čtvrtek 12. července 2018

Kynuté těsto na knedlíky z domácí pekárny

Dnes jsem dělala knedlíky z půlky dávky, dávala jsem vajíčko a dosypala trochu mouky, jak je popsáno v receptu, tak aby se těsto odlepilo ode dna pekárny a kolem hnětáku se mi koulela jen kulička těsta. Na tu půl dávky tak čtvrt hrníčku mouky. Nakonec jak jsem vytahovala z pekárny po kynutí jsem ale ještě trochou mouky podsypávala. Mezitím co se voda vaří vyndáme těsto z pekárny a rozdělíme ho na 2-díly, které vytvarujeme na knedlíky , necháme je odpočinout pod utěrkou, do doby, než voda v hrnci začne vřít.


Pak vložíme knedlíky do hrnce, v případě, že se nám ponoří ke dnu zamícháme s nimi aby se nám u dna nepřichytili a pokud jsme udělali knedlíky - uvaříme je najednou. Do domácí pekárny dáme napřed všechny tekuté ingredience a sůl.

Pak přidáme cukr a mouku smíchanou se suchým droždím. Pekárnu zapneme na míchání a kynutí. Používám program pod číslem 8. Z tohoto těsta děláme ovocné koláče. Tématické fráze: knedlík z domácí pekárny knedliky z pekarny kynute těsto z domácí pekárny kynute těsto na knedlíky v pekárně těsto na kynutý knedlík z pekárny kynute těsto v domácí pekárně kynuté houskové knedlíky z pekárny kynuté ovocné knedlíky z pekárny těsto na kynuté knedlíky z pekárny kynuté těsto v. Tématické fráze: kynuté knedlíky recept kynute knedliky kynuté knedlíky z domácí pekárny kynuté knedlíky s borůvkami kynuté borůvkové knedlíky na páře kynuté těsto na ovocné knedlíky z domácí pekárny boruvkove knedliky na paře kynuté těsto z domácí pekárny kynute knedliky z pekarny sladké knedlíky z domácí. Těsto krásné, ale po vyndání z vody se knedlíky zdrcly.


Dávala jsem do vařící osolené vody a hned po vyndání je propíchala párátkem.

Co přesně znamená, jak je v receptu uvedeno, že po vyndání z pekárny se má těsto propracovat na vále? Rovnou jsem vytvyrovala. Perfektní knedlíky v domácí pekárně - recept: Dáme do pekárny , program těsto , po ukončení vyndáme, utvoříme dva knedlíky , necháme ještě kynout asi minut (než se nám uvaří voda). Stačí jen odvážit suroviny, vložit je v daném pořadí a zvolit správný program.


V létě, kdy je dostatek sezóního ovoce, se nám určitě bude hodit recept na kynuté těsto na ovocné knedlíky z domácí pekárny. Pokud chceme houskové knedlíky , pak do těsta přidáme kostičky suché housky nebo rohlíků, vytvoříme dvě šišky a uvaříme je. Na ovocné kynuté knedlíky těsto rozválíme na pomoučeném vále a vykrojíme z něj plátky podle velikosti ovoce. Naplníme je ovocem, zabalíme a uvaříme.


Směs nalejeme do domácí pekárny , přidáme vejce, lžičku soli a mouku. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Kynuté knedlíky z domácí pekárny – recept. Ajčiny kynuté rohlíčky se slaninkou a sýrem z domácí pekárny.


Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Pletýnky dáme na plech a n. This feature is not available right now. Please try again later.


Do pekárny nalijeme vlažné mléko, sůl, vejce a mouku, do které jsme přidali droždí. Spustíme program na kynuté těsto.

Až se nám utvoří koule, přidáme rohlík nakrájený na kostičky osmažené na tuku. Těsto na houskové knedlíky necháme v pekárně vykynout. Po uplynutí programu (mojí pekárně to trvá hodinu a půl) těsto vyklopte na hrubou moukou posypanou plochu a vytvarujte dvě šišky. Ty vložte do vroucí vody a vařte – minut.


Po vyjmutí z hrnce každý knedlík několikrát propíchněte, aby z něj mohla uniknout pára. Knedlíky také můžete připravit v páře. Kupované pečivo dnes nevydrží příliš dlouho čerstvé. Jak na houskový knedlík z domácí pekárny.


Nedáme pouze kostky z rohlíků či housek, ty přidáme až do hotového těsta. Postup: Hladkou mouku, droždí, sůl, olej a perlivou vodu dáme do domácí pekárny , zapneme na program „ Těsto “ a necháme připravit těsto. Těsto vyjmeme z pekárny , ještě jednou promícháme a necháme zlehka vykynout. Potom vyválíme na tenkou placku, na kterou klademe suroviny podle.


Droždí rozmícháme s cukrem, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu prosáté hrubé mouky a rozmícháme, až vznikne řídké těstíčko – kvásek, který necháme na teple vykynout. Formu vložíme zpět do pekárny , nastavíme program pro těsto a pekárnu zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, vyndáme formu a vyjmeme z ní těsto.


Na kynuté přílohové knedlíky z těsta vytvoříme dvě šišky, necháme je alespoň minut kynout a pak uvaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky