Veškeré Ingredience smícháme a necháme těsto na pizzu vykynout asi minut na teplém místě. Troubu předehřejte na 2°C a připravte si plech s pečicím papírem nebo kovovou formu – plech na pizzu. Asi po minutách by mělo těsto zdvojnásobit svůj objem. Opatrně ho přendejte na moukou posypaný vál a roztahováním z něho utvořte placku, tu nechte ještě asi minut kynout.
Pokud těsto při roztahování praskne, zalepte ho přetažením těsta směrem ze středu k trhlině. Těsto vydrží v lednici až dny, ale nikdy ho nezamrazujte.
Správná teplota na pečení pizzy v pizzeriích je 4°C u neapolské pizzy dokonce 5°C, což dosáhnete pouze v peci na pizzu. Nedá se zcela přesně určit, jak. Milá Jarko, moc děkuji za tento recept.
Vždy, když jsem hledala těsto na pizzu , tak to bylo časově náročné, jako přes noc nechat tam a tam, pak z toho nadělat, kdo ví kolik „něčeho, co má připomínat pizzu “. Těsto na pizzu je jednou z mála věcí, které opravdu rozumím. Na tenhle web jsem se proto rozhodla dávat všechny vyzkoušené nebo něčím zajímavé recepty na jeho přípravu. A občas možná i na celou pizzu. V receptech nemám vždycky úplný pořádek, a takhle aspoň už vždycky budu vědět, kde přesně leží.
Fantastické-100kč za pizzu z pizzerie?
S tímhle těstem určitě už ne. Jako rajčatový základ na těsto jsem použil rajčatové pyré ve kterém jsem rozmíchal italské koření od Vitany a nemělo to chybu! Těsto jsem po rozválení přesunul na pečící papír,naložil na něj dobroty a takto přichystané přesunul na rozpálený plech. V minulých článcích jsme se dozvěděli, jaké suroviny použít, abychom z našeho těsta dostaly ty nejlepší výsledky.
Dnes se dozvíte, jak z těchto ingrediencí uděláte těsto na pizzu jako z pravé Italské pizzerie. Originální italské těsto na pizzu - La pesta dela pizza. Tento recept na pizza těsto je normován dle starých tradičních postupů.
Nekynuté těsto na pizzu - recept: Uvedené suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Pizzu si v pohodlí domova můžete připravit z koupeného těsta, ale domácí je domácí. Příprava je lehčí, než jste si mysleli. Naučte se připravit těsto , které až ochutnáte, na kupované už nikdy nesáhnete. Postup krok za krokem najdete na videu v úvodu článku.
Vyberte si recept na těsto na pizzu a připravte si chutný a výjimečný těsto na pizzu pokrm, lahůdku nebo nápoj. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší těsto na pizzu ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci recepty. Uhněteme těsto na pizzu dokud nezískáte hladkou, homogenní a elastickou konzistenci.
Chcete-li těsto ručně hnětit, zakryjte si ruce moukou a posypte trochu po pracovní ploše. Vytáhněte těsto pryč od vás pomocí dlaní a natáhněte jej.
Poté těsto otočte o stupňů a složte na polovinu. Zatlačte ještě jednou a stále. Těsto nechejte ležet alespoň minut ve stroji.
Těsto vyjměte, dejte na stůl, přikryjte vlhkou utěrkou a nechte hodinu kynout. Těsto si poté můžete rozdělit na 250g kousky a vytvořit z nich kuličky (italský výraz pro tento tvar je „pallini”) a nechejte ještě cca dvě hodiny odpočívat pod vlhkou utěrkou. Nejlépe je těsto potřít ochuceným rajským protlakem a na něj rovnou položit sýr. Až na tuto vrstvu pokládat ostatní suroviny podle chuti.
Sýr se tímto způsobem hezky vpije a upeče s těstem. Základní těsto na bezlepkovou pizzu si připravte sami doma. Pak už stačí těsto obložit vším tím co máte na pizze rádi a oblíbenou pochoutku upéct. V tomto video, Majkl dělá vynikající pizza těsto , které lze použít také pro chléb Foccaccia.
Nepotřebujete žádnou váhu, žádné odměrky, postačí vám pouze jeden klasický hrnek o objemu 2ml a můžete začít.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.