čtvrtek 17. prosince 2020

Zavařování hotových jídel v troubě

Zavařování hotových jídel do sklenic v mikrovlnce. Pokud chcete zavařovat v mikrovlnné troubě , klidně to zkuste, je to rychlejší. Můžete takto zavařit polévku, omáčku, guláš a jiné polotovary. Důležité je zavařovat do sklenic se šroubovacím víčkem, ty vám v mikrovlnce nic nevyvedou.


Sklenice naplňte ještě teplým. Jak na zavařování hotových jídel v mikrovlnce.

V mikrovlnné troubě můžete zavařit polévku, omáčku, guláš a jiné polotovary. Mikrovlnku nastavte na nejvyšší. Přijde vám zavařování “hotovek” zbytečné? Představte si ale situaci, kdy nestíháte a tak by se vám hodilo mít po ruce nějaký hotový pokrm, který jenom ohřejete v mikrovlnné troubě. Novodobý fenomén zavařování jídel na dovolenou rozděluje národ na tři skupiny: v první stojí zastánci zavařování jídel do sklenic, ve druhé odpůrci.


Třetí skupině to je naprosto jedno, ani neví, že lidé něco takového dělají. Co a jak budou lidé jíst o dovolené, je výsostně soukromou věcí každého. Zásady a rady při zavařování hotových jídel.

Při zavařování hotových jídel je třeba mít vždy perfektně čisté ruce, aby se jídlo před zavíčkováním neznehodnotilo. Stejně tak musejí být perfektně čisté i zavařovací sklenice a víčka, před zavařováním bychom je měli vyvařit a nechat uschnout (neutírat). Po vložení ovoce v dobře uzavřených sklenicích sterilujeme stejnou dobu, jako podle receptur na zavařování v klasickém zavařovacím hrnci. Je pravda, že úplně přesnou dobu sterilace v troubě nelze přesně určit. Záleží totiž na elektrickém příkonu, na teplotě zálivky ve sklenicích, na množství a velikosti sklenic a. Ale zavařování jídel na dovolenou je o malér.


V mikrovlnce třeba za minuty upečete bramboru, uvaříte těstoviny přímo v talíři za minut, možností je spousta. V zásadě platí, že měkké ovoce, zeleninu nebo zavařujeme kratší dobu než tvrdé druhy. U všech ostatních potravin a surovin – masa, ryb, ale i hotových jídel a polévek – vycházíme z doby klasického zavařování v horké vodě. V případě většího množství zavařenin je dobré vyzkoušet sterilizaci jedné sklenice a. Jiným důvodem zavařování do sklenic je vytváření zásob na dobu, kdy nebudeme moci (nebo chtít) vařit čerstvá hotová jídla (po čas dovolené, při pobytu v hůř zásobených krajích a podobně).


Jarní kopřivová nádivka s uzeným masem - V mléce máčené, pak vymačkané rohlíky promíchané s mladými výhonky kopřiv, bylinkami, kostičkami uzeného masa, vaječnými žloutky, cibulí, sněhem z bílků a kořením, směs zapečená v troubě ve formě na srnčí hřbet, v zapékací misce nebo v klasickém pekáčku. Předpokladem ale je, že zaavříte opravdu kvalitní potraviny a suroviny. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Diskuse na téma zavařování v troubě.


Ahoj všem, máte s tím nějaké zkušenosti? U nás v rodině to nikdo nedělá, matka se po jedné zkoušce cca před lety, kdy jí komplet upadla dna sklenic, do dalšího pokusu už nepustila, a já nevím - láká mě to.

Do mikrovlnky sice nepatří nic kovového, ale šroubovací víčka nevadí. Nevím, z čeho jsou vyrobené, ale jde to! Než se najíme a umyji nádobí, je hotovo. Při prvním zavařování jsem nechala sklenici v lednici celé měsíce a po otevření bylo jídlo v pořádku.


Jen jsem popsala svůj způsob zavařování , nikomu ho nevnucuji, pokud budete i nadále zavařovat 2x hod.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky