Tuto kuchařku jsem napsal z důvodu její absence na internetu. Alespoň já jsem nic nenašel. Je mnoho jednoduchých receptů na domácí ovocná vína založených na kvašení celých plodů ovoce v roztoku vody a cukru ve čtyřlitrové láhvi po okurkách dané za okno na sluníčko. Proto pod pojmem VÍNO lze obecně uznávat pouze nápoje vyrobené.
Já jsem domácí víno zkoušel dělat asi dvakrát - vždy v úplně nepatrném množství (třílitrový demižonek). Podle zamýšleného charakteru vína se víno nechává zrát kratší či delší dobu, v sudu nebo v tanku, případně se mohou používat například i sudy barrique. Obecně lze říci, že červená vína se nechávají zrát delší dobu. Dva roky v sudu před lahvováním ještě nikdy dobrému červenému vínu.
Domácí výroba vína z hroznů recepty, které budete milovat. Domácí víno můžeme vyrobit prakticky z každé suroviny obsahující sacharidy. Ovocná vína děláme především z drobného ovoce – přírodního i zahradního.
Víno je možné vyrobit za použití jakéhokoliv druhu ovoce, avšak hroznové víno je nejoblíbenější volbou. S výhodou lze zpracovat přebytky z úrody jablek, hrušek a ostatního ovoce včetně zbytků po výrobě šťáv, sušeného ovoce a povidel. I sladší zeleninu lze přidat do směsí. Nemáme-li vlastní výpěstky, můžeme použít např. Historie výroby vína je více než tisíciletá.
Kromě článků na něm najdete také seznamku pro seniory, chat, tipy na výlety a kulturní akce pro seniory, ale i soutěže či nejrůznější projekty - módní přehlídky pro zralé modelky apod. Vyzrievanie v drevených sudoch je vhodnejšie pre červené vína , pre proces mikrooxidácie, ktorá pomáha k tvorbe buketov a tela vína. Stáčanie vína je krok, ktorý naselduje po tvorbe vína , mladé víno sa stáča z kvasničných kalov. Zrenie vína je dlhodobejší proces, ktorý trvá niekoľko týždňov až niekoľko. Domácí ovocné víno je bohaté na vitamíny především ze skupiny B, dále také C, P, D a E. Vína vynikají svými antiseptickými a baktericidními účinky, dobře působí na naši psychiku, avšak nezapomínejme, že záleží také na množství, v jakých objemech si víno dopřáváme.
In vino veritas - ve víně je pravda. Vyrobíme si domácí víno z dostupných surovin v naší domácnosti nebo po sklizni na naší zahrádce. Principy výroby zdravého vína. Proto je třeba v maximální míře zabránit vstupu nežádoucích mikroorganismů do kvasné suroviny a vína , ale i do prostředí, kde kvasný proces probíhá.
Udělejte si z nich domácí sirup, čaj či olej proti popáleninám. Něžné, fialové kvítky, které nádherně voní, patří k poslům jara. Vykvétají už v březnu a nabízí tělům unaveným po zimě velkou léčivou sílu. Vše o výrobě alkoholických, ale i nealkoholických nápojů v domácích podmínkách. Zde najdete návody, tipy a rady, prostě povídání o výrobě destilátů, ale i sladčích likérů, či moštů a dalších chutných tekutin vhodných ke konzumaci s přáteli doma nebo někde.
Téměř každý má kladný vztah k vínu. Je však více možností, jak tento vztah projevit. Máme-li rodinný dům, můžeme si založit vlastní vinotéku. Pokud je možné vyčlenit pro vinnou révu část zahrady, připadá v úvahu i výroba vlastního vína.
Síření vína - bez síření, které chrání víno před nežádoucím znehodnocením, nelze víno prakticky vyrobit. Je nutné však sířit velmi šetrně. Oxid siřičitý totiž ve větším množství příliš neprospívá lidskému organismu. Náročný a nevratný krok zajistí prolnutí chutí a vůní několika vybraných vín za vzniku unikátních kombinací.
Výslednou kvalitu šumivého vína ovlivňuje také kvalita základního vína a délka zrání sektu na kalech. Výroba je totiž korunována scelováním.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.