neděle 27. prosince 2020

Zavařování masa v mikrovlnce

Zavařování v mikrovlnce. Nevím, z čeho jsou vyrobené, ale jde to! V mikrovlnce lze zavařovat hotový masový pokrm.


Základní nastavení: sklenice o objemu l se nechá v mikrovlnné troubě minut při výkonu 7W. Uzené maso v celku naskládejte do sklenice, bez vody, zavíčkujte a zapněte cca na minuty na nejvyšší výkon.

Nechte vychladnout a uskladněte v temnu a chladu. Se zájmem čtu o zavařování v mikrovlnce. Opravdu bych měla strach z kovových šroubovacích víček.


Víčka jsem tam našroubovala až povyndání z mikrovlnky. Sklenice jsem otočila dnem vzhůru a nechala vychladnout. Funguje to a jsou jak čerstvé.


Pečené maso dejte do sklenic a zalijte výpekem.

Zde je nutné nechat prostor mezi obsahem a víčkem alespoň cm. Dobu sterilování na jednu sklenici zvýšíme u sklenic l na 8–minut, u menších sklenic na 5–minut. Jak zavarit maso ve sklenici v mikrovlnce recepty, které budete milovat.


Maso syrové nebo částečně upravené, či již hotové můžeme sterilovat ve skleněných nebo plechových nádobách. Jedna z nejdůležitějších věcí při zavařování masa je všeobecná čistota rukou, surovin, nádob a všech ostatních pomůcek. Jeho příprava nemusí být nijak složitá, přestože se recepty na zavařování masa do sklenic různí.


My používáme ten nejjednodušší a nejrychlejší recept. Tak jsem zkusila zavařit pár sklenic masa ,některé libové,některé libovější bůček. Nakrájela jsem syrové maso na větší špalíčky,prosolila,dala do sklenic,zavíčkovala a od začátku varu vařila 2hod. Je postupů vícero,já zkusila tenhle,bez rychlosoli a můžu říct,že. Můj experiment se zavařováním bůčku a plecka.


Do mikrovlnky sice nepatří nic kovového, ale šroubovací víčka nevadí. Než se pustíte do samotného zavařování v troubě, postarejte se o pečlivou sterilizaci sklenic. To je důležité i při zavařování v mikrovlnné troubě.


Postup je stejný jako v případě sterilizace pro zavařování v hrnci.

Novodobý fenomén zavařování jídel na dovolenou rozděluje národ na tři skupiny: v první stojí zastánci zavařování jídel do sklenic, ve druhé odpůrci. Věděli jste, že kromě mytí nádobí můžete myčku využít i jinak? Je snadné, nepotřebujete zavařovací hrnec, ani teploměr.


V myčce zavaříte nejen okurky, třešně, meruňky, broskve, dýně, hrušky, jablka, jahody, ale i houby nebo třeba maso. Ukazuje reklamační technik firmy Bricol. Jednoduchá rada, jak správně zavařovat.


Můžeme dát do pohárů nebo, pokud pudink uvaříme hustší (pouze ze 35-4ml mléka), použít tuto hmotu na výrobu nepečenýc. Pokud víte, že budete jídlo konzumovat brzy po zavaření, stačí hotový pokrm sterilovat cca hodinu v zavařovacím hrnci nebo troubě. Příprava na zavařování. Jak už jsme si řekli, vše je potřeba absolutně čisté, je tedy zapotřebí sklenice a víčka umýt v horké vodě, do které můžete přidat sodu.


Poté je dobře opláchneme pod tekoucí vodou a necháme volně uschnout. Zaslechla jsem v autobuse, jak si dvě paní povídaly o zavařování masa v mikrovlnné troubě. Bohužel jsem pořádně nerozuměla, ale stejně mi to přišlo divné. Vźdyť maso, zvlášť syrové se musí zavařovat při vysoké teplotě a to nejlépe nadvakrát. Kdyby to šlo, byla by to pecka.


Já už let jinak než v mikrovlnce nezavařuji. Zde mohu poskytnout jak nato,je to z jeho rad. Pro Vaši informaci,víčka jsou hliníková,proto nedělají žádnou rotyku. VíčkaOmnia nejsou vhodná,opravdu odskákají.


Ořechy zavařené v mikrovlnce - recept: Vyloupané ořechy nandáme do čistých a suchých sklenic, dáme do mikrovnky a nastavíme na plný výkon minuty. KWh, můžete společně zavařovat okurky i ovoce a výhodně zavaříte i. Placičky z mletého masa pečené v mikrovlnce - i pro dietáře. Další ze způsobů, jak lze zavařovat, nabízí mikrovlnka.


Toto zavařování určitě uplatníte, máte-li menší počet sklenic anebo například sklízíte-li úrodu postupně. Máte-li sklenice naplněné a uzavřené, můžete začít zavařovat. Nedělám si iluze, co všechno je v ní namleté, bohužel do ní nevidíte.


Ale údaje na štítku typu obsahuje masa mnohé napoví …. Jelikož doma nemáme stroj na zavírání konzerv (což mi teda velmi mrzí a hledám nějaký z druhé ruky) tak zavařování masa do sklenic je pro nás celkem jasná volba.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky