Tapioka se vyrábí z manioku jedlého. Perly získávají při vaření charakteristickou černou barvu a gumovou uru. Asijské trhy prodávají.
Perly se skvěle hodí do teplých i studených nápojů, jsou výborné i ve zmrzlinách, dezertech či v jiných pokrmech. Výborné jsou v mléčném Bubble Tea. Z tohoto balení uděláte cca porcí.
Naopak vhodná je například pro děti, starší lidi nebo ty, kteří mají trávicí obtíže a je vhodné u nich zvýšit výživovou hodnotu jejich pokrmů. Tuto prastarou surovinu údajně používali už Mayové. Neobsahuje lepek a může být proto součástí bezlepkové diety. Tyto perly však mají jedinečnou schopnost lesknout se různými barvami – od paví modré po zelenou.
Nejvýše se cení právě černé perly s pavími a zelenými odlesky, těsně za nimi následují tmavě černé , šedé a lilkové. Za extrémně vzácné se považují perly v paví modré, zelené a dalších odstínech modré. Všichni zbožňují ony „želatinové“ kuličky, ale málokdo tuší, že se skutečně jedná o tapioku.
V nápojích se tapioka perly vyskytují většinou v černé barvě a mají žvýkavou konzistenci. Před samotným podáváním se musí povařit právě.
Z tapioky připravíte výborný přírodní pudink, kaši pro děti, bubble tea, ale můžete ji použít i jako zahušťovadlo do polévek, omáček, nebo do krému do různých dezertů a moučníků. Dodnes je v některých oblastech jižní Ameriky, v západní Africe a Indii hlavním zdrojem obživy. Na maniok nedají dopustit ani Asiaté, kteří z něj připravují knedlíčky, nudle i husté polévky. Ideální pro celiaky, vegany či při paleo stravě. Tapioca perly mají ve zdravé bezlepkové kuchyni široké využití od zvláčnění těsta, využití pojivých vlastností, zahušťování až po nezastupitelnou vlastnost - zpestření nápojů (nabobtnalé tapioca perly v nápoji).
Perly varené v mlieku pripomínajú u nás obľúbenú ryžu v mlieku. Dajú sa z nich pripraviť aj rôzne pudingové tortičky, dezerty a pod. Jej koreň, z ktorého sa tapioka získava, svojím tvarom asi najviac pripomína zemiak alebo batát.
Tajemná tapioka se k nám dostala z Jižní Ameriky a Asie. Tento škrob má univerzální využití. Hodí se nejen do sladké, ale i slané kuchyně. V zemích původu představuje tapioka za základní složku stravy a dělá slušnou konkurenci třeba k rýži. Pre lepšiu predstavivosť môžeme prirovnať maniok k zemiakom.
Stále neviete o čom je reč? Práve gulôčky v tomto nápoji sú spomínané tapiokové perly. Naše firma dováží tahitské perly z farem Francouzské Polynésie s certifikací přímo od instituce, jež garantuje původ a kvalitu perel. Farmy s dlouholetou tradicí jsou garancí kvality a unikátnosti, které je možné dosáhnout pouze v pacifickém ráji Tahiti. Při správném zpracování tapioka nemá mnoho negativních účinků na zdraví.
Nejvíce negativní zdravotní účinky pocházejí z konzumace špatně zpracovaného kořene manioku.
Navíc, tapioka může být nevhodná pro diabetiky, protože je to téměř čistý sacharid. Jsou přirozeně bezlepkové a bohaté na komplexní polysacharidy. Připravíte si z nich chutný pudink.
Jak připravit pudink z tapioka perel. Pak je přendáme do hrnce a dáme vařit do hrnku mandlového mléka se špetkou soli na mírný plamen. Průběžně mícháme, aby se nepálily. V některých částech USA připravují fazole černé oko na nový rok, aby zajistily přísun peněz po celý rok (podobně jako naše novoroční čočka.) Fazole černé oko má oproti červeným fazolím jemnější máslovější chuť. Obchod s kvalitními perlovými šperky.
Náhrdelníky, náušnice i šperkové sady ze sladkovodních a mořských perel. Akoya, Tahitské, Cortézovy perly. Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.