pátek 26. dubna 2019

Zelí na krouhání prodej

Firma Krouhárna zelí tuchlovice se zabývá krouháním a prodejem zelí a zelných výrobků. V našem sortimentu naleznete kysané zelí , různé druhy ochuceného zelí. Je možné si zakoupit křenové zelí , královské, feferonkové, kapiové, míchané, sváteční, s rozinkami a ananasem nebo marinované zelí. Své místo v povědomí lidí si udržuje již po staletí a ani v dnešní době obliba křimického zelí neklesá. Podle lékařů uvolňuje napětí, působí proti depresím a aktivuje imunitní systém.


Naplno se sezóna zelí rozjede na konci září, zemědělci ale vidí letošní úrodu černě.

Má důležité místo ve výživě, obsahuje vitaminy C, B a provitamin A. Z minerálů vyniká především vysoký obsah draslíku a síry, která způsobuje jeho lehce štiplavou chuť. Prodej na základě předchozí telefonické dohody na tel. Zelí na krouhání a uskladnění. Probíhá doprodej zelí , informace na výše uvedeném telefonu. Sadbové brambory a jarní česnek na sadbu neprodáváme.


Výše slevy na Andaco kysané zelí bílé 500g v obchodech Globus je. Akce platí ještě dní a konečná cena činí 11. Jmenuji se Jakub Samuhel.

Jsem obyčejný pracovitý kluk. Po úspěšném dokončení VOŠ a SOŠT v Litomyšli jsem nastoupil na ČVUT do Prahy, ale když přišla nabídka získat pozemky k hospodaření, musel jsem se rozhodnout, zda budu pokračovat ve studiu nebo se naplno věnovat zemědělství. Pak už je na řadě šlapání zelí. Do kádí vstoupí zaměstnanci v holínkách, aby bylo zelí řádně upěchované.


Je důležité zbavit se vzduchu. Dle odrůdy se zelí nechá zrát v kádích. Jedná-li se o rané odrůdy zelí , je potřebné je v kádích nechat zrát tři až čtyři týdny, ostatní druhy šest až osm týdnů.


Napěchované zelí zatížíme tak, aby bylo celé pod hladinou šťávy (k zatížení můžeme použít dobře omytou dlažební kostku) a přikryjeme poklopem. Po 2-týdnech je kysané zelí hotové, při odběru dbáme, aby zelí zůstalo stále pod hladinou šťávy, případně dolijeme převařenou vodou. PRODEJ KYSANÉHO ZELÍ pondělí - pátek 7. Osolené a okmínované zelí rukama trochu proházíme. Pak se zelí buď stlačuje pěstí nebo se šlape.


Cílem šlapání je vytlačit ze zelí vzduch, protože zelí kvasí za nepřístupu vzduchu. Poté ho přendáme do nádoby na kvašení a napěchujeme ho tam. Za to, že si můžeme pochutnat na kysaném zelí , vděčíme bakteriím mléčného kvašení. Díky nim působí kyselé zelí příznivě i na náš zažívací trakt a na složení střevní mikroflóry. Prodej zelí a krouhání potrvá minimálně do konce října.


Kdo zelenině rozumí, počká si na první mrazíky, po nichž hlávky zesládnou. Naložené zelí je lahůdka, musí správně křupat a dobře vypadat.

Pěstování našeho zelí se neobejde bez vydatných závlah, především v horkých letních měsících. Sklizené zelí se následně zpracovává v naší zelárně, která navazuje na dlouholetou a úspěšnou tradici tohoto zelinářského odvětví na jižní Moravě. Vlastní sklizeň a zpracování jsou prováděny jednak pomocí. Pokud pojedete od Stříbra, držte se na hlavní silnici Chebská a vjeďte do obce Křimice. Na kruhovém objezdu vyjeďte na druhém výjezdu a držte se dál na Chebské ulici.


Po pravé straně minete červenou čerpací stanici, pak autobazar a pak hned zabočte vlevo do našeho areálu. Naproti přes silnici je modrá budova kompresory. Našimi nosnými plodinami jsou zejména jahody, listové saláty Biondo a Rosso, zelí na krouhání a přímý konzum a brambory. Našim zákazníkům nabízíme krouhanku.


Doplňkovým sortimentem je čínské zelí , česnek, salátové okurky a ve fóliovnících pěstovaná paprika a rajčata. Další slevy ostatní zeleniny na Kupi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky