čtvrtek 25. ledna 2018

Dortový piškot

To nalijeme do pečlivě vymazané a moukou vysypané formy, mírně odhrneme k okrajům od středu a formu vložíme do trouby, rozehřáté na cca 170°C. Po přibližně hodině by dortový korpus měl být hotov. Recept na zaručeně dobrý piškotový korpus.


Postup na dortový piškot : 1. Vejce rozklepněte a oddělte bílky od žloutků. Bílky před šleháním jemně osolte. Sníh nejen lépe ztuhne, ale každé sladké těsto chutná s trochou soli lépe. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a žloutky vyšlehejte spolu s moučkovým cukrem do jemné pěny.


Aby se vám vejce našlehala co. Zjistíto to zkouškou, že do sněho namočíte špičku prstu a sníh vám při otočení prstu stojí nahoru a nehne se. Chtěli byste upéct výborný dort, ale bojíte se korpusu? Vyzkoušejte můj mnohokrát osvědčený postup. Záhy uvěříte, že je to opravdu nejlepší dortový korpus.


Dortový piškot

Vybrat ten správný korpus není kolikrát vůbec jednoduché. A proto se chci s vámi podělit o ten nejjednodušší a zároveň nejoblíbenější korpus, který často do svých dortů používám. Tento dortový korpus je krásně nadýchaný, pevný a má skvěle chutná ! Ingredience Cukr krupice - 2g Hladká mouka - 2g Vejce. Dortový piškot - recepty na každý den. Ať už budete péct ovocný dort, nebo třeba ten s oříškovým krémem, budete potřebovat připravit světlý dortový korpus.


Jak ho udělat jako profesionál? Zajeli jsme se zeptat k Martinu Polaneckému do cukrářství Viktoria v Praze, kde pečou denně desítky takových dortů. Tento korpus používám u dortů nejčastěji a občas se mě na něj někdo ptal. Díky soukromým vzkazům a otázkám maminek, které chtějí upéct svůj první dort, jsem si uvědomila, že co pro některé je samozřejmost, pro jiné je oříšek - a nezáleží na věku :) ne každý měl možnost okoukat kuchyňské fígle doma od své maminky nebo babičky a stejně jako.


Mně se spálil, a uvnitř byl nedopečený! A já ho zas měla jak placku a tuhý jak beton! Tak znějí zoufalé výkřiky těch, kdo se neúspěšně pokoušeli upéct nadýchaný piškot. Ale jen v případě, že víte, jak na to. My vám všechna jeho tajemství dnes prozradíme!


Dříve jsem šlehala sníh, ale nyní se mi osvědčila příprava těsta bez sněhu. Používám na korpusy nebo na řezy. Těsto není tolik nadýchané a lépe se s ním pracuje. Lze přidat dřeň z vanilkového lusku (nebo vanilkový cukr) či nastrouhanou kůru z bio citrónu nebo bio pomeranče. Obalíme jej potravinářskou fólií a necháme do druhého dne v lednici.


Dortový piškot

Pokud má na své použití čekat déle, lze jej i. Já jsem také dnes dělala piškot podle tohoto receptu, překvapilo mne, jak rychle se vyšlehala ona pěna z vajec a cukru, ale ještě jsem vytrvala a min dál šlehala. Nyní čekám, až mi piškot zchladne, vypadá dobře, vyběhl trochu, ale zase to kleslo. To ale je přesně podle toho, jak jste psala – objemný byl už předtím.


Nejlepší dortový korpus, který jsem kdy pekla a jedla. Pekla jsem ho synovci k narozeninám. Piškotový korpus na dort - recept: Troubu předehřejeme na 180°C.


Vymažeme formu a vysypeme moukou. Přidáme mouku, olej, vodu a závěrem kypřící prášek. Vyberte si recept na dortový korpus a připravte si chutný a výjimečný dortový korpus pokrm, lahůdku nebo nápoj.


Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší dortový korpus! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci recepty včetně dortový korpus. Nakonec vmícháme mouku a tuhý sníh z bílků.


Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud piškot nezrůžoví.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky