Dnes jsem roládu zkoušela,recept je super a jednoduchý. Pekla jsem na pečícím papíře na velký plech a nic se nepřilepilo. Pi upečení jsem plech obtátila na utěrku,sundala pečící papír a roládu zarolovala. První roláda,která mi nepraskala,jsem spokojená.
Vejce musíte s cukrem pořádně vyšlehat a pak přidat mouku, těsto je.
Piškotové těsto na roládu. Do základu těsta nakonec lehce vařečkou vpravíme prosátou mouku. Upečené těsto na roládu necháme vychladnout. Po vychladnutí potřeme libovolnou náplní a srolujeme. Základní piškotové těsto je vhodné na rolády, řezy nebo dorty.
Pokud děláme roládu , tak ještě teplou roládu obrátíme na vlhkou utěrku (nebo suchou, ale pocukrovanou moučkovým cukrem), stáhneme pečící papír, otočíme jej a čistou stranou opět přiložíme na piškot. Takto připravené těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme do zrůžovění (cca minut, podle trouby) při 1stupních.
Ještě horký piškot překlopíme pomocí navlhčené utěrky z plechu a teplý rolujeme (pokud ho neplníme marmeládou, potom se dá natírat ještě teplý). Vodový ořechový piškot. Můžeme z něj připravit korpus na ovocný koláč, dort, roládu i velikonočního beránka. Proto Vám chceme přinášet recepty na ty nejlepší rolády na celém světě.
Sladké, slané, netradiční. Milujeme všechny rolády. Mrkněte na naše recepty, udělejte si svoji roládu doma.
A pokud nám pošlete recept na tu svoji nejlepší roládu , budeme rádi, a ještě Vás odměníme. Recept na piškotové těsto. Zkuste a již nikdy nebudete dělat jiné.
Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Jakmile je těsto upečené, přikryjeme je vlhkou utěrkou. Obrátíme, odstraníme papír, roládu zatepla svineme a necháme vychladnout.
Prochladlou roládu znovu rozvineme, potřeme zavařeninou a poklademe tenkými plátky ovoce. Opět stočíme a povrch rolády pocukrujeme. Odložíme do chladna ztuhnout a před podáváním krájíme na.
Mám ráda, když je piškotové těsto na roládu jen málo porézní, tedy když má bublinky co nejmenší. Opět je to logické, velké bubliny = velké praskliny. Možná víte, že neexistuje jen jeden způsob, jak vyšlehat vejce do pěny na piškot.
Kakaové piškotové těsto na roládu recepty, které budete milovat. Tuhle roládu můžete mít hotovou za půl hodiny! Počítejte ale s tím, že na stole vám tak dlouho nevydrží. Nejlepší bude z jahod přímo z vaší zahrady. Rady k přípravě piškotové rolády Základní těsto na piškotovou roládu.
Na těsto budeme potřebovat menších vajec, 1dl horké vody, trochu oleje, 180g moučkového cukru, 200g prosáté polohrubé mouky, lžičku prášku do pečiva a balíček vanilkového cukru. Těsto připravíme podle výše uvedeného návodu. Už jsem vyzkoušela spoustu receptů na rolády a stále se mi při stáčení těsto prolomilo nebo vrch popraskal. Roláda sice chutnala skvěle, ale na pohled to bylo nic moc. Originální recept jsem trošku upravila a vznikl z toho recept na jemné a vláčné těsto , které se stáčí jedna radost :) Doporučuji vyzkoušet.
Přestože je piškotové těsto velmi jednoduché a pohotově se dá připravit, nemusí se vždy podařit. Jeho příprava není složitá, ale je třeba dbát na správnou práci se sněhem, který zajišťuje zvednutí těsta, tedy nevmíchávat sníh metličkou nebo si s formou či plechem nebouchat.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.