na vaření v páře, vaříme knedlíky v něm, pokud ne, můžeme použít utěrku, kterou uvážeme kolem hrnce. Prostě smícháš ingredience na těsto všechno dohromady včetně sušeného droždí.
Vyhnětáš hladké těsto a šup ho pod utěrku vykynout. Knedlíky vaříme minut, z každé strany minuty.
Tomuto easy rychlému postupu se říká příprava těsta na záraz. Příprava je rychlejší, ale doba kynutí je delší a přidává se. Máti na vaření moc není, ale houskové knedlíky měla vždy výtečné, i když trochu jiné než babičky. Copak ty sis nikdy nevšimla, že knedlíky nezadělávám kvasnicemi? Zkusila jsem, a hned napoprvé se zdařily.
Ale tyhle od Blanky jsem zvládla i já! Odjakživa je dělám z kypřícího prášku. Suroviny: 500g polohrubé mouky sáček sušeného droždí (nebo 20g čerstvého) špetky soli vejce 150ml vlažného mléka 100ml vlažné vody vrchovaté čajové lžičky moučkového cukru polévkové lžíce oleje Postup: Z výše uvedených surovin vypracujeme těsto, já hnětám robotem.
Na plotnu dáme vařit hrnec s vodou, do vroucí osolené vody vložíme knedlíky a vaříme asi minut. Nezapomeneme je na začátku odlepit ode dna a hlavně alespoň jednou obrátit. Když jsou knedlíky uvařené, vyndáme je z vody a propíchneme vidličkou. Krájíme na kráječi na knedlíky nebo po staru obyčejnou nití. Vejce nedávám, pouze Solamyl.
Naposledy jsem dělala švestkové, udělala jsem je velké, měla jsem 16ks, vařím ve vodě a fakt bomba! Jen kvásek jsem si dělala zvlášť kostku droždí do vlažného mléka a přidala jsem tam lžičku cukru i když v receptu není. Dnes jsem se rozhodla udělat asi po 20letech kynuté knedlíky ,vybrala jsem si tento recept,musím říci,že jsem musela přidat více mléka než je uvedeno asi je to opravdu moukou,každá saje jinak,těsto bylo moc hutné,ale pak už to bylo v pořádku. Tradycyjne pączki,bardzo stary przepis,jak zrobić pączki?
Po 10-ti minutách je otočíme. Uvařené kynuté houskové knedlíky ihned propícháme vidličkou, aby se nesrazily.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.