pondělí 14. prosince 2020

Tokajské víno furmint

Není nápoj jako víno , není víno jako tokajské “) Nejpěstovanější odrůdou je Furmint. Je velmi oblíben u vinařů, neboť poskytuje stavbu i páteř jejich vínům. Roste mohutně, dozrává v pozdním. Naše vína patří mezi skvosty, které nekoupíte v žádném hypermarketu.


Tokajské víno ze Slovenska. Odrody, z ktorých sa tokajské víno robí, prirovnáva J.

Macik k mužovi, žene a dieťaťu. Tým mužom je základná a najrozšírenejšia tunajšia odroda Furmint. Odrodové víno z nej je drsnejšie, má výraznejšiu chuť, viac si na ňom pochutí práve mužská polovica populácie.


Prioritou firmy je důraz na kvalitu, pečlivý sběr hroznů a moderní zpracování. Některá vína jsou lahvována. Vína ktoré očarili aj svetových velikánov ako Peter I. Mária Terézia, Beethoven.


Tradičným výrazom Furmint možno tokajské víno označiť, ak je víno vyrobené alkoholovým kvasením hrozna odrody Furmint s prímesou spolu najviac hrozna odrôd Lipovina a Muškát žltý. Furmint is an early budding, late ripening variety and is particularly susceptible to noble rot.

The Furmint dry white wine is becoming one of the most demanded new exotic white grape varieties. TOKAJSKÝ FURMINT SUCHÝ - vyrába sa z odrody furmint , po dvojročnom zrení v drevených sudoch sa fľašuje. Je to markantné víno so špeciálnymi chuťami a vôňou. Odporúča sa ako doplnok jedál, po teplom predjedle (omelety so syrom a hubami, palacinky so šunkou, restovanej pečeni, vnútornostiam, perkeltom).


Pochutnával si na něm např. Voltaire a francouzský král Ludvík XIV. V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno , degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.


Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti. Víno králů – krále vín“. Fordítáš najde uplatnění především při scelování s tokajskými výběry nebo samorodnými víny. Tato specialita se týká odrůdových vín. Ponúkame kvalitné sudové vínka z tokajských odrôd: Furmint , Lipovina a Muškát Žltý.


Vinárstvo je pre verejnosť zatvorené, no expedujeme tovar kuriérom za zvýšenej bezpečnosti. Furmint nie je len odroda viniča, z ktorej sa vyrábajú známe tokajské vína. Majitelia reštaurácií a hotelov nás poznajú ako spoločnosť, ktorá odporučí a zabezpečí pre svojich klientov skvelé kvalitné vína. Přinášíme vám inspiraci na jedinečný dárek, kterým zaručeně zaujmete.


Každá naše láhev je jedinečná a originální. Naším cílem je najít ročník vína, který potřebujete.

Další slevy bílého vína na Kupi. Tradičným výrazom Lipovina možno tokajské víno označiť, ak je víno vyrobené alkoholovým kvasením hrozna odrody Lipovina s prímesou spolu najviac hrozna odrôd Furmint a Muškát žltý, vypestovaného na kvalifikovaných honoch. Naše tufové pivnice chránia dubové súdky, v ktorých sa víno kráľov zaokrúhľuje a získava chlebovinku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky