This feature is not available right now. Please try again later. Chcete-li mít cca Macarons (průměr cm), budete po.
Pro deset nejlepších amatérských kuchařů bude tento týden v MasterChef kuchyni velmi sladký. V prvním testu musí soutěžící připravit francouzské sladké pečivo - makronky. Druhá řada MasterChef Česko je již v plném proudu, takže dnes ve 20:na TV Nova čeká zbývající soutěžící oříšek v podobě tajemného boxu. Tentokrát však nebudou boxy před jednotlivými soutěžícími, ale přímo před porotci MasterChefa. Soutěžící se budou muset rozhodnout, před kterého z porotců box postaví a kdo z nich odhalí tajemství, které se ukrývá.
Vyzkoušel jsem několik receptů, tenhle mi zafungoval na 1. Prostě mně funguje, tak věřím, že se podaří i vám. Makronky nepraskají, jsou lesklé, nemusí se zdlouhavě sušit. Contains revised repeats.
Series - Minute Versions. John Torode and Gregg Wallace search for the. MasterChef : The Professionals The hunt for a young chef who wants to make it to the top of the culinary world. Ochucené makronky Ochutit a zároveň obarvit můžete makronky např.
Neobyčejná kuchařská reality show nabízí várku emocí, lidské příběhy a hlavně překvapivé kulinářské výtvory z rukou amatérských kuchařů z celé republiky. Obstát před porotci z řad elitních kuchařů se v devatenácti epizodách pokusilo zhruba osmdesát nadějných soutěžících. Na konci trnité cesty za vítězstvím na jednoho z nich čekal titul MasterChef. Týmový úkol se odehraje přímo na svatbě, a i když se nám nevěsta snaží namluvit, že je to gurmánka, její seznam nechtěných ingrediencí toto tvrzení poněkud podkopává.
Pripravte si hrniec s vodou a kryštálovým cukrom a na strednom plameni priveďte do varu. Cukrová voda by mala mať teplotu 1°C. Pak přidejte vyšlehaný cukrový sníh, směsí naplňte cukrářský sáček a na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonovou podložkou stříkejte makronky o průměru asi cm. Připravené makronky nechte na plátu minut zaschnout, mezitím si předehřejte troubu na 1ºC. Pak makronky pečte přesně minut.
Když v Masterchef Česko vystoupila Iveta Fabešová a řekla, že bude ukazovat, jak připravuje makronky , které prodává ve své cukrárně v Praze, mé srdce zaplesalo radostí a volume šlo prudce nahoru. Předehřejte troubu na 1°C a makronky pečte 10–minut. Nechte vychladnout (skořápky můžete nyní zamrazit). Zdobicím sáčkem z hmoty stříkáme kolečka o průměru cca cm.
Poté na každým plechem klepneme o stůl – makronky se vyrovnají a zmizí z nich vzduchové bubliny. Necháme je na plechu zaschnout (cca hodinu až dvě) a pak při 1°C pečeme asi 10–minut. Smetanu přivedeme k varu, sundáme z plotny a. Poté makronky pečeme minut na 1°C (na co nejmenší výkon trouby).
Upečené makronky sundáváme z plechu až za studena! Dá se použít marmeláda, čokoládový ganáž, mascarpone s ovocem, máslový krém apod. Přestože se makronky tváří jako rodilé Francouzky, pocházejí z renesanční Itálie. Výraz macarone se údajně v Benátkách používal pro jemnou pastu. Do Francie je odtud přivezla Kateřina Medicejská.
Francouzi nicméně bílkové pusinky velmi ochotně přijali za své. Celosvětový věhlas a oblibu si získaly především ty.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.