úterý 9. ledna 2018

Rychlokvašky zdraví

Přikryji víčkem a nechám na teple kvasit. Trvá to asi - dnů, záleží na teplotě. Po té okurky uložím do chladu a temna, aby se proces zastavil. Rychlokvašky by měly být lehce křupavé!


PS, první fotografie okurků ve sklenici je z pixabay.

Letos je jich hodně, proto je zrovna aktuální čas. Například klasické, našimi babičkami milované, rychlokvašky , z většiny domácností vytlačily okurky nakládané v octu. Nic proti této pochoutce, zvláště kornišonky jsou opravdu výtečné, jenže rychlokvašky v slaném nálevu jsou nejen chutné, ale k tomu velmi zdravé a recept na jejich výrobu je opravdu velmi jednoduchý. Každý výrobce kvašáků má svůj recept, o kterém tvrdí, že je nejlepší. Vše záleží na individuální chuti.


Nutné jsou pouze okurky, voda a sůl. V redakci magazínu DOMA vyzkoušeli variantu na snímcích a byli nadšeni.

Lenunka: I kdyby tam pro diabetika cukr byl, myslím, že by to jeho zdraví neuškodilo, těch okurek přece nejí kvanta a navíc je v nálevu ocet, tak se to vykompenzuje A ty vedlejší účinky umělých sladidel jsou opravdu škodlivé. Někde jsem četla článek, který varoval před dia sušenkami, oplatkami a čokoládou, asi ví proč. Nádobu s naloženými rychlokvaškami je dobré umístit do prostředí teplého asi stupňů.


Asi po pěti dnech by se měla přemístit do chladnější místnosti s teplotou asi stupňů. Pokud se utvoří na povrchu pěna průběžně ji odstraňujeme. Věnuje se zejména článkům na téma vztahy a zdraví v různých magazínech. Kvašáky i lák z nich jsou oblíbenou letní pochoutkou, která v horku osvěží a podporuje látkovou výměnu. Obsahují totiž zdraví prospěšné a pro bezchybné fungování organismu nezbytné látky včetně enzymů, vitamínů, minerálií a stopových prvků, aminokyselin, mastných kyselin a organických kyselin.


Letos se chystám u nás na pouť, kde jsem nebyla asi let a už se moc těším, jak si odnesu močáky tj. Tak jsem zvědavá, co si přinesu. Sama jsem ještě nikdy doma nic kvašeného nezkoušela. Stejně se dá kvasit i zelí a jiná zelenina, ale to je jen moje načtená teorie z. Mléčným kvašením se může upravovat také čerstvé zelí a papriky.


Téma rychlokvašky na recepty. Přečtěte si veškeré aktuální informace o tématu rychlokvašky - nejnovější články, aktuality, fotografie, videa. Recept jsem získal před více než dvaceti lety a velmi se mi osvědčil,“ vypráví Jan Teimer z Brodku u Přerova.

Kvašáky vydrží opravdu až do nové sklizně, pokud se ovšem nesnědí. Zatímco normální rychlokvašky musíte během dnů sníst. Já jsem s těmi svými dokonce vyhrál malou sázku. V závislosti na složení můžou být müsli nebo granola velmi nezdravé, a to kvůli vysokým dávkám cukru i tuku.


Do většiny druhů se navíc přidává i sušené ovoce, které obsah jednoduchého cukru jen zvyšuje. Ačkoli granola sama o sobě není škodlivá, právě rafinovaný cukr může ve větší míře ohrozit vaše zdraví. Jedná se o proces, kdy se bakterie v potravě živí cukrem a škrobem, čímž vytvářejí kyselinu mléčnou. To uchovává potravinu dlouho čerstvou a vytváří prospěšné enzymy, vitaminy skupiny B, omega-mastné kyseliny a různé kmeny probiotik.


Všechno dohromady pak představuje skutečný elixír zdraví pro celé tělo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky