Pšenice špalda - článek na Vaření. Nedávno jsem zde psala o klasické pšenici seté. V posledních letech se ale stále víc vrací do podvědomí lidí zdravější odrůda pšenice, Triticum spelta L. I když je to trochu náročný recept na čas, děti si na něm rády pochutnají. V mnoha článcích se setkáme s tím, že je špalda pro naše zdraví velmi prospěšná.
Najdeme v ní totiž sacharidy, bílkoviny.
Už jste to určitě někde slyšeli: špaldový chléb, špaldová káva, špaldové těstoviny nebo třeba špaldoto. Někdy se lidé domnívají, že se jedná o nějakou potravinářskou firmu „pana Špaldy“. Dlouho se prodávala jen špalda neprošlechtěná, ale čím je víc v trendu. Eliška Hirková, Jindřichův Hradec Eliška Hirková, Jindřichův Hradec Špalda se zeleninou - recepty a vaření Poslirecept. Vyberte si ze stovek receptů na Špalda , které se vám budou snadno a rychle vařit.
Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Špalda. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Špalda receptů z čech i ze světa. Výjimečná svým složením a zajímavou ořechovou chutí.
Recepty, které fungují. Zde je seznam receptů, které v tuto chvíli najdete na tomto webu. Stále však přibývají nové. Všechny recepty jsou psány s pochopením pro kuchařky – začátečnice.
V tomto článku: Příprava Farro vařit změny špaldy alternativní způsoby vaření. Chutná podobně jako hnědá rýže a snadno se vaří. Zde je několik jednoduchých způsobů, jak jej připravit (například vařením ve slané vodě) a podávat. Klub Jíme Jinak mouky Ajka.
Když se řekne slovo mouka, vybaví se vám určitě spousta různých. Z ní pak můžeme připravit rizoto, kaši nebo použít jako přílohu. Další možností je špaldu zalít vařící vodou, hrnec nechat v teple pod peřinou a nechat tímto jemným způsobem dovařit. Po hodině bude špalda nabobtnalá a puklá – a připravená k jídlu nebo další úpravě. Při pečení přidejte více prášku do.
Ze zdravotního hlediska se špaldě připisují pozitivní účinky na stimulaci imunitního systému a cení se její lehká stravitelnost a kratší doba vaření než u pšenice ozimé. Zrna jsou i po uvaření tužší, musí se dobře kousat, aby byla stravitelná, ale chuť mají jedinečnou, řekla bych oříškovou. Jedná se o velmi chutný a kvalitní druh pšenice.
Má kvalitní tuk s nenasycenými esenciálními kyselinami a mnoho minerálů včetně hořčíku, zinku, vápník, mangan,měď,draslík a fosfor. Máme a budeme mít dostatek zboží, zásob pro vaření a pečení i dostatek personálu.
Takže si k nám kdykoli a zcela normálně můžete zajít nakoupit nebo si i vyzvednout oběd do krabičky s sebou u nás na prodejně. Díky lahodné oříškové chuti je špalda jako stvořená k experimentování, protože třeba buchty, koláče nebo sušenky z ní upečené jsou chuťově mnohem zajímavější než ty z klasické bílé mouky. Vyzkoušet to můžete i vy, třeba s některým z našich špaldových receptů. Jak už bylo napsáno výše, špaldová mouka je bohatá na minerální látky (zejména na hořčík, vápník a draslík), vitaminy (hlavně pak skupiny B) a vlákninu. Necháme minut odležet(pokuď není čas, tak se toho tolik nestane, když odležení vynecháme).
Vždy vezmeme kus těsta, lehce pomoučím. Také jsme pro Vás připravili výběr zboží z oblasti drogerie (dětské plenky, dámské hygienické potřeby, vatové výrobky a další) z nebělené BIO bavlny, plně rozložitelné. Délka vaření je u světlého bulguru podobná jako u loupané rýže, můžete ji však libovolně zkrátit – podle stavu vašich zubů. A délka vaření tmavého bulguru je o něco kratší než vaření rýže celozrnné.
Pojďme ale na konkrétní postupy přípravy.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.