Nejoblíbenější sushi náplně , Chefshop. Příprava sushi vyžaduje základní ingredience, bez kterých se zkrátka neobejde. Jedná se o sushi rýži, řasu nori (v případě, že děláte klasické sushi rolky nebo temaki sushi ), ochucený rýžový ocet, wasabi pastu a sójovou omáčku na sushi. Náplně do maki sushi mohou být různé.
V dnešní době se fantazii v sushi meze rozhodně nekladou. Lidi si spíš navymýšleli až příliš mnoho variant.
Stálicemi jsou ale jednoznačně losos, tuňák a další syrové, leč opravdu čerstvé r. Ne, takové ingredience do sushi nepatří. I když podle reportéra Ládi Hrušky ano. Podle jeho „levného a chutného“ receptu totiž k přípravě domácího sushi stačí toastový chleba, paštika, tavený sýr či lískoořískový krém.
Nejprve si připravíme sushi rýži tak, že ji důkladně propláchneme, dokud není voda zcela čistá. Poté necháme rýži minut namočenou ve studené vodě, aby se nasákla. Mezitím si můžeme nakrájet všechny ingredience, kterými budeme rolky plnit.
V jedné variantě zkombinujeme osmažené tofu, avokádo a salát, ve druhé omeletu, do které přidáme trochu chilli, okurku.
Hotový rozvar nalijeme rovnoměrně do ještě horké rýže a jemně ho s ní smícháme (nemícháme silou, rýže by ve výsledku neměla být kašovitá). Rýže na sushi je nutné přibližně minut chladit. Poté ji přemístíme do připravené mísy, ideálně dřevěné, a postupně do ní pomalu přimícháváme octový nálev. A teď se můžeme dát do vaření.
Na dno hlubší pánve nebo hrnce nalijeme lžíce oleje a vše zahřejeme na vařiči na nejvyšší stupeň. Pak do pánve přidáme hrnky vařicí vody. Hrnec přiklopíme pokličkou a. Poslední dobou se do popředí dostávají také různé druhy fusion rolls - do rýžového nebo sójového papíru se motají různé druhy exotického ovoce či jiné suroviny.
Kromě návštěvy restaurace nebo sushi baru si samozřejmě můžete přichystat japonskou pochoutku i doma. Dnes již není problém sehnat. Existuje bezpočet různých tvarů sushi , ale jednoduchá rolka je jedním z těch nejoblíbenějších.
Můžete do ní zabalit prakticky co vás napadne. Kromě tradičního maki, u kterého je z vnější strany nejčastěji mořská řasa nori. Je to nůž, který slouží k porcování již hotových filetů na plátky sashimi a náplně do sushi.
Když jsem si koupila svůj první, velmi rychle jsem pochopila, že vlastnictví japonského nože s sebou nese podobné povinnosti a závazky, jako pořízení kočky nebo rybiček. O japonský nůž se totiž musíte velmi dobře starat. Nov Sushi náplně jsou oblíbenou ingrediencí.
Doporučujeme experimentovat, ale pouze do jisté míry (párek do sushi rozhodně nedávejte!).
Do tradičních rolek, kde se klade na mořskou řasu nori a spolu s náplní vznikají maki (tenké hoso-maki, široké futo-maki, obrácené s řasou uvnitř ura-maki). Do ruky vám v sushi baru připraví i kornout temaki. Ten pravý japonský cool nůž:-), sashimi hocho (výslovnost je sašimi bóčo).
Je důležité mít na paměti, že čím déle je rýže namočená, tím. Jul Dělat sushi napoprvé sice stojí nějakou energii a soustředění, ale čím víc rolek umotáte, tím snadnější to bude. Základní recept na arašídovou omáčku hotovou do minut. Nejlépe chutná s rýžovými nudlemi a zeleninou, s rýžovými závitky nebo jako součást náplně do onigirazu ( sushi sendvičů). Pokud vás ani jedno nezaujalo, můžete ji použít jen tak k vařené nebo pečené zelenině.
Best Porto, Porto District Sushi : Find Tripadvisor traveler reviews of Porto Sushi restaurants and search by cuisine, price, location, and more. Nejzákladnějším druhem sushi je Maki. Do maki se většinou používá jeden, případně dva druhy náplně , jen výjimečně tři a více. Dále máme maki roll, u té je obsah bohatší, asi tak tři i více náplní plus ještě něco na. This Pin was discovered by Janka R. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest.
Koupím lososa, avokádo (i když to tentokrát neměli), okurku a případně přidám i vaječnou omeletu. Sushi rýži, řasy i ostatní suroviny mám v zásobě doma, takže mi pak stačí jen málo, abych se mohla do přípravy pustit. A tak jsem si v těhle vedrech řekla, že sushi bude jedním z nejlepších jídel.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.