středa 2. prosince 2020

Zavařování v myčce

Tématické fráze: zavařujeme v myčce zavařování v mičce vaření v myčce na nádobí recepty vaření v myčce okurky v myčce jak zavařit okurky v myčce zavařovaní broskve vaření v myčce recepty zavařujeme okurky v myčce okurkol zavařování v elektrické troubě zavařování v pračce zavarovani orechu v mycce zavarovani. Jak dlouho zavařovat v myčce ? Zavařování v myčce je jednodušší, než si myslíte. Libovolné ovoce nebo zeleninu přeberte, důkladně omyjte, očistěte a připravte na nakládání, to znamená například pokrájejte na menší kusy.


Co všechno můžete v myčce zavařit.

V myčce na nádobí tedy úspěšně. Pokud zrovna nemáte po ruce velký zavařovací hrnec, můžete vyzkoušet alternativní postupy. V minulosti jsme se už věnovali metodě zavařování v troubě i zavařování v mikrovlnce.


Dnes se zaměříme na zavařování v myčce na nádobí, které je rychlé a snadné, úspěch je téměř zaručen. Tenhle způsob je asi nejpodivnější, zároveň však můžete zavařit opravdu velké množství sklenic naráz. A dokonce si ještě umýt nádobí.


Sklenice narovnejte do myčky, malé nahoru, velké dospo a zapněte nejdelší program a nejvyšší teplotu, minimálně °C, nejlépe pak až °C.

Slyšeli jste někdy o zavařování v myčce ? U okurek to jen začíná. Začněte s okurkami a pokračujte s ovocnými džemy, masem, houbami či dětskými příkrmy. Sezona zavařování začíná pro mnohé s prvním košíkem jahod v červnu a přes léto plné třešní, meruněk, okurek a hub se protáhne až do podzimu, kdy se ještě dají zpracovat švestky, jablka či dýně (zavařovat jde i maso). Je to zajímavé v té myčce , ale měla bych strach, že to všechno splesniví a hodiny práce jsou v pr…. Nejvhodnější sklenice pro zavařování v myčce jsou sklenice s víčkem na závit.


Postup při zavařování v myčce nádobí. Ovoce, zeleninu, ale třeba i houby očistíte a připravíte, dáte do sklenic a zalijete nálevem. Pak sklenice důkladně uzavřete víčky, naskládáte.


Při zavařování sklenic s menším obsahem dobu zkrátíme v poměru, který odpovídá základní velikosti sklenice litru - např. Připravené naplněné a uzavřené. Ideálně zvolíme program s co nejvyšším stupněm teploty vody, ale stačí i kolem stupňů.


Ovoce nebo zeleninu vložíme do sklenic a zalijeme studeným lákem. Sklenice naskládáme do myčky víčky nahoru, aby byl mezi sklenicemi dostatečný prostor. Poté už jen zapneme na.

Znáte zavařování v myčce ? Je to velmi snadné a nepotřebujete zavařovací hrnec ani teploměr. Zavařit v myčce můžete: okurky, třešně, meruňky, broskve, dýně, hrušky, jablka, jahody, ale i houby nebo třeba maso. Receptů na zavařeniny je na internetu nespočet. Vyberte si ten, který vám vyhovuje skladbou potravin.


Při zavařování však nepřidávejte do myčky žádný mycí ani leštící prostředek a ujistěte se, že jsou zásobníky v myčce prázdné. Program nechte proběhnout úplně až do konce včetně sušení. Dovezla jsem si z dovči nakladačky a potřebuju je rychle zavařit. Slyšela jsem o zavařování v myčce - jak je to? Kdyžtak zkusím troubu, ale ta myčka mě fakt zajímá.


Rozmarýna: já ještě neměla problém - dávala jsi s vodou, nebo bez? Já dám plech, na něj staré noviny, na ně postavím zavřené sklenice, kousek od sebe, aby kolem nich mohl proudit vzduch. Paní Ciglbauerová předvádí způsob zavařování ovoce bez použití cukru a konzervantů.


Vypeckované a vyjádřené ovoce rozdělíme na díly a poté zahříváme v hrnci. Ale když se ořechy urodí, máme vyzkoušeno loupat je ještě mokré a sušit jen jádra - proto jsem tu psala.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky