neděle 20. prosince 2020

Vodní kámen na skleničkách

Normální vodní kámen by měl na vnitřní straně akvária zmizet za pár dní. V případě, že máme na matných nebo barevných skleničkách. Následně stačí opláchnout, vyleštit a vaše skleničky budou jako nové. Po provaření vodní kámen změkne a lze odloupnout či seškrábnout.


Re: zašlé skleničky - čím vyčist. V závislosti na tvrdosti vody může být stejně různý i vodní kámen.

Barvou, povrchem či složením. Všeobecně platí, že vodní kámen se nejčastěji tvoří na místech, kde voda mění svoji teplotu (konvice, bojler), nebo na místech, kde se voda usazuje, respektive kde je voda stojatá. I když máte ale doma tvrdou vodu, nemusíte se s ním smířit. Naučte se, jak se vodního kamene zbavit rychle a levně. Ideální je, když plastový hrníček s octem nasadíte na kohoutek, pak vezmete utěrku a zavážete ji okolo nádoby a kohoutku a necháte působit hodinu.


Na hrdlo vodovodu může mít efekt i to, že citronovou šťávu či ocet dáte na vatu. Přemýšlíte, jak odstranit vodní kámen ? Pokud si myslíte, že nad ním vyzrajete pořízením kvalitní a prvotřídní sanitární techniky, bohužel ani tak nebudete mít vyhráno.

Důležitá je prevence a včasné odstranění. S tím souvisí i pravidelná údržba. A mnohdy vlastně ani nevypadá jako kámen. Je to spíše bělavý nebo zašedlý povlak, který se usazuje na všech místech, která přichází do styku s vodou.


Vodni kamen cistim octem. Dávkováni polyfosfátu do vody je zajištěno pomocí speciálni dávkovací trysky , která je osazena v hlavě filtru. Směs aplikujte na daná místa, nechte minut působit a poté setřete.


Baterie můžete ještě vyleštit, budou pak jako nové. Předejdete jim pravidelným používáním čistících prostředků na toalety. Co je ale vodní kámen ve skutečnosti? Jak vzniká, jaké má složení a co vše může v domácnosti i průmyslu způsobit?


Pak si dokáže každý představit co za mapky - tečky na skle budou. Doplňky pro uchycení filtrů na stěnu a jejich údržbu - zde. Pokusim se zítra ještě o ten Larrin, opravdu jsem vyzkoušel snad vse co člověku nacpou v drogerii do ruky. Mám skleněný ( čiré sklo ) sprchový kout od Ravaku a už nevím čím z toho skla umýt vodní kámen.


Zkoušel jsem už ocet a pulirapi i jiná čistidla na vodní kámen. Sice to trochu odtraní ale prostě sklo není čisté a po zashnutí, tam jsou stále viditelné kapky.

Pokud Vás trápí vodní kámen nebo tvrdá voda, máme pro Vás řešení pomocí filtrace vody. Je tu několik typů filtrů, které se dají použít podle způsobu použití. Filtr pro pračku, myčku,ohřívač vody. Dále pak proti zanášení vodního kamene v potrubí.


Další možností je použití magnetické úpravny vody, která funguje na bázi fyzikální úpravy. Velkým problémem je zvláště u kotlů s otevřeným oběhem vody. Buďte první, kdo ohodnotí “Imagin na vodní kámen ” Zrušit odpověď na komentář Musíte být přihlášení pro přidání recenze.


Zakladatelce - Pulirapid je hodně účinný a prodávají už různé - právě na vodní kámen , na nerez apod. Ale doporučila bych ti se zamyslet na změkčení vody na přívodu vody do bytu nebo domu - pak nemusíš tohle řešit, ale vodní kámen ani ve varné konvici, žehličce, pračce, záchodě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky