Pečení z mandlové mouky recepty, které budete milovat. Z mandlové mouky recepty, které budete milovat. Pokud se vám naše video líbilo, nezapomeňte nahodit like!
Mějte se krásně:) Category Howto. Mandlová mouka je vyrobena z vyloupaných blanšírovaných sladkých mandlí. Výborně se hodí pro všechny, kteří drží bezlepkovou dietu.
Pokud nevíte, co z mandlové mouky udělat, tak vyzkoušejte například tyto recepty: Vynikající, rychlý a křehký koláč s jablíčky. Chystám se teď na mouky. Jablečný koláč z mandlové mouky Můj začátek blogování byl původně jiný food blog, ale po pár měsících jsem zjistila, že chci zde recepty zdravější, více v biokvalitě a pro děti. Tak přesně tohle jsou parádní (paleo) sušenky, které překypují skvělými tuky z oříšků a nemají v sobě ani špetku mouky. Pečeme na 1stupňů v elektrické troubě dorůžova.
Mandle jsou zdrojem některých vitaminů a minerálů, například hořčíku, fosforu, zinku, vápníku a vitaminu E. Navíc obsahují nenasycené mastné kyseliny, které působí preventivně při některých onemocněních. Zdravě vydatná sladkost, která vám v lednici (zakrytá potravinářskou folií) vydrží i několik dní a chutná čím dál tím lépe!
Recept na tortily z mandlové mouky vám ukáže, jak na to. Náplň tortil můžete volit dle chuti a povolených potravin. Ani v paleu se nemusíte vzdávat tortil.
Velký výběr mouky mají dnes nejen prodejny zdravé výživy, ale i supermarkety. My si zamilovali mouku z farmy BioVavřinec. K dostání třeba na farmářských trzích nebo v e-shopu.
SKLADOVÁNÍ Do celozrnné mouky se vždy kromě slupky mele i klíček. Ten obsahuje cenné oleje, které však po nějaké době žluknou a mouku. Koláč z mandlové mouky s pečenými jahodami a javorovým sirupem 25.
Kdo by nemiloval sladké. Já jím koláče, dorty či jiné dezerty nejraději ráno k snídani anebo po obědě ke kávě. Tyto borůvkové muffiny z mandlové mouky jsou bezlepkové díky použití mandlové mouky , ale taky díky BIO kypřícímu prášku do těsta, který neobsahuje mouku, ani fosfáty a je veganský. Výsledné muffiny jsou lehké, svěží a ovocné, ale pokud máte raději spíše sušší těsto, bez “rozmočeného” ovoce, přidejte.
Mandlovou mouku používám buďto takovou, kterou si sama z mandlí namelu, anebo s vyšším obsahem tuku, jako třeba tuhle. Mandlové mouky koupíte totiž různé, s vyšším i nižším obsahem tuku – kolem nebo – a to je pak dost rozdíl. Pokud použijete mandlovku s nízkým obsahem tuku, másla krapet přidejte, ať. Některé z nich sice můžete vyčistit, ale u dřevěných nádob se vám to nikdy nemůže podařit úplně.
Skladujte bezlepkové mouky v lednici nebo mrazničce.
Tato rada je zvláště důležitá, pokud si kupujete mouky ve velkém. Pokud ukládáte mouky do mrazáku, vždy je před zpracováním nechte dosáhnout pokojové teploty. Vykynuté těsto rozdělíme na stejných kousků. Pletýnky dáme na plech s pečícím papírem, zakryjeme utěrkou a necháme kynout dalších minut.
Před pečením pletýnky postříkáme vodou. Tato výtečná bábovka je přesně tím zdravým moučníkem na neděli, pochutnat si mohou i bezlepkáři. V míse promícháme 4g (asi jablka) najemno nastrouhaných jablek, dvě celá vejce, 1g sušené třtinové šťávy (nebo cukru), šťávu z poloviny citrónu, lžičku skořice, lžičku mleté vanilky, g hrozinek, g sekaných vlašských ořechů, 1ml dobrého.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.